ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 105

• 42 913
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Абе,руската салата и снежанката най-си ми вървят с ракийката😜.
За храненето: моята слабост са тестените.ОМАД ми харесва, защото ако много ми се иска да пробвам една две хапки от кифличките направени за децата,го правя без да се притеснявам.Аз ям всякакви манджи.Нямам конкретен режим,който спазвам.Реших да включа неща, които обичам-леща,боб,грах, овесени ядки,трици, всякакъв зеленчук, млечни обожавам,плодове бях писала,че никак не обичам,както и месо.Не мога без сирене.
Днес единственото ми хранене беше нес кафе с цяла чаша мляко,две филийки вита,крем супа коприва,спанак,лопуш с малко сметана течна.И по една хапка от едно две други неща.Знам,че трябва да си изчистя храненето,но бавничко ще стане.
Но със сигурност това което ям трябва да ми харесва,не мога само защото е здравословно и полезно-например елда-ами не мога да я заобичам и това е,ям я,ама насила и реших да не се мъча с нея повече.

# 211
Тиси, да, естествено съвсем не визирах, че това означава, че спокойно може в ежедневието си да налапваш едно парче торта и с тези 800 калории от него да си спестяваш закуската, обяда или вечерята.Или пък две парчета и да си спестяваш две от храненията.Ясно е, че така лишаваш организма от макроси и с такова ежедневие ще си докараш забавен метаболизъм и болести, а съответно и още наддадени кг независимо калорийния дефицит.
Но картофите примерно са богати на хранителни вещества.Леща, ядки и боб също.И оризът донякъде, но по - специално кафявия.Картофите специално са си традиция в нашето семейство, но откакто затегнах режима и ги ограничих в повече ми идват и финансовите средства вече, защото отделно трябва да си готвя и купувам за мен и е малко тъжно, въпреки че съм доволна от изключително забързаното темпо на килограмите.За има няма 6 месеца би трябвало да се трансформирам май и тогава ще видя как ще поддържам теглото. Blush

# 212
  • София
Почвам да завиждам, момичета. След пет месеца на режим установявам, че за да вървя надолу, трябва задължително да ограничавам въглехидратите и то сериозно. Едно прегрешение на седмица не ми бърка уравнението, но повече вече започва да се отразява. Тестени храни не обичам, но обожавам паста и картофи и там ми трябва сериозно ограничение. Макар че се свиква.
От друга страна преоткрих подправките и какво богатство са и как могат да преобразят и парче свинско в истинско изкушение.

# 213
Аз съм веган от 3 месеца и се храня предимно с въглехидрати - плодове, зеленчуци, ориз, варива...Позлвам полезните мазнини умерено - предимно зехтин, маслини, чат-пат ядки и семена. 56 кг, 160 см. Боря се за три-четири килограма с ежедневен фстинг от 18-20 часа. Свалих 5 килограма, когато спрях млечните. Месо и риба не съм яла от 20 години, а яйца не обичам.

# 214
Има бри на промоция в Лидъл.
Тази седмица не ме търсете в редиците ви.

# 215

Номерът е да има, да си го купиш, да ядеш от него и да си в редиците ни Wink
Яж го за закуска и компенсирай със салата на обяд, на пример.
Брието няма да изчезне.
Успех Wink

# 216
Екстра си е брито за диетуване. Аз се заредих с няколко опаковки за яйчен фаст. Снощи си го хапнах с авокадо.

# 217

Номерът е да има, да си го купиш, да ядеш от него и да си в редиците ни Wink
Яж го за закуска и компенсирай със салата на обяд, на пример.
Брието няма да изчезне.
Успех Wink
Не закусвам от 90-те години.
Обядвам плод.
Обаче вечер бри-то ме чака.
200гр опатках.

# 218
  • София, България
Ихааа, покрай този яйчен фаст и брито ми се стори ужасно, но пък синьото сиренце добре ми понася. Зависи от режима, но не виждам защо да не е режимно брито. При условие, че Лъки не закусва, а обядва един плод, който няма и 100 калории... съвсем си е в реда на нещата да опатка 200гр бри (и пак няма да си достигне калориите за деня).

# 219
Здравейте  моля помогнете ми 85 кг съм а съм само на 22 години как да отслабна Confused

# 220
От два дена правя по 7-8 мин на крос тренажора.Искам да ги докарам до ок.30 мин.Мислите ли,че с тези много кг,може да ми оформи мускули,вместо смъкване,че не ми се иска на този етап?Нямам друго никакво движение или спорт през деня.

# 221
От два дена правя по 7-8 мин на крос тренажора.Искам да ги докарам до ок.30 мин.Мислите ли,че с тези много кг,може да ми оформи мускули,вместо смъкване,че не ми се иска на този етап?Нямам друго никакво движение или спорт през деня.

Кростренажорът е кардио упражнение, което няма как да ти докара мускули. С него ще смъкнеш мазнината, но оформянето се постига със силови тренировки. Още повече времето, което в момента въртиш е нищожно. Постепенно увеличавай, като най - ефективно за отслабване е непрестанно въртене от 40 до час макс. Повече е безсмислено. Преди време бях чела, че повече 15 - 20 мин  се изгаря гликогена в черния дроб и след това започва топенето на мазнините. Успех❤

# 222
+1 за мнението на Георгиева!
Минимум 10 минути само за загрявка, от 20 минути нагоре вече започваш да работиш по топенето на мазнините. Трябва да го докараш до час, като ежедневно увеличаваш времето с по 1 минута. Та утре се мяташ на тренажора за 20 минути, в четвъртък за 21, в петък за 22 и така до час. Слагаш си и неопренов колан и ти си човекът. После ще се хвалиш. Само да спомена, че само с тренажора няма да стане - диетата е много важна. А ако искаш и оформяне, то нека е след сваляне на кг. Двете едновременно много трудно ще се получи.
Успех и от мен!

# 223
О, много ви благодаря момичета за изчерпателните отговори!Ясно е,че мога да чукна в Гугъл ,ама има да се ровя.А вие ми отговорихте и на незададени въпроси.
Обаче надали ще мога директно 20 Мин.Много съм обездвижена.Но съм много мотивирана.

# 224
  • София, България
Здравейте  моля помогнете ми 85 кг съм а съм само на 22 години как да отслабна Confused

Моят съвет към теб е следният:

Взимаш годините си, ръста си, нивото си на активност и може да изчислиш колко калории са ти необходими дневно да поддържаш тегло, да сваляш с по 250гр на седмица, по половин килограм, по кило или повече. Аз лично съм фен на бавното сваляне. Тук може да изчислиш това и ще ти покаже по колко калории са ти нужни според степента на сваляне, която си избереш, за 1кг на седмица и отгоре е препоръчително одобрение от лекар.

https://www.calculator.net/calorie-calculator.html

Преценяваш кое повече ти харесва - да консумираш мазничко или повече тестено. Ако си по мазничкото и пърженото бих ти препоръчала ниско въглехидратен високо мазнинен режим. Ако обичаш тестеното, то обратното, ограничаваш мазнините и хапваш повече въглехидрати. Можеш да потърсиш в интернет или във форума повече информация за идеи в кухнята.

Всички захарни изделия, газирани напитки, алкохол, купешки пици, бургери, закуски, сладоледи и прочие трябва да изчезнат от менюто ти. Няма лошо в самите храни, но купешките са калорийни бомби, а ти можеш да си направиш три пъти по-ниско калорични версии вкъщи.

Не на последно място ще искаш да вкараш някаква форма на активност. Можеш да започнеш с разходки, йога, чистене вкъщи, ако имаш възможност и каране на колело. Ще ти помогнат.
Скрит текст:
На мен тази част ми е по-трудна. В момента се разхождам по 3-4 часа по 2-3 пъти в седмицата. На бъдещото ми работно място си имат собствен фитнес, та като започна смятам да ходя по-рано, за да потичвам леко по пътечката и да въртя велоргометър.

Общи условия

Активация на акаунт