COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 360
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 520
  • София
Новите случаи не са никак малко: 1 463 от общо 13 303 теста, 11% положителни.PCR 8 096  - 922, антиген тест - 5 207 - 541. 35 починали, 346 излекувани. 3 775 хоспитализирани, 316 в интензивни. 13 754 ваксинирани за последното денонощие.

# 20 521
  • София
Новите случаи няма да станат по-малко, ще станат повече. Абсурдни са решенията на управляващите, но да пуснат свободно ваксиниране е от малкото умни неща, които са правили напоследък. Наистина адски нисък процент по списъци се явява за ваксинация и ваксините стоят. Все си мислех, че хората са малко по-разумни, но явно бъркам. Вчера цял ден чета и слушам хора да опяват как няма да се ваксинират с това или онова...Наистина фазите нямат смисъл, когато организацията не работи. На места по повече от 50% от списъците не се явяват и това наистина обезсмиля опитите за организация. Дано сега повече пунктове да се открият и ако наистина могат, както твърдеше министъра преди седмици, да ваксинират по 100 000 души на ден, да ваксинират поне по 20-30 000, за да се свършва с тази тъпотия. Иначе българина не спира да ме изумява. Мерки не иска, маски не иска, ДО не иска, присъствено с маски не иска, тестове не иска, а сега и ваксини не иска. Явно обичаме тук да стоим в положение без изход и да мрънкаме. Нямам друго обяснение.

# 20 522
Не можело десет хиляди на ден ваксинирани ли? Може и още как.

# 20 523
Получих съобщение от ВАС за ваксинация, въпреки че от много години нямам нищо общо с тях. Има една много интересна част.

"В случай, че желаете да бъдете ваксинирани с конкретна ваксина (Модерна, Пфайзер/Байонтех или АстраЗенека), следва да посочите това изрично, като в този случай ваксинирането Ви ще се извърши съобразно наличните количества."

Цялото съобщение звучи като ала-бала.

Скрит текст:
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Уведомяваме Ви, че по искане на Висшия адвокатски съвет, отправено до Министъра на здравеопазването и Националния ваксинационен щаб за приоритетно ваксиниране на адвокатите с ваксина срещу COVID-19, от Висшия адвокатски съвет е поискан списък на адвокатите, които желаят да бъдат включени в предстоящото приоритетно ваксиниране на служителите в съдебната система.

За целта е необходимо, Висшият адвокатски съвет, в срок до 26.02.2021 г., да представи на Националния ваксинационен щаб списък на адвокатите, желаещи да бъдат ваксинирани, с посочване на техните имена, населено място, адрес и телефон.

Поради това Ви молим, ако желаете да бъдете ваксинирани, в срок до 25.02.2021 г. да подадете в колегията, в която сте вписани, заявление/молба с посочване три имена, адрес и телефон за връзка. В случай, че желаете да бъдете ваксинирани с конкретна ваксина (Модерна, Пфайзер/Байонтех или АстраЗенека), следва да посочите това изрично, като в този случай ваксинирането Ви ще се извърши съобразно наличните количества.

Адвокатските съвети следва да изпратят на Висшия адвокатски съвет, в срок до 13 часа на 26.02.2021 г., списък на адвокатите от съответната адвокатска колегия, които желаят да се ваксинират, с посочените в заявленията данни, за да бъдат обобщени и изпратени данните в Националния ваксинационен щаб.

Висш адвокатски съвет
Благодаря ти че сподели писмото, много полезно ми беше

# 20 524
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Аз да ъпдейтна за страничните ефекти. Много слаба болка в мястото на поставяне - примерно от 1 до 10 бих я оценил на 0,5.

Засега нямам температура, но вчера нещо ме втресе брутално и ми беше студено, та се завих с амнайсе одеяла. Въпреки това нямах температура. Днес съм като пребит - всичко що може да ме боли, ме боли (мускули, стави), включително главата и очите като ги мърдам.

Познати споделят, че това трае един, максимум два дни и отшумява. Па а дано отшуми Grinning

# 20 525
Разбирам тези, които искат да се ваксинират, разбирам и тези, които не искат. Обаче тези, които щели да изчакат....какво ще изчакат? Да не му порастне на някой втора глава? И колко ще чакат? Месец, два, година, пет? Изведнъж страничните ефекти от ваксината се оказаха много страшни, пък едно време на децата ми какви буци им излизаха по гърба и ръцете от ваксини, ама всички си водеха децата и никой-нищо. Малката ми дъщеря имаше реваксинация за морбили миналата година - лекарката предупреди, че до седмица може да вдигне температура, да е отпаднала. Ама, нормално, не ваксинирам деца за сефте. Обаче сакън ако и тези ваксини имат странични ефекти.
Значи първо беше - ужас, вируса ще ни убие, да правят ваксини.
Направиха ваксини - ааа, тия нещо ни лъжат, опасни са, ще ни убият, няма да се ваксинирам.
После - ама то няма ваксини, аз и да искам, за мен няма.
Пуснаха за всички - ее, какво е това нещо, няма ред, опашки, а и тая АЗ е опасна и не става.
Рев за всичко, няма правилен ход. Обаче иначе се плюе как не се спазват мерките, как децата трябва да стоят вкъщи как това, как онова. И, като казах за децата - има наблюдения, че се отключват депресии и зависимости при тийнейджърите. Никак не е шега работата, колкото и да казвате, че са лигльовци, защото видиш ли, едно време хората преживели войни. Иначе то едно време и форуми не е имало, ама...
И, понеже знам, че има хора, които се интересуват, от АЗ имам страничен ефект болка в ръката, като от силна мускулна треска, мъжът ми също. Бяхме предупредени и ако е само това срещу леко изкарване на короната, то аз съм щастлива.

# 20 526
  • София
Кой от темата изчаква, ако му е дошъл ред и защо изчаква, не разбирам?
Ние, ако вземем да изчакваме - къде ще му излезе края?
В такъв случай, някой може да реши да не вярва на "бета" версиите на РНК ваксините, направо да чака вторите им ваксини, щото в първите версии....знаете, винаги има какво да се дооправя Grinning

# 20 527

Пуснаха за всички - ее, какво е това нещо, няма ред, опашки,.

Имам медицински проблем и няма как да стоя права с часове пред фургони. Ужасно много искам да се ваксинирам и не виждам защо тук ви прави впечатление, че някой изисква ред, особено по време на пандемия.  И да - мисля че интелигентният подход е да си запишеш час и тогава да отидеш, а не като не видял юруш на маслините да спиш на походно легло и в палатка пред фургона, сакън някой да не те изпревари. В 21 век живеем все пак.

# 20 528
  • София
Леле, ама нашенци и за преписвачи не стават! Половин Европа има опит вече в организацията на ваксинирането, хората в театрите и моловете започнаха да разкриват пунктове, само нашите се кумят и действат като двойкаджии, които не знаят азбуката дори да препишат от другарчето! Не искат, не могат или какво?

# 20 529
  • в страната на чудесата
Не ми се пишеше вчера, вече ми омръзна. Само искам да ви споделя един лаф на кантара от близкото минало, когато нямаше ковид, към антиваксърите: ваксините вече са все по-малко реактогенни, та скоро няма да бъдат имуногенни. Дано се разбира смисълът.
И още нещо, за което вероятно си давате сметка: философска разлика между файзър/модерна и зенека няма. И последно: единственият показател, който има значение е ефективността за тежко протичане (хоспитализация и смърт).

# 20 530
  • София
idoru,
Няма лични нападки.
Просто забелязвам, че хората дето все искат ред и правила, винаги гледат да се възползват от вратичките в полето.
Дори бих те помолил от първа ръка да ни споделиш, може и да си го направил , но аз не съм видял.
Колко часа ти отне на теб по опашките да те ваксинират. Час, два , пет ...
Или беше може би от групичката на уж приоритетните със списъци, на адвокати, ай ти та  и други на първа линия ...
Ама това, че някой неприоритетен легално се е ваксинирал, не означава, че не бива да има правила или приоритетни групи. Нито означава, че е правилно това, което се получава тук. Но щом така стоят нещата, нека ваксинират безразборно, но поне масово, за да приключва тази гадост.

