Чувство за вина след изневяра...

• 22 947
  • 951
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не бе, аз исках да ти кажа, че флирт е когато покажеш на отсрещната страна, че плътска любов е възможна, но не е обещана.Твойто не е флирт. Защото вече си се съблякла, легнала, разтворила краката и мъжът ти е бръкнал в шушито. Ти пак отначало ли си искала да върнеш нещата, когато само си обмисляла възможността ? Бая си подминала момента. Или си искала да видиш докъде онзи се подлага на дресировка и докъде ти можеш да стигнеш в почтенността ?

Моля цитирай къде съм определила тази случка като флирт.

И не проектирай мотивите за собствените си действия върху моите Wink

Ами РФ, тя си призна, че е постъпила глупаво. Но все пак, отишла е с него по работа, не е като да може да откаже ей тъй. И пак не значи, че трябва да бъде принуждавана да прави каквото и да е.

# 571
  • София
Доколкото правим отговор на литературен въпрос, пътуването е било служебно, а не лично. Тръгнали са към някакъв обект. Не е било да пият кафе. Шефът ги изпраща и те заминават. А този да се благодари, че още е на работа, вместо с обвинение и уволнение.
Със сигурност разбрах едно - явно за доста хора в темата точно извършените интимни действия не са интимни, те не се броят. Ще рече човек, че е като да се здрависаш с някого - какво толкова, една .... Вие сериозно ли? Това не се брои? Изумена съм!

# 572
Скрит текст:
Скрит текст:
Като я изкарвате жертва, просто снемате нейната отговорност от нея, която не е никак малка за случилото се. Тя има съвсем други проблеми- травми от детството, неудовлетворяваща и зациклила от години връзка.
Колегата и е виновен, че не се е съобразил, но след толкова разнопосочни сигнали и колебливи реакции, просто е решил да действа. Не го оправдавам, не се прави така, но това не е изнасилване. На мястото на приятеля и, за мен си е чиста изневяра, дори само телефонния секс.
Нека се концентрира върху текущите си проблеми, а не да я хвърляте в размисъл жертва ли е или не. Най-добре е да потърси професионална помощ като се върне в България след празниците, а с приятеля си да си поговорят добре за евентуално съвместното им бъдеще.

А каква в случая е нейната отговорност?
Това, че някой й е симпатичен, че се закача с него и прави телефонен секс, НО ясно му е казала, че е сгодена и повече от това не може да има между тях?
Това за мен са коректни отношения между двама възрастни с поставени граници.Няма дребен шрифт и скрити клаузи.
Когато границите почват да пречат на единия, или се опитва да ги пречупи СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ДРУГИЯ, или бие отбой и не се занимава с отношения, които вече не го устройват.
При всички положения решението не е, в едва ли не в отвличането й в някаква горичка и последвалите събития.
"Разнопосочните сигнали" в случая са оправдание за гузната съвест на насилника.
И не, не искам да искарам момичето жертва, но е хубаво нещата да се наричат с истинските им имена, защото само така тя може да се освободи от вината , която изпитва в момента и да даде отпор в бъдеще.Тръгне ли се по плоскостта "ти си виновна, защото си с къса пола" нещата наистина отиват в батака.
И  да, всеки трябва да се опита да прецени човека срещу себе си и до каква степен е безопасно да се сближава с него,но това в никакъв случай не оправдава насилието на отсрещния!

Между това някой да ти е симпатичен, да се закачаш и да правиш телефонен секс, (т.е. да му пъшка и да му описва къде и как се бара..) има много, ама много голяма разлика. Като имаш годеник или годеница, не се занимаваш с други, а не поставяш граници от типа само това, само онова, или само главичката.... Надявам се разбираш какво ти казвам, мога и още по-нагледно да обяснявам. И проблема изобщо не е в късата пола. Разнопосочните сигнали са точно това- показва нагледно, че го иска, но декларира друго. Това води до объркване и до подобни случки и ситуации. Като не искаш да се стига до там, просто не играеш игрички.

Сега говоря само за отношенията между авторката и колегата й. Не намесвай годеника с цел да манипулираш.Хората са различни и имат различна представа за това до каква степен е позволено да се задяват с противоположния пол , без това да обиди партньора им.
Факт е, че е поставила граници, с които ответната страна не се е съобразила и това е насилие.
Съвсем друг е въпросът дали ти би бил сгоден за такава жена.Но това не е темата.
Изместваш фокуса в страни и се опитваш да вменяваш вина там където няма!

Кой ли го бръсне рогатия....
Какво се опитваш да докажеш? Тя най-невинно си му прави мили очи и си флиртува с него 8 месеца, пъшка му по телефона, ама изведнъж най-ненадейно мръсника я натиска в горичката, където тя съвсем доброволно отново тръгва с него (поне първоначално)...

Мне, не е така.Отново се опитваш да манипулираш.По първоначална информация те отиват да гледат някакъв обект , свързан с работата им.За това тя се качва в колата, а не да ходят в горичката и да се  любуват на птичките и пчеличките.
От там нататък, като е в колата му, той се отклонява от пътя, отлича я в горичката и така...
И да, мръсник е!
Пак казвам, по предарително поставени граници, с които и двамата са наясно, такива действия са си откоровено насилие.

