Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 666
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
При мен малкият много рита. Седалищно е и по някой такива шутове ми раздава долу ниско, включително и по шийката, че направо подскачам. Най-вече вечер.

# 661
Днес бях на късна морфология. Както се и упасявах моето бебче започва леееекичко да изпреварва в килограмите. Качила съм 12 от началото (31 + 4 сега), а бебка е 2011 гр. В моя род все големи бебета излизат и много ме е страх за раждането. Но каквото сабя покаже. Ще го избутам някак Simple Smile Като цяло лекарката ми каза до 13 кг да кача. Май ще ги подмина и задмина с тази скорост.
За подовите покрития - ние като си правихме апартамента си взехме ламинат, но висок клас. Много по-лесно се поддържа от истинско дърво. И изглежда доста близо до истинското дърво. Иначе килими харесвам, особено ако са от естествени тъкани, но нямам нито един понеже не се чистят лесно. А и апартамента ни е много топъл и не чувствам нужда.
А за въртенето на бебето - и аз имам такъв проблем - миналата седмица бях на обикновения преглед, бебето беше седалищно, днес се беше обърнало пак главично. Много бурно се върти и сигурно още салта ще има. Притеснявам се да не остане седалищно в критични момент.

А сега едни специален въпрос - с моя приятел ще ставаме родители за първи път, той направо се страхува да ми пипне стомаха, тъжно ми е и се притеснявам, че не е добър знак.

# 662
Днес бях на късна морфология. Както се и упасявах моето бебче започва леееекичко да изпреварва в килограмите. Качила съм 12 от началото (31 + 4 сега), а бебка е 2011 гр. В моя род все големи бебета излизат и много ме е страх за раждането. Но каквото сабя покаже. Ще го избутам някак Simple Smile Като цяло лекарката ми каза до 13 кг да кача. Май ще ги подмина и задмина с тази скорост.
За подовите покрития - ние като си правихме апартамента си взехме ламинат, но висок клас. Много по-лесно се поддържа от истинско дърво. И изглежда доста близо до истинското дърво. Иначе килими харесвам, особено ако са от естествени тъкани, но нямам нито един понеже не се чистят лесно. А и апартамента ни е много топъл и не чувствам нужда.
А за въртенето на бебето - и аз имам такъв проблем - миналата седмица бях на обикновения преглед, бебето беше седалищно, днес се беше обърнало пак главично. Много бурно се върти и сигурно още салта ще има. Притеснявам се да не остане седалищно в критични момент.

А сега едни специален въпрос - с моя приятел ще ставаме родители за първи път, той направо се страхува да ми пипне стомаха, тъжно ми е и се притеснявам, че не е добър знак.

Аз пък много мразя да искат да ми пипат корема и не давам. Мъжът ми мнооооооого рядко се присеща да пита дали рита и му казвам да провери. Сигурно два три пъти да се е случило.Странно му е и на него. Не виждам проблем. Особено след, като самата аз не умирам от желание да ме гали по корема и да се лигави. 🤔

# 663
И ние сме на ламиниран паркет висок клас без килими. Бебчо е седалищно и е доста спокоен. През деня почти не го усещам (30 г.с.) само вечер като си полегна и то по гръб се активизира малко. Чак се притеснявам, че е толкова пасивен. ММ също рядко гали коремчето.
Да ви питам имате ли болки в стъпалата? Предните 2 дни повървях повечко и петата на левия крак ме спуква от болка особено вечер. Надявах се, че нещо са ми подбити краката от ботушите 1я ден, 2-я бях с маратонки, но май ще се окаже типичната екстра на бременността и утре ще търся ортопедични стелки. Засега нямам отоци на краката.

# 664
Това е една много силна емоция, която всеки преживява по различен начин. Не мисля, че е повод за притеснение, особено ако се страхува. ММ в началото много плахо си слагаше ръката, вече е смел, дори се закача с нея, но това отне доста време. Като цяло реакциите на близките са нещо много странно, поне в моето семейство. Бабите ни примерно имах чувството, че изобщо не се зарадваха в началото, сега пак не са особено емоционални, но поне питат как съм, плетат разни неща и ровят из старите шкафове да търсят 50годишни кукли. 

# 665
ММ гали, даже и целува корема. Радва се. На мен не ми пречи да се радва. Не е имал страх да пипа и от както разбра, че на ФМ доста ме натискат и подрусват е още по смел. Рядко се случва да го усети как рита, защото тъкмо си сложи ръката и бебо се успокои и не мърда.

# 666
  • Варна
В Окръжна болница,при д-р Славчев,живот и здраве Simple Smile
Мамите във Варна, къде мислят да раждат?
+ 1
За пипането на корема... много мразя някой да иска да го пипа, да го гледа и т.н., освен ако не е ММ. Той си слага ухото на корема ми, почуква-тя му отвръща с ритниче. Сладки емоции са.

# 667
Ехо, да отговоря на питанките. Ами спряхме се на мокета, защото сме в къща, а отоплението с радиатори ни е все още в проект. Т.е. за мен  беше важно, да е нещо, което да изолира студа от пода. Ламинат е в нашата стая и дърпа много студ - вярно, чисти се лесно, но пак отгоре се налагат килими, поради това, че е студен. За апартамент е чудесно решение, но не и в нашият случай. Та така, не е най-добрият избор, но за известно време ще е така...

# 668
Ние също взехме естествен паркет и ни предстои тези дни да го поставим.В лек спор сме обаче с моя мъж,понеже той иска да го лепим.Вашият залепен ли е или с клипси?
Ние сме с естествен паркет, без килими. Преди 4 години като избирахме настилката имах извесни колебания, но сега не съжалявам. Засега бебето ще е при нас в спалнята. Имаме проект да обособим детска стая, но ще е след 2 години може би. Евентуално ако се налага тогава само ще се изцикли и лакира/омасли наново паркета. Аз не съм фен на мокети и килими като цяло, нито ми създават уют, нито са ми красиви, а и чистенето им не ми е никак лесно. Ламиниран паркет не съм ползвала досега. Сложих наскоро в жилище, което отдавам под наем и докато разглеждах ми направи впечатление, че има много добре изглеждащи, особено от по-високите класове, а и те са по-износоустойчиви уж.
Бебка не знам в каква позиция е, в четвъртък съм на преглед и ще видим, но ме рита и подбутва от всички посоки и непрекъснато се сменя мястото. Започвам да се притеснявам, че й е тясно.

# 669
  • София
Аз лично съм фен на естествения паркет, ние сме с такъв. По-уютно и топло ми седи. А ламината винаги си личи, че е ламинат, много неприятно се чува като ходиш по него, не държи топло, а и масово съм виждала обелен и наранен ламинат и ми изглежда евтино.
Мокет харесвам, но си представям, че иска доста поддръжка. В бебешката стая бих оставила мокета, но не бих пускала кучето. Просто не понасям идеята за набити косми по килими, дивани, дрехи.
Иначе и ние нямахме килими преди баткото, но както се смеем с приятели и ние влязохме в матрицата с покупките покрай появата на бебето - нова кола, сушилня, нов апартамент, килими, прахосмукачка робот, пречиствател за въздух. Наистина около нас почти всички минаха по този път.

# 670
  • Велико Търново
Лаленце, така се смях с последното написано Simple Smile
И ние сме така, наистина! Като гледам снимки на интериора преди баткото и сега се чудя как съм живяла! Иначе, да сушилня, кола, робот и куп дреболии станаха задължителни промени! Единствено, аз не си смених колата и всички сега се шегуват с мен. Все още съм си с купе кабриолет и много си го харесвам, баткото много се радваше лятото да се вози без таван и изобщо не знам какво ще е в състояние да ме накара да я сменя. Новата количка е по размер на багажника, коша се събира на задната седалка, а бебето ще ми е пасажер отпред, зад него баткото. Това е разпределението, живот и здраве!

# 671
Залепен е при нас. Нямам спомен да имаше друг вариант, защото е ето такъв

Всяка чертичка е отделна паркетина. Дойдоха на блокчета по 10 облепени с тиксо и така ги и наредиха. После при цикленето тиксото падна. Снимката не ми е много удачна, но всички други са с храна Animal See No Evil около 10см в дълга всяка.
Ние също взехме естествен паркет и ни предстои тези дни да го поставим.В лек спор сме обаче с моя мъж,понеже той иска да го лепим.Вашият залепен ли е или с клипси?
Ние сме с естествен паркет, без килими. Преди 4 години като избирахме настилката имах извесни колебания, но сега не съжалявам. Засега бебето ще е при нас в спалнята. Имаме проект да обособим детска стая, но ще е след 2 години може би. Евентуално ако се налага тогава само ще се изцикли и лакира/омасли наново паркета. Аз не съм фен на мокети и килими като цяло, нито ми създават уют, нито са ми красиви, а и чистенето им не ми е никак лесно. Ламиниран паркет не съм ползвала досега. Сложих наскоро в жилище, което отдавам под наем и докато разглеждах ми направи впечатление, че има много добре изглеждащи, особено от по-високите класове, а и те са по-износоустойчиви уж.
Бебка не знам в каква позиция е, в четвъртък съм на преглед и ще видим, но ме рита и подбутва от всички посоки и непрекъснато се сменя мястото. Започвам да се притеснявам, че й е тясно.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 17:45 от Fishy

# 672
Ние ще гледаме за комбинирана пералня със сушилня, робот взех /няма такъв кеф/, миална също е планирана. Май само колата на ММ не е планирана. Но пък аз имам хонда с по голям багажник. Може и колата да падне жертва в бъдеще.

# 673
  • София
При нас колата беше стара, а апартаментът малък, та нямаше как. Сушилня също взехме комбинирана и го отчитам като голяма грешка, но наистина нямаме място. В новия апартамент ще си вземем отделни уреди и няма да го мисля.
Аз вчера поръчах комплекта за изписването, а днес си направих списък с оставащите покупки и чак ми стана смешно колко малко неща ще купим за това бебе. Все хигиенни консумативи.

# 674
И ние сме с малко пространство, затова ще е комбиниран уред. Иначе знам, че по принцип не се препоръчват, но просто няма място.

Общи условия

Активация на акаунт