Коледа 2020/2021

• 109 804
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 315
А, моля, моля! Всички са на колелата и с чантите - на пикник!
Аз пък що не ги харесвам тез захаросаните, на мен ми стоят като гумени. Може пък аз да ги бъркам.

Хич не ги харесвам и аз. Една кутия ми се търкаля от сума време, трябва да я изхвърля.

# 316
Аз с моите две леви ръце дали ще успея да сепреборя с шприца. Поръчах го импулсивно преди да ви изчета реценЗиите. Също съм ужасно припряна и не умея пипкави неща. Господ да ми е на помощ...
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B00018GJ06?psc=1&ref=ppx_ … _mob_b_asin_image

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 20:59 от G..D..

# 317
mariat ,
Скрит текст:
Мики ти е отговорила , но ето - 30 тук и още 4 в една чинийка

Това ми е формичката ( от Л. комплект )

# 318
Днес направихме с щерката линцерите с лешниково брашно по рецепта на Mikkey. Харесаха ни, но от ядките се усещат по-хрупкави. Много лесно се работеше с тестото. Излязоха 18 слепени сладки. Ще ги правя и занапред.

# 319
И ние с детето творихме днес. Използвахме рецептата, която по- рано видях тук.

http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1

Скрит текст:

# 320
  • София
А как са на вкус? Повече като маслени или като меденки? И аз се спрях на тази рецепта за печатите, които онзи ден си купих.
Иначе днес забъркахме с детето меденките на Джули, но му се сториха малко като бройка(105 станаха) на меденкохолика, та сигурно ще правим още. Нищо, че съм планирала още поне 4 вида сладки, но меденките са му страст.

# 321
Aми аз не сложих канела, защото ще сложа в меденките, а не сме й много фенове вкъщи, освен това меда е малко тук....  Та не бих ги определила на вкус като меденки... Вкусни са 😀 и доста лесно се работи с тестото, не залепва по печатите... То всъщност детето ги печата и изрязва ( на 6 е).

# 322
  • Шумен
Според ММ сладките с печати (по тази рецепта) били най-вкусните сладки миналата Коледа. Аз ги бях слепила с бял шоколад.

# 323
Аз определено ще правя още една доза.. тези едва ли ще откарат до Коледа 😀. И вкъщи се харесаха. И аз мисля да ги слепя.

# 324
Една нощ на стайна температура мисля, че им е достатъчно. Аз се стягам за колет, но на тези, които направих нищо им няма дълго време. Опасността е да не ги намери някоя двукрака мишка Wink Може би ще врътна и щоленчетата на labrex.

Какво си предвидила за колета.Аз всяка година  слагам АКК, линцери, рохлички, меденки. масленки. Искаше ми се тази година да разнообразя с нещо друго дълготрайно.

# 325
  • München, Deutschland
Мама Съни, с толкова масло и захар почти всичките са дълготрайни. Simple Smile Аз ще добавя и мини щоленчетата на Лабрекс, бисквитките Зебра, шоко-нус топчетата и ще сложа и по малко от новите пръчици с бадемов марципан и сушени кайсии. Също и едни Нусекен, т.е. триъгълничета с ядки и шоколад/мед.

# 326
  • София
Мама Съни, с толкова масло и захар почти всичките са дълготрайни. Simple Smile Аз ще добавя и мини щоленчетата на Лабрекс, бисквитките Зебра, шоко-нус топчетата и ще сложа и по малко от новите пръчици с бадемов марципан и сушени кайсии. Също и едни Нусекен, т.е. триъгълничета с ядки и шоколад/мед.

Би ли дала рецептата за пръчици с бадемов марципан и сушени кайсии?

# 327
  • Czech Republic
Здравейте, дами! Тази година се включвам късно, но не съм ви забравила. Тези дни смятам да започна с меденките, но ми е тъжно и нямам никакво вдъхновение. Ще видим...
За всички, които се чудят, дали не е рано за сладките, в началото на темата срещу някои от рецептите, има написано, кога могат да се започнат. Аз съм споменавала и друг път, че ми се е случвало да забравям линцери(не слепени и без ядки) и са издържали до началото на март. А меденките, дори повече.

Иначе, ето една идея за сладки, които също издържат повече : http://natalyna.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html

# 328
Много интересна идея, Наталина.
А имаш ли снимка, че не мога да си ги представя тези гъсенични.

# 329
  • Бургас
Показвам най-простички бисквитки гъсенички
А така изглеждат приставките към машинките за месо, които се навиват отпред на машинката и тестото излиза с избрания профил.

А  Наталина като ги украси, както само тя може, и ще се питаме пак "Какво е това чудо?"

Общи условия

Активация на акаунт