COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 372
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 690
Може ли някой да сподели, когато мине за ваксина през Цибалаб. Интересува ме дали се спазват часовете и ако не, приблизително колко време минава в чакане. Съжалявам ако вече е коментирано, пропуснала съм.

Симидчиев е абсолютно прав. На всичкото отгоре проучванията на Пфайзер и Модерна срещу юарския щам са изключително ограничени. 15 кръвни проби при второ проучване общо за двете ваксини, не знам как изобщо обосновават резултатите, че не са в рамките на статистическата грешка.

# 21 691
  • София
На сайта на Цибалаб можеш да се запишеш онлайн, но има свободни часове чак за петък. И аз ще чакам някой да сподели реални впечатления, ако се е ваксинирал при тях.

# 21 692
  • София
А къде ваксинират Цибалаб? И с коя ваксина? Гледах на сайта им, но не намерих.

# 21 693
На сайта на Цибалаб можеш да се запишеш онлайн, но има свободни часове чак за петък. И аз ще чакам някой да сподели реални впечатления, ако се е ваксинирал при тях.

Да, запазих час. Интересува ме дали се спазват поне относително.

Ваксинират с АЗ в момента. В централата на Гешов.

# 21 694
  • София
Когато измерят високо кръвно на желаещ ваксинация какво следва?
Отказват ваксина и го пращат да се лекува, или му "свалят" кръвното и го имунизират?
Изписват му се лекарства за високото кръвно и след като го излекува се връща за ваксинация.
Това някаква ирония ли е? Кой изписва хапчета за кръвно от едно измерване, може да е било случайност, от притеснение и т.н...

# 21 695
В Цибалаб не го мерят, така че можетв да идете там с кръвно или без

# 21 696
Аз и ММ сме  след втора доза на Пфайзер.При мен и двата пъти имаше лека болка в ръката ,първия път с леко зачервяване,втория -без . Отмина за 2-3 дни. При ММ първия път беше същото,втория имаше леко втрисане,но може и от големите студове тогава да е.Преди това имахме  преглед-температура,кръвно и сутурация ,нищо ,че сме лекари. Мина почти месец от втората доза,нямаме проблеми. За протокола-на първа линия в болница сме.

# 21 697
Вижте, кръвното ако е високо до опасна степен самият човек няма да му е до ваксина а ще тича при кардиолог. Изобщо ако човекът не е в кондиция няма да стои кротко на опашка за ваксинация. Иначе ако се мери преди поставяне и не отсяват тези с високо ...останАх си неваксинирана значи. Аз от вида на лекаря само вдигам кръвно. Съвсем сериозно.

# 21 698
  • София
Някой ваксинирал ли се е вече в Цибалаб?

# 21 699
  • София
Защо ми се струва, че това е пряка нападка към ВМА, където действително мерят само температурата и нищо друго, а от вчера се похвалиха, че имат нови 20 стола за ваксинация...
Не знам и колкото точно високо кръвно би се приело за противопоказание. Аз се притеснявам жестоко от болници, а при вида на игла губя звук и картина. От олимпийските 120/ 80 задължително скачам на поне 140/ 100. Веднъж едвам ми направиха ЕКГ, приличаше на земетресение от 8 по Рихтер.

# 21 700
  • София
Аз от вида на лекаря само вдигам кръвно. Съвсем сериозно.

Същото е при мен. От ниско до нормално в кабинет ми го мерят 150/100, излизам от кабинета и отново е 110,120/70.

# 21 701
  • София
Мисля, че това се наричаше "Синдром на бялата престилка". Немалко хора знам с такъв проблем, може би заради това са преценили, че няма смисъл да мерят кръвното.

# 21 702
Защо ми се струва, че това е пряка нападка към ВМА, където действително мерят само температурата и нищо друго, а от вчера се похвалиха, че имат нови 20 стола за ваксинация...
Не знам и колкото точно високо кръвно би се приело за противопоказание. Аз се притеснявам жестоко от болници, а при вида на игла губя звук и картина. От олимпийските 120/ 80 задължително скачам на поне 140/ 100. Веднъж едвам ми направиха ЕКГ, приличаше на земетресение от 8 по Рихтер.
На много места, не само в София а в цялата страна, мерят кръвното преди ваксинацията. Щом го мерят, значи има защо. Нали не си мислите, че просто ей така за разнообразие ще ви мерят кръвното преди да ви ваксинират. Ако си спомняте, при първите ваксинации в България, на министъра, на генерала и на другите дето ги ваксинираха по телевизията, на всички им измериха кръвното преди ваксинация. Явно така се прави, не е случайно това.

# 21 703
Някой ваксинирал ли се е вече в Цибалаб?
Аз ще съм в събота, нарочно тогава записах. Ще споделя ако мина и ако има ваксини, понеже например днес от ФБ разбирам, че в Пирогов например нямало втора доза за записани хора. Щели да им се обадят до 10 дни. Доста кофти е това, явно не се пази втората доза вече.

# 21 704
  • София
След мерене, ако е много високо най-много да върнат човека и някой валериан да му предложат да вземе. Не може да ме убедиш, че има лекар, който би си позволил да изписва ей така хапчета за кръвно...

Общи условия

Активация на акаунт