# 573
  • София
Продължавате да приемате едностранно и крайно оправданията на авторката. Изкарахте непознат насилник от 5 приказки.
Обективизъм, правда, истина?

Да не се случи да си на съд в мамата, че шариатът песен ще ви се чини.

Иначе си се подпи*косвайте с всеки, ма после си търпете особеностите на психиката им.

# 574
  • София
Ама тея мъже много беззащитни ги изкарахте. Жертва на физиката си, жертва на хормоните, жертва на лошите жени, жертва на подвеждане. Жената трябва да си мери всяка дума и всяко действие, ама милият безпомощен мъж, той няма контрол над собственото си тяло, нито над акъла си. Съжалявам, но повечето мъже, които познавам са зрели и напълно способни да отговарят за действията си. Никога не биха се припознали в такова жалко описание.

# 575
По тази логика трябва да затворим половината мъже. Бе вие какъв секс правите – мъжът чака да му кажете и дадете списък къде да пипа, какво да не пипа и на коя минута да спре ли? Ако не може, айде, в затвора. Потрес.

Янтра, моето мнение е на база държан изпит по "анатомия и физиология". Мъжкото и женското тяло функционират абсолютно различно по време на възбуда е сексуален акт. Личният ми опит е друга бира. Имам и от двата варианта, но никога не са ме насилвали. Не знам защо, може би защото съм съумяла достатъчно категорично да заявя и кажа "не". И в точния момент.

# 576
  • София
Не, Босилке, не е заради това. Потърси кейсове на изнасилени жени и ще разбереш.

Иначе какъв секс правя? Лично моята стратегия, казвам му, прави каквото си искаш, ако аз не съм ок с нещо, ще ти кажа да спреш. И всичко е топ и ще бъде топ, до момента, в който той реши, че може да си позволи да *не* спре.

А иначе ясно, абсолютна жертва на физиката са си мъжете и не могат да отговарят за действията си, разбрах. Явно тия, които аз познавам, са извънземни.

# 577
Не бе, аз исках да ти кажа, че флирт е когато покажеш на отсрещната страна, че плътска любов е възможна, но не е обещана.Твойто не е флирт. Защото вече си се съблякла, легнала, разтворила краката и мъжът ти е бръкнал в шушито. Ти пак отначало ли си искала да върнеш нещата, когато само си обмисляла възможността ? Бая си подминала момента. Или си искала да видиш докъде онзи се подлага на дресировка и докъде ти можеш да стигнеш в почтенността ?

Моля цитирай къде съм определила тази случка като флирт.
А, не било ли флирт, значи ?!
Ти си малко като оня: "Исках да гласувам, ама нямах желание".

# 578
Ами то това не е секс с човек, а с някакъв инструмент, кукла, Лъвица.
Случаи (кейсове) на чист български съм чела. Няма в конкретния казус нищо общо. Тази жена не е изнасилена. Още някой ще ѝ внуши ли, че е изнасилена. И да вземем да направим mamma-too па да се знае. Да осъдим всички бъдещи, потенциални и виртуални насилници.

# 579

А каква в случая е нейната отговорност?
Това, че някой й е симпатичен, че се закача с него и прави телефонен секс, НО ясно му е казала, че е сгодена и повече от това не може да има между тях?
Това за мен са коректни отношения между двама възрастни с поставени граници.Няма дребен шрифт и скрити клаузи.
Когато границите почват да пречат на единия, или се опитва да ги пречупи СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ДРУГИЯ, или бие отбой и не се занимава с отношения, които вече не го устройват.
При всички положения решението не е, в едва ли не в отвличането й в някаква горичка и последвалите събития.
"Разнопосочните сигнали" в случая са оправдание за гузната съвест на насилника.
И не, не искам да искарам момичето жертва, но е хубаво нещата да се наричат с истинските им имена, защото само така тя може да се освободи от вината , която изпитва в момента и да даде отпор в бъдеще.Тръгне ли се по плоскостта "ти си виновна, защото си с къса пола" нещата наистина отиват в батака.
И  да, всеки трябва да се опита да прецени човека срещу себе си и до каква степен е безопасно да се сближава с него,но това в никакъв случай не оправдава насилието на отсрещния!

Ами, нека ти кажа- много хора са ми симпатични и се закачам с тях, ама не правя телефонен секс и не ми прехвърчат искри.
Ако работиш на еротичен телефон и задачата ти е да отпускаш жилите на непознати мъже, е разбираемо защо го смяташ само за проява на приятелство.
Само че, ако не това ти е професията, ще си наясно, че хората не правят телефонен секс с всеки, който им е симпатичен.

Права си, че тя е поставила граници- да не спи с него.
А, дали той ги е приел? Ако да, то може да се обясни доверяването й и тръгването й с него по сокаците.
Но, ако не го е направил, дали нейното сядане в колата не е положителния отговор, който му се е искало да получи?

А, всъщност- той е спазил изискванията й, на финала- не е правила секс него, а свирката не влиза в сметката.

И не, насилието не бива да се оправдава, но и не бива да се предизвиква с необмислени действия.

Не съм съгласна, че той на финала си е спазил "обещанието", каквото и да визираш под това.
Напротив, тя е направила така, че в създалата се ситуация да има най-малко насилие към нея самата.Защото, съгласи се, свирка е за предпочитане , вместо вагинално или анално изнасилване.
В такава ситуация не мислиш как ще изглеждат нещата от страни, нито дали можеш да докажеш в съда вината на насилника.Мислиш преди всичко да съхраниш себе си, до колкото е възможно , физически и психически.
Затова се е навила да му дух@, а не щото й е много кеф.
Ако беше на публично място, дали така щяха да се развият събитията, как мислиш?
И това, че е правила тел. секс с него не оправдава физическото и психическо насилие над нея.
Това ми звучи малко като: щом си се съгласила да ми дадеш да ползвам ютията ти, мога да се настаня и в къщата ти и да си я имам за своя!

# 580

Мне, не е така.Отново се опитваш да манипулираш.По първоначална информация те отиват да гледат някакъв обект , свързан с работата им.За това тя се качва в колата, а не да ходят в горичката и да се  любуват на птичките и пчеличките.
От там нататък, като е в колата му, той се отклонява от пътя, отлича я в горичката и така...
И да, мръсник е!
Пак казвам, по предарително поставени граници, с които и двамата са наясно, такива действия са си откоровено насилие.

А защо не отказа да отиде на въпросната командировка? След въпросното действие напуска работа, а преди него какво се случва? Флиртуват си, закачат се, смеят се и им е готино заедно. Пъшкането в слушалката вече само допълва картинката.
Какво се променя след въпросния дудук? Авторката чак тогава се отрезвява какви ги върши до момента и взема мерки. Еми за жена на 30 да не предусети на къде отиват нещата, това е меко казано странно. Тук от поне преди 20 страници и пишем, че има съвсем други проблеми, както с травмите от детството и, така и с връзката и, вие тука се хванахте да я изкарате жертва.
Ми ок, нека като си намери нова работа по същия начин да се ливри около някой друг колега, пък като завърши по подобен начин пак той ще е виновен, пак всичките мъже ще са такива или онакива.

# 581
  • София
По тази логика трябва да затворим половината мъже. Бе вие какъв секс правите – мъжът чака да му кажете и дадете списък къде да пипа, какво да не пипа и на коя минута да спре ли? Ако не може, айде, в затвора. Потрес.

Янтра, моето мнение е на база държан изпит по "анатомия и физиология". Мъжкото и женското тяло функционират абсолютно различно по време на възбуда е сексуален акт. Личният ми опит е друга бира. Имам и от двата варианта, но никога не са ме насилвали. Не знам защо, може би защото съм съумяла достатъчно категорично да заявя и кажа "не". И в точния момент.

Но явно не си държала изпит по неврология и психология. Иначе поне половината от нещата нямаше да ги пишеш.

Еха, това чаках, някой да заяви как изцяло има заслуга - съумял достатъчно категорично да каже не!

Защо да отказва командировката? Няма причини да смята, че ще бъде обект на насилие. И то на работното място през работно време.

Гледам, че малко по малко изминаваме пътя от "изневяра" до "насилие" в случката, но още има доста оправдания да се изпишат. Все още първенство държат оправданията как мъжът не може да се спре и бил подведен, как тя си го проси, и че това, което е трябвало да направи не се смята за нищо.

# 582
  • София
А, не било ли флирт, значи ?!
Ти си малко като оня: "Исках да гласувам, ама нямах желание".

Щеше да е така, ако някъде го бях определила като флирт. Което, явно по липсата на цитат от твоя страна, не е станало. Ако ще спориш с мен, те съветвам да покажеш по-виско ниво на умения за аргументация.

Ами то това не е секс с човек, а с някакъв инструмент, кукла, Лъвица.
Случаи (кейсове) на чист български съм чела. Няма в конкретния казус нищо общо. Тази жена не е изнасилена. Още някой ще ѝ внуши ли, че е изнасилена. И да вземем да направим mamma-too па да се знае. Да осъдим всички бъдещи, потенциални и виртуални насилници.

И как точно? Чакам с нетърпение обяснението.

А тук коментирахме, дали изнасилванията са винаги в следствие на неправилни действия на жертвата, не авторката конкретно. Не извъртай.

# 583
  • София
Като спрете да правите секс и започнете да правите любов, всичките ви притеснения ще отпаднат Laughing

# 584
Аз в темата коментирам единствено авторката и казуса ѝ. Вие какво коментирате си е ваша работа.
Обяснения давам, ако и когато аз реша. Достатъчно съм написала, който умее да чете и разбира, е прочел.
Говорителките "по принцип" в тази тема само я размивате, не помагате особено на авторката. Отворете отделна тема за насилници и насилвани по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт