...
И това, че е правила тел. секс с него не оправдава физическото и психическо насилие над нея.
Това ми звучи малко като: щом си се съгласила да ми дадеш да ползвам ютията ти, мога да се настаня и в къщата ти и да си я имам за своя!
Авторке, чувството за вина е ефективен механизъм за възвръщане на усещането за мир с теб, самата, ако изчистиш грешките в поведението си. Не се съгласявай с гледни точки, които "милостиво" те напъхват в някаква тяхна си рамка. Научи се да валидираш себе си, не другите, ако ще и да ти звучат оневиняващо за момента всъщност е отсъждане за собствената ти некадърност и неспособност да отговаряш за себе си, да твориш себе си.. Може да си глупава, може да си проста, може всякаква да си, но това трябва да е твой избор, а изборът се заявява, отстоява, прави, а като нещо не те кефи, го променяш. Точка.
Имаш проблем, с хората, които прехвърлят вината върху него, но нямаш проблем с тези, които я прехвърлят изцяло върху нея? Доста по-крайни са хората от втората страна.
Не мога да говоря за всички, но аз многократно заявих, че не знаем неговата страна, че донякъде го оправдавам, че отговроността трябва да е споделена, че не можем да виним някой, ако желанията на другия не са били ясно заявени... само дето последното авторката го е направила, поне според нейните думи.
А авторката трябва да разбере, че действията на колегата не са били правилни... не за да е той виновен, не за до ходи да го съди, а следващия път някой като и каже "лапай"... или "подпри се на тая стена"... да не изпадне в ступор и да изпълнява като кукла на конци, а да знае, че е в правото си да откаже.