Коледа 2020/2021

• 109 746
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 300
Mariat , аз първия път ги "докарах" май 34..., днес  пак ще  правя и ще пиша.

# 301
  • Варна
Само да питам не е ли малко раничко за новогодишните бисквити, примерно аз ще ги започна около 15 - 17 декември. ?
Аз също смятам да не бързам. Съхранявам всичко на терасата, но сега в това слънчево и топло време няма да изкарат дълго сладките. Миналата година така похабих мини щолените на лабрекс - бяха станали уникални ..... после чак на гранясало ми замирисаха - няма такъв яд.... Затова засега само АКК и един голям щолен мисля да спретна, дето имат нужда да си престояват дълго време. Дребните сладки след 15ти...

# 302
Мерси, Денил. Ориентировъчно питам, че съм подготвила едни буркани за Коледа и трябва да ги напълня.
Сега по въпроса за съхранението. Миналите години и аз ги държах на терасата в метална кутия. Но, температурите са си минусови. При всяка проба имах чувството, че опитвам замразена сладка. Колко време им трябва, за да се отпуснат и да са готови за консумация? Не искам да ги подаря така на хората.

# 303
  • под тепетата
Една нощ на стайна температура мисля, че им е достатъчно. Аз се стягам за колет, но на тези, които направих нищо им няма дълго време. Опасността е да не ги намери някоя двукрака мишка Wink Може би ще врътна и щоленчетата на labrex.

# 304
Колко бисквитки излязоха? 36, както пише в рецептата или повече, по- малко?

Охоо при мен това е всичко. Да има още 5-6 в друга чинйка. Не знам дебело ли съм точила? Няма  36 при мен. Две дози ще правя със сигурност. Много са хубави на вкус.

# 305
  • In transit
vici75 Hug Възможно е да си разточила по-дебело тестото заради печатите, ако и формичките са ти по-големи също оказва значение.

mariat, 36 са ако формичката ти е 4см диаметър. Иначе ще варират. Ако са замръзнали поне няколко часа на стайна Т.
Като ги държите на терасата, дори в кутия не се ли овлажняват повече? Все пак зимата температурите са около 0 и под 0. Равносилно е да ги държите в хладилник.

# 306
Направих Сицилианските коледни сладки от блога на Марчева и линцери от лешниковото тесто на Mikkey. Сицилианските вече половината ги изядохме. Много са вкусни. Линцерите чакам да омекнат и да поемат сладкото. От лешниковото тесто направих и няколко с печати. Печатите си останаха релефни. За първи път правя такива и се получиха много добре.
Някои ги слепих с Дулсе де лече, а някои с пелте от дюли, от което имах едно отворено бурканче. повечето ги слепих с конфитюр от малини.  

Благодаря ви много за рецептите и вдъхновението. Страхотни сте.

Забравих да питам. Минищоленчетата на Лабрекс могат ли да се направят със захаросани плодове? Купих две кутийки от Лидл и аз не знам защо. Та да ги оползотворя.

# 307
mariat, 36 са ако формичката ти е 4см диаметър. Иначе ще варират. Ако са замръзнали поне няколко часа на стайна Т.
Като ги държите на терасата, дори в кутия не се ли овлажняват повече? Все пак зимата температурите са около 0 и под 0. Равносилно е да ги държите в хладилник.
Благодаря. Това ми е от полза за размерите на формичката. Що се отнася до хладилник/тераса- предпочитам терасата, зашото там винаги има нужното място.

# 308
  • München, Deutschland
Направих Сицилианските коледни сладки от блога на Марчева и линцери от лешниковото тесто на Mikkey. Сицилианските вече половината ги изядохме. Много са вкусни. Линцерите чакам да омекнат и да поемат сладкото. От лешниковото тесто направих и няколко с печати. Печатите си останаха релефни. За първи път правя такива и се получиха много добре.
Някои ги слепих с Дулсе де лече, а някои с пелте от дюли, от което имах едно отворено бурканче. повечето ги слепих с конфитюр от малини.  

Забравих да питам. Минищоленчетата на Лабрекс могат ли да се направят със захаросани плодове? Купих две кутийки от Лидл и аз не знам защо. Та да ги оползотворя.

Могат, но добави и стафидки или някой друг сушен плод, за да не бият много на изкуствено. 😃 Аз лично много ги харесвам и ги препоръчвам с cranberries заради киселата жилка, която при никой друг сушен плод не е толкова силна (според мен, разбира се).

Ще започна май и аз с на Лабрекс щоленчетата, защото се оказа, че почти никаква пудра захар нямам, а пък в Германия в неделя освен да се застреляш, друго не може да направиш, не дай Боже да ти потрябва нещо и да не си го планирал от детството си насам...

# 309
  • София

Захаросаните плодове ги ползвам за Английския Коледен Пудинг.

# 310
  • In transit
Chrissy, много се смях на последното ти изречение. Joy Hug
Ако имаш машинка за мелене на кафе може да си смелиш захарта на пудра там.

# 311
  • под тепетата
А, моля, моля! Всички са на колелата и с чантите - на пикник!
Аз пък що не ги харесвам тез захаросаните, на мен ми стоят като гумени. Може пък аз да ги бъркам.

# 312
Ето идея за употреба на кандираните плодове, с уговорката, че все още не съм ги правила тези меденки.
http://yoli-www.blogspot.com/2013/11/blog-post_23.html?zx=9e8b3a5fe3eac21e

Аз вчера забърках тестото на Мики с бадемовото брашно за линцерите, чудни станаха, изобщо не промениха формата си. Добавих само 1 ванилия. Днес направих още една доза, но този път с мусковадо. Отчитам 1 вид коледни сладки за успешни Simple Smile
Понеделник-вторник ще направя Schoko-Nuss-Kugeln с лешниково брашно, но без да ги топя в кувертюра Simple Smile

# 313
  • München, Deutschland
Отлежава тестата за мини щоленчета и шоко нус кугелн. Сега ще забъркам едни с бадемов марципан и сушени кайсии за оползотворяване на белтъците, да видим ще станат ли, за пръв път ще са. 😃

# 314
  • София
......................
........................ защото се оказа, че почти никаква пудра захар нямам, а пък в Германия в неделя освен да се застреляш, друго не може да направиш, не дай Боже да ти потрябва нещо и да не си го планирал от детството си насам...
Ха-ха, вярно е! Една година щях да си умрЪ от глад,  щото нито една кръчма не намерихме отворена до по-късно,  в Мюнхен,  добре че  попаднахме по една случайност,  обикаляйки по улиците,  на  една сръбска, та похапнахме добре, бяхме повечко хора и много бяха любезни и много се смяхме с тези сърби, приятни бяха.

Общи условия

Активация на акаунт