# 20 531
  • През девет планини в десета...
Да, безсмислено е вече да обсъждаме приоритетни групи, при положение, че масовата ваксинация е вече факт.
Наистина ли от половин ден вакиниране в два града в страната на колко - 100, 200, 300, 1000 човека общо, е факт масовата ваксинация?
Това ли е "масовката"?
Факт е ваксиниране на случайни или не хора от всякакви възрастови и други групи за един ден в два града на страната. Това е факт.
Другото са хипотези.
Е, официално обявиха, че, наред с 4-та фаза, започва ваксинирането на всички над 19 г. из цялата страна, има открити пунктове навсякъде, а в два големи града днес /и в други от утре/ ваксинираха, всеки, който е отишъл. За мен на това му се вика масова ваксинация - ваксинация без приоритети. Какво иначе е "масова ваксинация"?
А, ясно.
Обявили са официално. И това значи, че официално казаното е вярно, и е факт масовата ваксинация.
Сега те разбрах.
Само че, аз живея в реала, в "неофициалната" част на страната, в която вече писах, ама явно трябва отново да го кажа - научиха за "фактите" от медиите. Да не говорим, че доскоро медицински лица от първа линия в затънтени ФСМП-та и доболнична помощ съвсем официално чакаха ваксини, заявени много преди това.
Докато модела Гери Дончева и министърА се боцнаха с Пфайзер, медиците за които говоря, ги ваксинираха с АЗ, и то при последната доставка, едва сега. При последните доставки на Пфайзер и Модерна до РЗИ Враца, които разпределят ваксините за Видин, Враца и Монтана, не пристигна нито една ваксина.
Това за мен е реалност, видяна от първо лице, а на "официалните" съобщения по ТВ и медии много, много отдавна не вярвам.
Но всеки с вярата си.
Нека всеки прочете този пост и дано прогледне някой. Това е действителността извън София.

# 20 532
Две жени в Орландо, Флорида, се дегизирали, за да изглеждат по-възрастни и да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, съобщава Асошиейтед прес.
Д-р Раул Пино, щатски медицински администратор в окръг Ориндж, където е разположен град Орландо, обясни, че двете се дегизирали в сряда, като си сложили бонета, ръкавици и очила.

Говорителката на шерифското управление Мишел Гуидо е казала пред "Орландо Сентинел", че жените променили рожденните си дати във ваксинационните си регистрации, за да заобиколят щатската система, която е поставила за приоритет на ваксинирането хората на възраст над 65 години. Изглежда, че на двете жени вече е била поставена първата доза от ваксината, но не е ясно къде.
Здравните власти са поискали от полицията да издаде срещу измамничките предупреждения за незаконно проникване. Това означава, че те няма да могат да се завърнат във ваксинационния център по никаква причина под заплаха от арест.

# 20 533
  • София
Ами не знам за какво спорите. Очевидно е, че ред и организация читава няма. От една страна реват, че им оставали ваксини, защото не идвали хората в списъците, от друга "бой" за ред за ваксиниране пред Пирогов и мрънкане "Ама тоя как успя да се вреди". Аз се записах при ЛЛ, уж. Късно видях информацията за Пирогов, но се надявам да продължат с възможността да се ваксинират просто желаещи без да попадат в някоя фаза. Току-виж потръгнат по-бързо нещата.

# 20 534
Ваксините на Модерна почти не излизат от София, защото пристигат много малко бройки и основно ги слагат на медицински работници.
Ваксините на пфайзер пък от седмица ги пазят само за участниците в изборния процес.
А те май били над 100 хиляди, което значи , че трябва да им пазят поне 200 хиляди дози от нея, защото тя е с най кратък срок между първа и втора доза.
Ваксините на пфайзер се пазят, а на модерна пристигат смешни бройки.

Общи условия

Активация на акаунт