Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 25 600
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
А кръвна картина пуснаха ли? Може да се види дали е било реакция на имунната система, т.е. към някакъв алерген/дразнител. Може и ако е лепнала вирус да реагира с обрив. Най-добре утре иди при ЛЛ и й пуснете едни изледвания.
Ако не е яла нищо,е приоритетно да бъде нахранена и хидратирана. Накърми я, виж как ще е. АМ пила ли е поне? Много е важно да пие поне мляко. Апетит има ли изобщо?

# 286
Ще настоявам за изследвания утре. Педиатърката не предложи. АМ категорично отказа. Днес до този момент не е пила мляко. Сравнително добре хапна пюре и каша обаче, особено предвид липсата на апетит последния месец заради зъбите. Ще рискувам и ще я накърмя след малко като я приспивам. Ще я наблмдавам. Аз съм изпила повече от 2-3 литра вода и се цедих 4 пъти. Надявам се, че съм успяла да разредя въпросния алерген. Кактусче,благодаря ти за вниюанието. Ще ви държа в течение. Дано да няма изненади.

# 287
Някога съм срещала в таблица коя храна за колко време се чисти. Сега на прима висха не мога да се ситя къде. Ядкити какви бяха? Моите имаха проблем с кашу като ям и двете. Рибата тон съдържа хистамини, както и всяка риба, те усилват реакцията. Все пак търсете всичко, всеки аромат, мазило, ваше или на таткото, препарат нов, памперси, крем, внесини цветя вътре, особено цъфнали, абе всичко.

# 288
Кактусче,
Бебчето е родено 2.930  кг. и 50 см. 12 дни преди термин, доносена си е, само е малко мъничка, според мен. Изписана е 2.810 кг. За първия месец наддаде 950 гр., за втория 1,200 кг. Сега е на 2 месеца и половина.
Тегля я за собстевна информация, как наддава, колко хапва, за да съм спокойна, че не гладува.  Знам, че около 30 гр. на ден трябва да наддава на тази възраст.
Ще се възстанови ли количество кърма и калво мога да направя?

# 289
Много съм внимателна за такива неща. Абсолютно нищо ново няма. Ядките бяха бадеми и орехи. Четох, че орехите могат да са проблем, да. И в комбинация с риба тон,а и бонбоните бяха Мерси, те са чист шоколад. Направила съм алергична бомба. Хубавото е, че я накърмих и за сега положението е добре. Дано така да се запази, да няма среднощен екшън, че много ми е притеснено. Хедра ми върна смс, но за съжаление нямат такова инфо за храните. Ох, само да не се повтори...

# 290
Кристалин,ако си яла преди тези храни,не е от това.  Аз предполагам,ако няма нищо друго,че може да е вирусче. Успокой се. Щом е добре след кърменето. Но определено те съветвам,за твое спокойствие да пуснете едни кръвни 😊

Руби, първо се успокой,детето ти наддава повече от отлично, ненужно е да я мериш всекидневно и след всяко хранене, първо,защото не е меродавно, второ не гониш никакъв норматив, да беше недоносено бебе, да гониш грамчета, тя си е здраво доносено бебче с отлични мерки. Ако имаш тази нужда и те успокоява, моля те опитай да го правиш меренето веднъж дневно. А най-добре веднъж седмично. Излишно се стресираш,това е съвсем естествен процес на хранене, опитай малк да отпуснеш контрола.

Всичко ще е наред с количествата,просто се води по детето, но нека пауза по-дълга от 3 часа да няма през деня, 2 часа е супер интервал. И поне 8 кърмения да има за денонощие.
Да,средно 30гр за периода 0-3месеца, но при вас са повече, което трябва да ти говори,че всичко е наред.

# 291
Има вируси, които протичат с копривна треска, някои с температура, други само с обрив, който избива всеки ден няколко последователни дни. Сега ще опитам да намеря таблицата, сигурна съм, че съм го чела някъде.

