Мъжете - важно ли е да са красиви?

• 16 187
  • 469
  •   1
Отговори
# 135
Андариел, ама красиви ли ти бяха гаджетата или ти мислеше, че са? Не се заяждам, питам те сериозно Simple Smile Да вземем сега ММ, аз го намирам за хубав, колежките му и разни продавачки в магазините го заглеждат, закачат го. Но моя близка приятелка не гое харесва външно, сигурна съм, защото не е нейн тип. Сега ММ хубав ли е или не? Grinning
И пак за моята приятелка, много е важно за нея тялото на мъжа, да е мускулест, нищо, че в лице мяза на прегазена катерица... (беше ми показвала един на снимки, голямо въздишане беше, в лице ми беше ужасен). За мен пък е важно да е хубав лице мъжа. Това имам предвид под субективна красота.

# 136
На два пъти ми се е случвало близки да ми казат, че даден мъж е бил твърде грозен за мен. Да, не бяха красавици, но имаха чар и аз си ги харесвах.

# 137
Красиви или грозни, не ме е грижа какви са, обаче тези, които са със сложна поддръжка не ги разбирам, въпреки, че има логика един мъж да ходи на педикюр, да стилизира косата всеки ден, да подрежда риза, сако, шал, палто докато заприлича на манекен на витрина или пък тези новите асиметрични филипплейн лъскаво-черни дрехи с кожени яки и тн, има логика, но аз лично не виждам като жена как да се впиша в тоя пътуващ цирк

# 138
Време му е мъжката част от форума да пусне ответната тема. Joy

# 139
Някои хора просто държат да лепят оценки и да приемат живота черно-бяло, в категории "грозно-красиво", "добро-зло" и т.н. Някаква вътрешна потребност да се съди, или просто невъзможност да живеят живота по-пълно, без непременно на всичко да поставят оценка.

И не могат да разберат, че не всички виждат живота по същия начин. Някой тук се изказа, че това разсъждение (като моето) било "успокоението на по-грозничките".

Ами не. Човек може да е реалист, че не е най-красивия, нито половинката му, и пак да няма толкова обективизиращо мислене за живота и за хората. Ние не сме предмети, не сме и животни, че да се изтъкват дарвинистки аргументи.

Моите 5 стотинки.

# 140
  • София
Изобщо не държа да съм по-възвишена от другите животинки, ако това означава да се хвана с някой грозен или невзрачен. Както казах, не съм спасителка на възпроизводството на себето на такива мъже. Съвсем егоистично подхождам.

Да, красиви бяха, а и навремето никой мъж не ходеше на педикюр и не си скубеше веждите. Козметичните им разкрасявания се изразяваха в избръсната брада и изрязани нокти.  И по фитнеси не ходеха, то нямаше и фитнеси, де. За дрехите, мммм, предвид щурите времена в зората на демокрацията, май това не беше важно. Ще въздъхна и аз като някое хипи от 60-те - какво знаете вие за живота и свободата! Wink

Животни сме, и още как! Възпроизводството ни се подчинява на животинските правила - печелят тези, които впечатлят с външен вид плюс някакви други допълнения (според вида).

# 141
Не отричам субективната красота, която е в очите на гледащия, но има и обективна красота, която се харесва от всички или поне всички без гринчовете, които и на Моника Белучи ще видят не друго, а целулита.
Хубави пропорции на тялото и стегната мускулатура, гъста и лъскава коса, правилни черти на лицето, чиста кожа и перфектни зъби са сериозна заявка за клуба на красивите, няма как хубавото да се нарече грозно.

# 142
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Моника Белучи не харесвам. Толкова ми е скучна.
На мен ми дай предизвикателство да има
Не гледам на мъжете като на проекти от пубертета насам,
т.е едно хубаво тяло и куха вътрешност винаги ще си остане такова
След 1 час ще се чудя какво да го правя този
Искам да имам интересен човек до себе си.
С мъжа ми никога не ми омръзва да си говоря.
В живота си съм срещала няколко таквива човека и единият е той.
Това ми е много важно

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 10:27 от Роузи

# 143
  • София
Факт е, че физическото влече, факт е и, че понякога други неща могат да натежат повече. Факт е и, че има хора, които масово се смятат за красиви, и такива, за които мненията са по-разнопосочни (тъй цитираната субективност).

И да, мъжете забелязват, търсят и приоритизират красивото... това не е новина, и ние жените добре го знаем, затова и отделяме внимание на външния си вид. Жените просто доста по-рядко от мъжете с задоволяват "само" с красивото, но и тях то ги влече. Предполагам някои се примиряват с липсата му, когато видят, че мъжът може да подсигури други неща, които също са важни за жената. Но и на мен като на Анди външното ми е важно и не бих могла да се прежаля с някой, който не намирам за привлекателен.

# 144
Изобщо не държа да съм по-възвишена от другите животинки
Твоя воля. А жена, която (в момента или по принцип) не иска да се възпроизвежда, какво? На нея не й се полага хубав мъж, така ли? Мъжът е необходим на жената не само за възпроизвеждане и консумиране. Проява на уважение към него и към себе си е да го приемаш като нещо повече от парче месо с добър външен вид.

# 145
Мъжът е красив когато има  излъчване, енергия, сила, мъдрост и чувство за хумор..)
 Ако и се облича добре, става доста неустоима и приятна комбинация.

# 146
  • София
А? На никого не му се полага хубав мъж или хубава жена. Който както се уреди, какъвто си намери - от такъв ражда. Същото и за мъжете - каквато намерят, такава им ражда. Първо е уважението към себе си, включително по отношение на интимния живот и избора на партньор за този интимен живот. Не виждам нищо хубаво в това една жена да се жертва с избора на партньори, които не харесва истински, не я привличат, но й е неудобно да откаже, защото е по-възвишена от животинките и трябва да прояви уважение към него. Мъжете и те не се прежалват лесно, освен ако не са много пияни или много "в нужда". Като не се харесват хората и като не се привличат физически, тогава се започват драмите с изневерите.

# 147
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А? На никого не му се полага хубав мъж или хубава жена. Който както се уреди, какъвто си намери - от такъв ражда. Същото и за мъжете - каквато намерят, такава им ражда. Първо е уважението към себе си, включително по отношение на интимния живот и избора на партньор за този интимен живот. Не виждам нищо хубаво в това една жена да се жертва с избора на партньори, които не харесва истински, не я привличат, но й е неудобно да откаже, защото е по-възвишена от животинките и трябва да прояви уважение към него. Мъжете и те не се прежалват лесно, освен ако не са много пияни или много "в нужда". Като не се харесват хората и като не се привличат физически, тогава се започват драмите с изневерите.

И на красивите жени и мъже им изневеряват.
Естествено, че една жена или мъж не са длъжни да се "жертват", и да бъдат с човек когото не харесват физически, още повече, и дете да създават. Но и грозните, и дебелите, и ниските, все пак успяват да се възпрозведат. Не ми се вярва всички да са го направили с отвращение, нежелание и от немай къде. Нещата са комплексни.

# 148
. Предполагам някои се примиряват с липсата му, когато видят, че мъжът може да подсигури други неща, които също са важни за жената. Но и на мен като на Анди външното ми е важно и не бих могла да се прежаля с някой, който не намирам за привлекателен.

Чакай малко, ама ти не казваш нещо сензационно!
Няма човек, който да се прежали с друг, който не намира за привлекателен. Разбира се, че физическото привличане е важно. Но то е комбинация не само от външни белези, това казвам. И, колкото и да не ви се нрави, е субективно възприятие.

Въпросът е следният: за теб мъжът ти може да е много привлекателен, а за мен да не е нищо особено. Това е.

Съпротивата, която срещате с Анди, е това много категорично мнение кое е красиво и кое е грозно, при положение, че вкусовете са разнопосочни просто.

За някои мъжът Х е най-красивото същество на света, за други ще е  посредствен, трети могат да го намерят за грозен.

Не знам защо е тази съпротива да се признае, че красотата е нещо доста субективно.

Не малка част от красотата е скрита и зад поведението и осанката. В гимназията имах съученичка, на която аз лично се възхищавах. Правилни черти, прекрасна фигура, изписани устни.. като роза. Но стоеше постоянно сама. Студена, резервирана. Не се навъртаха около нея. Това също има значение. Да знаеш как да очароваш, да общуваш, да спечелиш отсрещния. Само гола красота не стига.

Ако приемем, че Валери Божинов е красив (само като хипотеза, за примера), но като го чуеш как говори и ти се повдига... това имам предвид. Само гола красота не стига. НЕ  отричам значението й. Нито искам да кажа, че Моника Белучи е еднакво красива с Пена от махалата.

Но не може да се пренебрегват и други фактори, плюс субективността, за да се прокарват някакви тези тип "евгеника".

# 149
Не казвам да се примириш с партньор, който не те удовлетворява. Намирам за неуважително да гледаш на другия само като на продукт за консумация или средство за възпроизводство, независимо от пола.

Общи условия

Активация на акаунт