Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 468
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 5 895
Здравейте, моля да ми препоръчате къде да си направя ЯМР?

# 5 896
Dimityr4o, съболезнования и от мен. Виртуалната  колоноскопия е метод, при който се оглежда червото, като се пълни с газ през ануса и после се прави  скенер за да се добие представа за наличието на полипи, тумори и т.н Според мен не е приложим за честа профилактика, поради облъчването. В пъти по-безопасна е колоноскопията, когато е с упойка се прави с кратка венозна упойка, най-често се използва Диприван( пропофол). Заспива се гладко и бързо човек се събужда и е свеж отново.
Чела съм за капсулна колоноскопия, но не съм запозната с цената и приложението и у нас. Иначе се гълта малка капсула, която прави оглед при преминаването си през червата. Може да се ползва и за оглед на тънки черва.

# 5 897
Dimityr4o, съболезнования Sad

# 5 898
Колко време след приключване на химия започва да расте косата?

# 5 899
Колко време след приключване на химия започва да расте косата?
Според мен след 6 месеца.

# 5 900
Почти веднага. В началото е като пух, после тръгва хубавата коса( възможно е да е по-ралична от предишната). за около 6 месеца може да се постигне хубава дължина и да се оформи  прическа( за дамите, това).

# 5 901
Имам няколко опаковки дексаметазон и зофран, ако някой има нужда ми пишете.

# 5 902
Чела съм за капсулна колоноскопия, но не съм запозната с цената и приложението и у нас. Иначе се гълта малка капсула, която прави оглед при преминаването си през червата. Може да се ползва и за оглед на тънки черва.

Прави се у нас. На мен ми е правена видеокапсулна ендоскопия през 2017г. Поглъща се една таблетка с две камери и светещи диоди в двата края. Малко по-голяма е от антибиотично хапче. Докато таблетката е в теб, носиш едно устройство като телефон в себе си, към и на което тя предава и записва образите. Цялото нещо трае около 6 до 9 часа (зависи за колко време мине през целия храносмилателен тракт). На финала я изхождаш.

Плюсовете са, че 1) не си под упойка, 2) изследването НЕ е инвазивно (ходих на работа в този ден) и 3) дава изключително детайлни образи на целия тракт (30 кадъра в секунда, включително на тънки черва, които иначе няма как лесно да се огледат отвътре). Минусите са - 1) не може да се вземе материал, ако се види нещо подозрително; 2) пак се изисква очистване от предния ден; 3) не се покрива от НЗОК - тогава беше ~1800 лева, което включваше всичко (капсула и разчитане на филма).

Правеше се през МЦ Санус от гастроентеролози работещи във ВМА.

# 5 903
Норе4С очистване на предния ден е условие и при трите изследвания- стандартна, виртуална и капсулна колоноскопия, така че не бих го броила за минус.

# 5 904
Благодаря Hope4C, както винаги си много полезен!

# 5 905
Здравейте! Понеже се налага да си закупувам Кейтруда тук в България ми го предлагат на една цена, докато в Турция е по малко от половината. Дали мога да се доверя на качеството в Турция или да не рискувам?

# 5 906
Ако си сигурна, че в Турция ти продават оригиналната Кейтруда - да, можеш.

# 5 907
Ако си сигурна, че в Турция ти продават оригиналната Кейтруда - да, можеш.
Накарах 3ма човека да питат в три различни града и всички ми казват една и съща цена. Но се притеснявам да не е някакво менте, че такава разлика чак ми е невероятно 6000 в бг, 2300 в Турция.

# 5 908
В Турция всички лекарства са 3-4 пъти по- евтини.

# 5 909
  • Пловдив
В Турция всички лекарства са 3-4 пъти по- евтини.
Абсолютно невярно! Ще ми купиш ли от Турция(битака в Одрин) Кейтруда 3-4 пъти по-евтино.Аз ще ти я платя  наполовина -не 3-4 пъти по-малко отколкото е в БГ .Ама искам потвърждение от Мерк ,че е упълномощила "продавача",да го продава Pembrolizumab-a , в Турция.
Т'ва да не е "Аспирин".

Teddyto1,
Почти всички нови "биологични" медикаменти са под лиценз на "разработчика"(фармацефтичната компания ,която го е разработила). Генерици няма,поради тази причина. Цените им са еднакви (с пренебрежимо малки разлики ,заради логистика основно ),от порядъка на 1-2% , както в БГ,така и в Европа, САЩ, Турция,Индия,Пакистан или където се сетите,защото единствено оригиналното лекарство се продава навсякъде от собственика на лиценза/официалния му представител за региона - в сл. с Кейтруда - Мерк е собтвеник на лиценза,те го произвеждат и продават.
В БГ е около 14000лв за 200мг. В Европа е около 7000-7500 евро за същото количество.Разфасофките са по-малки - 25мг,50мг,100мг(последната май я спряха).
В Турция ,кой е спонсора ,който ще го купува за 7000 евро от Мерк и ще ви го продава на обявената цена?!
За повечето диагнози се прилага в дози 200мг на 21 дни ,или 2мг/кг ,пак на 21 дни .Май за TNBC(Тройно негативен РМЖ) само беше по 100мг ,и може би на 28 дни(не съм сигурен ,че за тази диагноза беше наполовина дозата,както и ,че е на по-голям период).
Цитираните цени в каква валута са ,и за какво количество? И в БГ и в Турция?

Редакция: Горните цени са при долар по евтин от еврото. В момента е по-скъп , не знам дали не са по-високи цените в лева/евро съобразно курса .

Цена в САЩ към Септември,малко над $10К(за 200мг):
https://www.keytruda.com/financial-support/

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 02:18 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт