Чувство за вина след изневяра...

• 22 780
  • 951
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Ще го кажа така - виждам, че няма как да се получи комуникацията с другия, че само си търси повод да се заяжда. Тогава прсто прекратявам играта, защото е непродуктивна. Не ме е страх, няма надмощие от другия, просто изчезва от комуникацията, затварям вратата. В този смисъл няма никакво подобие с автократа. Ако съм в служебни отношения с такъв човек просто прекратявам работа, защото тя е непродуктивна. И всеки по пътя си.

Да, разбира се. Когато виждаш, че е бизсмислено да продължаваш, прекратяваш. И да, различно е от това на авторката, в смисъла, че тя не е имала как се махне от ситуацията физически, затова се е махнала емоционално. Нейното е защитен механизъм.

# 751
  • София
Евтино при мен няма, Лъвичке. Казвам си и който както реши. То вече на майтап отидох анещата. Тя си каза какво я стяга чепика, но тук 2-3 "закрилници" ще си счупите пръстетата да я накарате да повярва, че е жертва, насилена, изнасилена. То не бяха регресии, Стокхолмски синдроми и какво ли още не. Ей така се погубват животи. Погледнал те накриво мъж в метрото, шефът ти изкрещял "повлекана мръсна" и всички травми от детството ти, когато са те карали да ядеш грис в детската градина се отключват и ти ставаш жертва. Я на шефа, я на любовника, я на непознат в чата.
Шах и мат съм. Чак се чудя как оцелявате в тоя жесток свят.

Чакай малко... значи мъжът не е способен да я притисне да прави секс, обаче ние тука сме способни да я накараме да се почувства жертва? По твоята логика, авторката, ако има силен и безапелационен характер, няма как да ни се поддаде на приказките тук.

# 752
  • София
Допълних, не видях, че си писала.
При трудово-правни отношения или с колеги, просто ги оставяш да си приказват. Да, шефе, разбира се, шефе, слушам, шефе! Wink Да, колежке, разбира се, колежке!;)

# 753
  • София
Ами, Анди, на смях ме изби с теб.
Как не хвана един ракурс от началото - не знам. През жертва до лъжкиня, от жалост нямате ли, жени  сте, до цял живот ще си си такава!

Е, Лъвица ако иска да ти помогне със собствените травми. АЗ ще ѝ платя Laughing

# 754
Влязохме в трета фаза.  Laughing
И сега въпросът е кой ще тупне последната дума и ще се фръцне по-тържествено.

# 755
  • София
Ок, съгласих се, права си, разбира се!

# 756
  • Пловдив
Мен утре ме няма, вечерта ще ви чета.

# 757
  • София
Ок, съгласих се, права си, разбира се!
Добро момиче.

Янтре, то няма вече какво, изговори се всичко по няколко пъти за по- сигурно Laughing

# 758
О, не в никакъв случай не сте способни на нищо. Те хората с години провеждат терапии и пак нищо. То на себе си баете повече. Мен това повече ме притеснява. Simple Smile
Щото ако бяхте чели всичките ѝ мнения, щяхте да сте наясно поне отчасти (или от представеното) какво се случва в главата ѝ.

# 759
  • София
Чия глава? На авторката ли? Четох всичките й мнения, дори днес си направих труда да ги изчета повторно, още по-внимателно.

# 760
buttercake
 Не те знам къде си спала досега, ама в 21 век е време да научиш, че при изнасилване е възможно жертвата да стигне до оргазъм и това не прави изнасилването НЕ изнасилване. Това е рефлекс на тялото. 
Е, не...😎
ДА, сериозна съм. Има материали, вземете, четете.
Да, бе, ще четат. По-лесно е да се говори наизуст. Ако бяха чели и се бяха интересували по темата друго щяха да говорят. Май и на английски не могат да четат, а на български информацията е меко казано оскъдна, така че е разбираемо защо си нямат хал хабер от това, за което говорят.

# 761
  • София
О, не в никакъв случай не сте способни на нищо. Те хората с години провеждат терапии и пак нищо. То на себе си баете повече. Мен това повече ме притеснява. Simple Smile
Щото ако бяхте чели всичките ѝ мнения, щяхте да сте наясно поне отчасти (или от представеното) какво се случва в главата ѝ.

На мен темата ми беше доста полезна, интересни позиции видях, доста заключения си извадих.

На авторката какво й е в главата, както казваш, след години терапия едва ли някой би посмял да твърди със сигурност, но браво на теб, че си го прозряла Wink

# 762
buttercake
 Не те знам къде си спала досега, ама в 21 век е време да научиш, че при изнасилване е възможно жертвата да стигне до оргазъм и това не прави изнасилването НЕ изнасилване. Това е рефлекс на тялото. 
Е, не...😎
ДА, сериозна съм. Има материали, вземете, четете.
Да, бе, ще четат. По-лесно е да се говори наизуст. Ако бяха чели и се бяха интересували по темата друго щяха да говорят. Май и на английски не могат да четат, а на български информацията е меко казано оскъдна, така че е разбираемо защо си нямат хал хабер от това, за което говорят.
Е, да де, ама съм чела неща, които ТИ не си чела. Прочетете първо базисните неща (защото си личи, че не сте наясно с тях), пък после се хвърляйте към екзотики като "оргазми по време на изнасилване".

# 763
  • Пловдив
Моля да кажеш каквото имаш да казваш в прав текст. Без намеци.

# 764
Моля да кажеш каквото имаш да казваш в прав текст. Без намеци.
Постът ми е отправен към Уейв, не към теб. Ми, не четете даже постингите.

Общи условия

Активация на акаунт