Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съкращение

 • 3 465
 • 68
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 6 409
А можеш ли да докажеш, че репликата за дискотеките е свързана с "дебнене", а не с възрастта ти? Той може да каже, че е неуместна шега, че ти си млада лятото си почивала по дискотеки, а другите са семейни и по Коледа са си вкъщи. Доказателства имаш ли?

# 31
 • Мнения: 16 704
Реално аз мисля, че е по-скоро за това кога си си взела отпуска. Всички искат през лятото да могат да си ползват отпуска... през лятото, а не септември-октомври например, а няма как. И като клиент, и като работещ съм установила, че лятото на повечето места служителите са ужасно малко, за да покрият цялата работа, и са подложени на по-голямо натоварване от обичайното, останалите са отпускари. После те, като излязат в отпуск в някой нежалан за отпускарите период, има достатъчно хораѝ които да ги заместят. Затова смятам, че трябва да се редуват кой може да ползва отпуск в пиковия отпускарски сезон и с някакво предимство да са хората с малки деца например, или нещо друго, като след това обаче и те си минат по реда да работят в този периос. За гледане през терасата можеш и през октомври да го правиш. За новодишните празници, когато пак на повечето хора им се почива, до степен да си пускат фалшиви болнични даже, е трябвало да си премълчиш и да си поемеш отговорността и твоя ред, след като вече си почивала в пиков момент. Ти и няма как да знаеш кой какви смени е поемал лятото, едно, че не си била там, второ, че едва ли те е вълнувало особено.

# 32
 • Мнения: 7 696
Разбирам афекта ти, но според мен е много възможно да става дума точно за смените. Независимо, че ти възприемаш коментара като неуместна лична нападка. Ако има определен брой смени през уикенда за годината, всички са си ги направили, а ти - не, съвсем нормално е сега да ти се съберат повечко.
За да е коректна преценката, освен това, че имаш 4 поредни работни уикенда, трябва да се проследи и колко почивни уикенда си имала и колко почивни уикенди са имали останалите. Да, никой не е имал 4 поредни работни уикенда, но дали някой е имал толкова неработни уикенда, колко ти през лятото например? Може от там да идва коментара. Освен това, този коментар може да не е на шефа ти. Той може просто да ти предава какво коментират колегите по твой адрес. Има различни гледни точки. За да си убедена в правотата си, добре е да огледаш ситуацията от всички страни.

# 33
 • Бургас
 • Мнения: 1 478
Мисля, че това, на което трябва да обърнеш внимание е предупреждението за освобождаване от работа и консултация с адвокат. Всичко друго, коета се нищи в момента е минало-заминало, повече или по-малко клюкарско и недоказуемо. Ясно е, че няма да работиш дълго в тази фирма, затова виж да я напуснеш с възможно най-малко щети за себе си.

# 34
 • Мнения: 7 338
Нека да се върнем към първия ти постинг. Пишеш, че на два пъти си отказвала на шефа. Какво точно ти предложи, имаше ли свидетели, доказуемо ли е?

Не пишеш в заповедта ти за уволнение поради несправяне с работата дали са изброени конкретни мотиви на ръководството, заради което и са ти прекратили договора. Има ли? Ако има, може и да е възможно да се оспорят.

# 35
 • Мнения: 2 128
Или пък на колегите не им е било приятно да карат лятото доста смени, и да са коментирали вашата личност.

# 36
 • Мнения: 758
Хайде стига с тези колеги и смени. Колко пък пъти да е излезнала в отпуска, че да трябва да я заместват дълго? 1 месец? 2? Във фирмите, които съм работила, сме излизали по 1 седмица в отпуск. 2 поредни седмици е с големи изключения. Когато минат всички, може пак да си пуснеш. Едва ли е излизала в отпуск самосиндикално. Все пак отпуската се одобрява от началника. Докато други са били в отпуск, тя пък е работила. Освен, ако не работи със стари лелки, които никога не излизат в отпуск, не искат да излезнат, но когато някой го няма за една седмица и почват да зословят и съскат, как можело така, точно сега ли излезна, колко работа имало... Имаш 20 дни отпуск. Пускаш си, колкото искаш. Почиваш, колкото ти одобрят. Точка.

