Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 868
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • о`майна лунна нощ е
Нека и при Лео всичко да минава леко и да се възстанови бързо!

# 406
  • тук-там
Социализацията е много важна, Стела! Трябва лека полека да срещате други кучовци и да ходите на по-оживени места, за да свиква с дразнители. Но преди да сте постигнали послушание, винаги вързана. И постоянно правете упражнения - да ви погледне, да седне, да стои и чака, да дойде при вас и т.н. Започнете с упражненията в спокойна среда без дразнители. И после пренесете на по-оживени места лека-полека. Няма как дълго да избягваме хора и кучета, така че е важна работата за социализация на животните.
Лека операция и на Леон утре! Всичко да е наред и много бързо възстановяване!

# 407
Все забравям да кажа, че много се радвам, че Маги е попаднала на човек като теб, Стела! Вяврам, че занапред й предстоят само хубави моменти. Горката борбена душица заслужава много любов, грижи и нежност. И лакомства.Simple Smile

# 408
  • sofia
Ето го и него. Безгрижен, както винаги...

Стела, преди воксините не бързай да я събираш с други кучета. След това, малко по малко ще станат работите. Аз не познавам лош булдог. Всички са душички.

# 409
Благодаря, Цвети Simple Smile
mtz, може би аз не се изразих съвсем правилно - не съм я изолирала съвсем душицата 😄 Живеем близо до НДК-а в София и общо взето тук навсякъде е оживено, само по-големите кучовци заобикаляме, понеже като я взех на скоро ми казаха, че от време на време проявява агресия към кучета. За сега такава не съм видяла от нея, но се старая да внимавам. Иначе вече имахме 2-3 близки срещи при разхдоките, с едно бебе Джак Ръсел се заиграха даже, но не посмях много да я пусна да играе, че нали е прясно оперирана и както казах няма годишна ваксина все още (ветеринарите искат първо да я стабилизират здравословно и тогава да я сложат)... иначе с командите ни е бая зор - то не знае почти нищо, милото. За сега се учим само на “седни” вкъщи с наградки. Навън реагира много добре на “стой” и леко подръпване на повода - веднага спира и чака. Може би някой някога я е учил, знам ли...
да ви покажа госпожицата как за първи път се заигра с играчка сама, е вярно дъвка я в скута ми, но пак е нещо 😆

# 410
  • Sofia
Вивата много я мислех и аз, душичката поне да не я боли вече пусто и око!
И на Леон стискаме палци да минава и заминава!

Чоки вече сигурно е забравил, търкаля се доволен до мен. Днес отидох и му взех Конг кокал, толкова е щастлив милия!

# 411
Стискаме палци на Вивата и Леон, и ние. Всичко да мине успешно!
И Хари беше нападната от пуснато куче, когато тя беше вързана. Доста неприятни случки са това.

# 412
  • У Диспансера ...♥♥♥
Силно стискаме палци за Леон и Вивата🍀❤
Тя е щастливка със стопанка като Сиви🐶
Нас куче не ни е нападало, не знам рядко виждам пуснати кучета тук в парка, повечето са фъстъковки и слава Богу не идват при нас. Ама като бях бременна вече в последния месец с корем до носа, един тъпак си беше пуснал лабрадора, а ние седяхме с Тео на една пейка в парка, той с повод до мен. Онова дойде и аз му казах да си го прибере, не правило нищо нали, вечната реплика 🤦🏻♀ И докато го каза и се сджавкаха, аз разбира се в паниката вдигам Тео 😄 знам че не е правилно, ама онова беше огромно. И тоя само ми каза, много грешно че съм правила така, ставало по -зле....
Няма извинявай, няма нищо.
Това ни е единствения път, другите са били в заграждението, то беше доминантност от една далматинка и един англичанин се сдъвкаха пак там. Вече в заграждение не ходим, защото повечето стопани там са неадекватни и не си познават животните.
Двамата приятели отдавна не съм ги показвала 😄