# 292
Здравейте! Наскоро тук в темата се оплаках, че дъщеря ми, която след 2 дни става на 2 месеца, напоследък будува по цял ден и иска да суче нон стоп. Получих много полезна информация, като сега се допитвам по друг повод. След тези по-нервни дни, снощи малката направи 9-часов среднощен сън, тоест без никакво ставане. Досега не се беше случвало, винаги става да яде минимум веднъж около 3-4 ч. Днес през целия ден също така хапваше по много малко и задрямваше на мен. Не спеше за дълго, но пък и не се хранеше особено. Днес следобед след поредното кратко хранене отново заспа и сега, когато пиша, вече прави 5тия си час сън. Притеснявам се, че не е яла достатъчно последните 24 часа. Може и да наваксва заради повечето будуване последните дни, но все пак такава сънливост ми идва странна.
Въпросът ми е дали не трябва да я будя нарочно в тази ситуация и храня, за да не заслабне по някакъв начин организма й? Също и ако някой има опит, ще се радвам да потвърди, че не само на нас се случва и би било нормално да има и такива дни. Simple Smile

# 293
Здравейте, искам да питам нещо и аз.. макар, че може да е отговаряно преди Confused
Как се справяте с много дългите кърмения? Моя човек е на 20 дни и понякога отива 1-2 часа да го накърмя.. Проблемът е, че заспива постоянно, а като го махна от гърдата, се събужда и търси да суче. Разбуждам го, оригвам го, сменям гърдите, но после пак цокне веднъж и заспива ... Мръдна го и се събужда гладен. И така 2 часа. А имам кърма, ползвам протектори и виждам, че са пълни. Накрая му давам няколко мл АМ, които изпива супер бързо и чак тогава заспива спокойно за дълго време (1-2-3 часа).
Не знам как да го накарам да суче активно... Това с 20те минути (10 една гърда и 10 друга) ни се случва супер рядко.
Дали е добра идея да го оставям да суче 20 мин и колкото толкова, после да го оставя да поплаче и да се опитам да го приспя или да му дам АМ? Това предложи ММ, ама не съм сигурна, че е ОК?
Искам да го храня на поискване, но е супер изтощително понякога с тези дълги кърмения. Гледам позата ми да е изправена, но въпреки това е някакъв момент се схващам и имам нужда да се раздвижа.
Колко е голям като кг? При мен бебка беше 2,5 кг. Ядеше по 40-60 мин - ядене сън и след 40 мин пак. Аз нямах и мнг кърма. По- добре го мери да видиш , колко е изял. Цеди се и му давай след 30-40 мин - изцедена кърма , но по- бавно да я пие. На мен ми казаха да дохранвам, но така не стимулират гърдите. Малки са и се изморяват да сучат. Аз усетих, какво е да засмуква бебето едва след трети месец и тогава вече се наяжда за 10-20 мин , но през деня пак обича да спи на гърда за съжаление. Почна сама да си прави по- дълги паузи и между храненията. Първите два месеца аз не излизах почти от нас и се цедих и додавах кърма(1-2 пъти на ден, то не събирах много) , вечер особено , когато кърмата намалява.

# 294
През нощта е най-доброто време за стимулация на лактацията.

# 295
От вчера вечерта насам съм я кърмила няколко пъти, вкл и днес сутринта. Нищо не изби, няма пъпки и червенини, абсолютно нищо. Усещам, че това ще остане една неразкрита загадка, въпреки че вече ми е образуван страх от тези храни. Не знам дали да я мъкна по изследвания пак... Тъкмо успях да и нагодя режима, вчера покрай галимацията пак всичко се разкашка.

И да отчета- въпреки, че е заклето кърмаче, цока си когато и кефне, чувам гълтоци и е цялата омазана в мляко, изцеждайки не успях да събера повече от 40мл от гърда. Тъй че, за пореден път се убеждавам- това не е критерии за налична или не кърма.

Благодаря ви отново за помоща!

# 296
Радвам се много, Кристалин,че е добре госпожицата. Надявам се повече да няма такива моменти🤞

# 297
Лили, нека мине още ден да видите как ще е. Случват се такива по-заспали дни и нощи, после се наваксва, но 1 ден не е критерий за нищо или повод за притеснение.

# 298
Бебето е на 17 дни, в началото са и дали биберон и много малко пъти хващаше, изцеждах се с помпа, но сега едната ми гърда е запушена и вдигам температурата, не знам как да процедирам

# 299
Момичета, личната предписа сироп Стодал, хомеопатичен, дали става за кърмачки, уж знае че кърмя и се съобрази, но все пак се допитвам и до вас.

Общи условия

Активация на акаунт