# 37
 • Мнения: 2 128
Предположенията не са забранени.
Излезнат?
,

# 38
 • Мнения: 758
Нека да не си правим свободни съчинения от измислени предположения.

# 39
 • Мнения: 2 128
Правилно.

# 40
 • Мнения: 202
Излизала съм отпуск август и септември по 5 дни. Аз си работя от вкъщи, но все пак си познавам колегите, който с изключение на 5-6 човека останалите са си гъзолизци. Не знам може би аз съм сбъркана, но ако аз имах фирма щях да предпочета да имам работници, който имат мнение и си го изказват, за да знам как мога да подобря работния процес. За ротацията за уикенд смените попринцип 1 човек кара 1 път в месеца, а аз карах 4 седмици в месеца. Мисля, че е напълно нормално, да изявя недоволство.
На въпроса какво точно ми е предложил. Имам цял роман изписан, колко съм прекрасна и колко влюбен е той в мен. Отказах веднъж. След месец получих още едно по-дълго съобщение, защото не бил сигурен дали съм отказала, защото той много се надявал, да се получило между нас. Просто човека е на 35 тотален необвързан интроверт и не излиза абсолютно никъде както твърдеше пред “пушаческата ни компания” преди като сме били в офисите.
Според мен просто фермер си търси жена Simple Smile и понеже не излиза си търси някоя колежка, окей няма лошо, щом това му е единствен вариант обаче когато ти откажат , и да вкарваш лично отношение, за мен не е окей. Не се имам за някаква миска, и топ красавица, но не съм и грозна. И в миналата ми фирма беше по същия начин, но махнаха момчето, не заради мен разбира се, но пак получавах лошо отношение след мой отказ.

# 41
 • Мнения: 7 338
Г.В.Н., ти си уволнена поради липса на качества за изпълняваната длъжност. Можеш да промениш нещата по няколко начина, или да не ги промениш, защото беше споменала, че и без това си искала друга работа.
За тази друга работа маловажно ли е, че си уволнена по този член на КТ? Ако е маловажно, може и така да оставиш нещата.
Ако е важно да си уволнена по друг член, примерно по взаимно съгласие, може да мислиш да се оплачеш в ИТ, с аргументи, оспорващи техните аргументи.

И по-тънък лед е, ако искаш да шантажираш 35-годишния си шеф за сексуален тормоз и последвало отмъщение. Можеш да отидеш в офиса и да го заплашиш, че ще изпратиш кореспонденцията на шефовете, ако не ти промени члена на уволнение. Може да опиташ да го съдиш, за целта трябва да отидеш при адвокат, за да каже дали твоите аргументи са основателни. И можеш да направиш това, за което ти писа - направо да изпратиш кореспонденцията на шефовете, за да злепоставиш началника си.

В тези варианти с използване на кореспонденцията, е добре да имаш предвид, че може той да предприеме насрещни ходове, като каже или докаже, че кореспонденцията е фалшифицирана, уронваща престижа му и да те съди за клевета.

Обаче искам нещо да ти кажа, като по-възрастен и опитен човек. Конфликтните личности не се толерират никога и никъде. Ако предполагаш, че почти всички са подлизурковци, а само ти си пряма, честна и с мнение, спри се за малко и се замисли. Няма да можеш да просперираш и ще видиш не един път този член за уволнение в трудовата си книжка, ако не премислиш как трябва да се държи човек в колектив, за да се издига кариерно, а не да бъде уволняван като негоден да се справи с работата. Никой не обича скандали и разправии и с този член за уволнение, повярвай, няма да е лесно да си намериш работа.

# 42
 • Мнения: 2 739
Преди да подпишеш, и преди да изпратиш шотовете на по-висшия мениджмънт, се консултирай с адвокат. Възможно най-бързо. Уволнение по каквато и да е точка и алинея след отказани сексуални услуги е подсъдимо. Току-виж забогатееш.. намери добър адвокат веднага!

# 43
 • Мнения: 7 696
А твоето се нарича клевета. И също е подсъдно. Никъде нищо не пише за отказани сексуални услуги. Не пише изобщо за искани сексуални услуги.

# 44
 • София
 • Мнения: 20 454
Авторката каза, че има доказателства в служебен чат. Ако се стигне до разследване на случая, ще се разнищи истината. Отделно може да се намерят други потърпевши, готови да съдействат. Възползването от служебно положение не е никак за подценяване.

Общи условия

Активация на акаунт