# 413
  • Mediterraneo
Стискам палци за нуждаещите се!

Аз с друг дерт идвам, съвет искам. В блокчето, където живеем, има няколко кучета, като моето е най- малко. Рейна я пускам да си свърши работата, пръскам с шишенцето с вода и веро и прибирам купчинката. Ако се случи да излезе през нощта или някое от децата да го примързи, минавам после и прибирам. Няколко пъти събирам едни доста големи купчинки, имах подозрения, че някой друг оставя минирано, но от днес вече знам и точно кой е.
Как да реагирам? Едва ли не всички биха били склонни да обвинят нас, че не почистваме. Дворчето е точно пред нашия апартамент, през същия двор минава овчарката, но я водят нагоре в гората, даже не пишка в двора. А виновниците са под нас, нормално ги водят в задния двор, но явно си минават и през нашия.
С градинаря ли да говоря? Бележка ли да им оставя? Да им събирам безропотно акитата не желая, но и не искам да обвиняват нас... Направих грешка, че не излязох на момента, но се афектирах и щях да викам Simple Smile

# 414
  • о`майна лунна нощ е
А ако кротко им събереш вересиите и ги оставиш пред входната им врата с все пликче, дали няма да се сетят?

# 415
  • Sofia
Извън темата Grinning
Тъкмо мислех да питам дали е нормално 7 ден и да има само капчици кръв след пишкане и днес вечерта като се разтече...
Сложих кучешки памперс и го свали,та й сложих един от детето-да видим до кога ще изкара...
Децата много й се смяха,малката е убедена,че защото пишка в нас от време на време и за това. Баткото (7г) още не е баш ясно как стават нещата,нещо чул че не трябва да се доближава до мъжко куче. Та вчера като се прибрахме до блока познат Бретон я подуши и сега баткото само пита: "Мамо,тя й тече кръв щото вчера я подуши мъжко кучи и сега ще имаме бебета кучета" Joy
Женски неволи и детски разсъждения,да си умреш от смях Blush

# 416
Стискаме палци и лапи за всички нуждаещи се! Дано всичко се развие благополучно!
Биляна, познала си.
Това е новият член на семейството.
9 годишна дама, нуждаеща се от дом.
Предстоят малко процедури, на които трябва да се подложи, защото не е гледана много добре Confused
Казва се Джеси

# 417
Стискам палци за нуждаещите се!

Аз с друг дерт идвам, съвет искам. В блокчето, където живеем, има няколко кучета, като моето е най- малко. Рейна я пускам да си свърши работата, пръскам с шишенцето с вода и веро и прибирам купчинката. Ако се случи да излезе през нощта или някое от децата да го примързи, минавам после и прибирам. Няколко пъти събирам едни доста големи купчинки, имах подозрения, че някой друг оставя минирано, но от днес вече знам и точно кой е.
Как да реагирам? Едва ли не всички биха били склонни да обвинят нас, че не почистваме. Дворчето е точно пред нашия апартамент, през същия двор минава овчарката, но я водят нагоре в гората, даже не пишка в двора. А виновниците са под нас, нормално ги водят в задния двор, но явно си минават и през нашия.
С градинаря ли да говоря? Бележка ли да им оставя? Да им събирам безропотно акитата не желая, но и не искам да обвиняват нас... Направих грешка, че не излязох на момента, но се афектирах и щях да викам Simple Smile
И аз имам подобен проблем. Пред блока в тревата, където най-често Хари си върши работите, и аз винаги почиствам, идва една сама булонка. Свършва си всичко бързо и се връща, а стопанина й я чака до входа. В резултат, тревичката е яко минирана. Понеже познавам жена му, смятам като я засека да я помоля да си почистват след кучето. Супер неприятно е, защото вечер в тъмното ходя като в панички и все се чудя дали не съм сгазила някоя купчинка.

# 418
Здравейте, след разговор със сестра ми решихме да вземем кученце за майка ни 🙂Разрових се в сайтовете,и харесах  няколко животинки.Не мога да намеря адрес,и писах в страницата на сайта. Сега да ви попитам, за какво да се подготвим?Пише,че са васкинирани и обезпаразитени.Трябва ли да посетим ветеринар? За храната,предполагам че ще питаме на място. При мама има двор,но кученцето ще се гледа вътре.Другото,което малко ме притеснява е,че къщата в която живее скоро ще се събаря и ще се строй жилищен блок.Съответно ще трябва да излезе на квартира,дали ще е проблем ако е с животинче?Кученцето няма да стане много голямо.Много ви благодаря за насоките,бяха ми много полезни 💐

# 419
Тарти, имате ли домоуправител? Нека той да отнесе проблема до засегнатите.

Общи условия

Активация на акаунт