ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 105

• 42 870
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Страхотен резултат! Поразителна разлика!

# 661
Еха, браво! Страхотна промяна!

# 662
Wow, Georgieva, страхотна фигура имаш!
Браво! А с крос тренажора в 4:30 ме срази! Евала за постоянството!
Колко време прекарваш на тренажора?

# 663
Wow, Georgieva, страхотна фигура имаш!
Браво! А с крос тренажора в 4:30 ме срази! Евала за постоянството!
Колко време прекарваш на тренажора?

Благодаря ти, само тогава имам време, докато спи детето. Въртя по час, час и нещо в зависимост от кондицията.

# 664
аууу, браво, перфектно изглеждаш

# 665

В тази връзка, може ли да ми препоръчате и друг вид чай, който се препоръчва при проблеми с теглото?

То е ясно, че няма да стане само с него и ще трябва да се включат балансирано хранене и повече движение, но поне да почна от някъде, докато се организирам за по-сложните неща. Simple Smile

Здравей, няма такива чайове. Зелен е препоръчителен при борба с целулита, но ако се прекали с него, нарушава съня, така че с внимание.

Калориен дефицит е решението, колкото и да роптаят хората.  Нужният протеин е задължителен, за да не освирепява човек от глад. И движение, много движение.
Успех!

# 666
Здравейте,

Георгиева, браво и от мен! Изглеждаш страхотно!

Аз идвам да кажа , че да, след МЦ по учебник почти един кг замина.
Но 1,5кг излищен направо съм го заковала. Трябва да призная и че ям ужасно тия дни. Не мога да се спра.
Днес от сутринта пак съм почнала така.. но се надявам утре ( ще работя от офиса, така че дълече от хладилника) да успея да се средоточа за един фаст на зеле с мокрови, от 2 дена.
После  ще трябва и още няколко дена да нямаля храната малко да стабилизирам.

Живот и здраве фитнеса отваря в понеделник...

# 667
Много мразя дните преди МЦ, това са единствените дни в месеца когато калориите не ми стигат. Ям 500 повече и трябва да правя повече кардио за да ги изгоря.
Тези дни съм предимно на пържени филийки с белтъци за закуска, обед някакъв сандвич или тортиля и вечеря салата + някакъв вид протеин.
Свърши ми протеина на прах, но ще купя днес и ще разнообразя закуската с протеинови палачинки, че ми омръзнаха тези филии.
Много ми се яде тахан, но трудно му вмествам калориите, просто са безумно много. Реших да поръчам фъстъчено масло на прах, ще дам отзиви как е после.

# 668
  • София
Аз не знам какъв е тоя моя цикъл... Преди цикъл задържам вода, към края я изхвърлям, но вълчият апетит идва буквално след края на цикъла. И, както винаги, глад за въглехидрати, разбира се. Понякога се изисква канско усилие на волята.
Иначе задържам около 83 кг, но тази седмица пак тръгна накриво и затягането на коланите се отлага...

# 669
И аз да се отчета на 11 ден от втората врътка на ВЧ, от 73 кг в самото начало, днес кантара показа 68.. може би ако бях по обрана в трите дена пауза между врътките щеше да е по добре, че се падна точно НГ и малко прекалих с месища и вино.
И моя МЦ го очаквам скоро та ще видим дали ще мога да разбера реалния ефект на края на тази 12ка. Мисла да почина 2-3 дни, този път по обрано и да направя трета. След нея ще мисля вече за друго. Влязох в ритъм и ми е по лесно като не трябва да мисля толкова какво да ям.

# 670
Аз съм на фалшиво моно, втори ден зеленчуков. Вчера бях на зеленчукова смес с моркови и грах (не по правилата), и пилешки гърди с босилек. Без протеин няма да се оставя, знам какво се случва след това- свиреп глад. И шепа орехи ядох след  втората тренировка, добре ми дойдоха.

Днес съм на зеленчуци и риба на фурна. Не е никак моно, ама карай. Приятно ми е да му казвам така.
В рибните дни ще си ям рибата пак със зеленчуци. Плодовите обаче ще са по правилата- ужасно ми се ядат плодове, и ще се възползвам.

Във втория пилешки ден тичах 21км, после си направих жестоко смути от 1 банан със замразени малини. Не само че ме зареди, и яка тренировка за крака направих, над час.
Никога не съм била в такава спортна форма, никога. Ще си опичам ума, за да не кача. По-слаба съм била. С 3кг. Сега съм на зимните 52.
Едит: 156см съм. По стандартните формули е редно да съм 41, но според мен на толкова бих била мъртва.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 19:54 от Dez

# 671
Привет и от мен! По здравословни причини се наложи рязко да изхвърля захарта и брашното от менюто си. От петък съм на ВМ-НВХ. Притеснява ме това, че освен по-висока кръвна захар, имам завишени холестерол и триглицериди. И си мисля дали не бъркам с този режим, при положение, че навсякъде съветите са да се ограничат мазнините. Чудя се дали да не сменя режима. Да включа и фибри (овесените трици понижавали холестерола), въглехидрат на два-три дни веднъж (ориз, грах, боб, картоф). Много съм объркана и ми е каша в главата. Днес ще разбера и резултата за хормона на щитовидната. Силно се надявам да е в норма, защото тогава още повече ще се насмета.
Някой може ли да ми даде идея/съвет? Flowers Hibiscus

# 672
  • София
Аз след ВМ-НВХ няколко месеца заради повишен инсулин и разбъркани хормони, вдигнах холестеролът доста. По принцип при повечето, които съм чела и нямат здравословни проблеми, не съм чувала така да става. На мен не ми се отрази добре.
На твое място бих се хранила известно време с по-немазно месо, риба, салати, зехтин, авокадо, зеленчуци - патладжани, тиквички, праз, тиква също, докато се регулират леко показателите и тогава бих експериментирала вече и с други режими. Аз така си върнах холестерола в норма след ВМ-НВХ и инсулина - него временно, че през няколко години започва да играе.

# 673
Dara888, просто си брои калориите и не изключвай хранителни групи. Като сериозно ти препоръчвам да обмислиш добре ориза, калориите са му абсолютно неоправдани. Аз съм на точно обратния режим- високо въглехидратен, ниско мазнинен. Като мазнините са ми пак в препоръчителната дневна доза. Всъщност е по-скоро високо протеинов режим де, но въглехидрати си ям на воля, стига да ми влизат в дневният калориен прием.

# 674
При проблем с инсулина, калориите вече не са от такова значение, защото въглехидратите правят белята без значение от грамажа и калорийния прием. Инсулинът трябва да се държи нисък.
С високата захар също не се пипат въглехидрати,  от плодове също не. Човек трябва да си вземе глюкомер и да види черно на бяло какво се случва.

Аз съм в златна норма, и пак внимавам с плодовете и броя грамове въглехидрат.

Glossycherry, ти си здрава. Високовъглехидратен режим не става за метаболитни нарушения.

Dara888,  с ИР ли си?

Общи условия

Активация на акаунт