Свекървата и свекърът не се интересуват от внучето

• 14 948
  • 277
  •   1
Отговори
# 45
Изчакайте да се роди бебчето. Тогава го мислете. И за какво ще идва у вас да живее свекървата? Твоите родители наблизо ли живеят?
Тонка хубаво ви е написала.

# 46
Приемете, че има и жени, които не биха отказали помощ. Аз като родих се изнесох за цяло лято при майка ми. Абсолютен рахат. Вечер бебето спеше при нея и аз си почивах идеално. И ми беше спокойно.
Така че всеки да си живее както му харесва.
Ти си имала желание за това, както и майка ти. Случая на авторката е друг. В момента е сърдита, че не се вълнуват от нероденото бебе. В същото време може би се чуди как да откаже помощта от бабата, която не била купила и едно чорапче. Ама жената може и в деня на раждането да изкупи света. То в момента всичко има и се пазарува точно за един ден. Може да иска да отиде да помогне с бебето, но някак ми се струва, че тогава момичето ще тропа с крак недоволна. Дано не съм лош пророк, но в повечето случаи така става.

# 47
Тя свекървата може и да е купила, но да изчаква раждането. Моята беше/е такава, суеверна и вярваща във всички “бабини деветини”, но чудесна баба.

# 48
Аз останах с усещането, че вътрешно сте доволна, че свекървата не е присъствала на сватбата на синът си. Личи си, че ви харесва, че няма да кръстите детето на свекърът. Гузна сте и затова ги обвинявате в същото. Те хората и неподозират най-вероятно.
Ами, случиха хората на добра снаха.

Да, най-щастливата съм, че любимият ми човек празнуваше най-важния момент от живота си без майка си, а тя стоеше сама. Що за човек трябва да си, ако се радваш на такова нещо? Усещането Ви нещо Ви лъже много жестоко. Без да познавате някого правите генерални заключения. 😃 И в качеството си на каква (или какъв) определяте кой на какво и на кого е случил?
Ами, така мисля да. Могла сте да отложите сватбата, но не сте го направила. Оправдавате се с цветята и ресторантът, но това са маловажни неща.
В качеството на анонимна потребителка в бг мама, точно като вас и всички останали. Потвърждавам, че ние с вас не е нужно да се познаваме, за да коментирам, нали ?

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 00:24 от buttercake

# 49
И аз мисля, че жената се притеснява да говори и разпитва за Нероден Петко да не стане нещо.Такива са си старото поколение.
Изчакай да се роди и вероятно ще се промени, а ако не-тяхна работа.
Не се настройвай предварително.
Аз от заглавието помислих, че не искат да чуват и виждат поне  3, 4 годишно дете!

# 50
Гери, била съм в твоето положение. Три пъти. И трите пъти не исках никой, дори да ми е трябвало, дори да съм ревала от безсилие. Справих се. И ти ще можеш. Пази сили за бебето, леко раждане, там ще с ти нужни. Сегашните терзания ще ти се сторят детска игра. Не слагай черта и етикет на никоя баба и дядо. Ако дават съвет защо дават, Ако не защо не. Спокойно, носи си бебето, положителни емоции, ни си първа ни последна в тия драми. Всичко е в реда на нещата, ще разбереш сама. Все пак, ти си свикнала с майка ти, споделяш. Най-вероятно свекърва ти знае, че не те е родила. Не забравяй, самата тя е родила сина си, мъжа ти и е имала свекърва. Не знаеш какво е патила с нея. Може да си е извадила поуки, едно време доста по са се бъркали баби.

# 51
Най-вероятно свекърва ти знае, че не те е родила. Не забравяй, самата тя е родила сина си, мъжа ти и е имала свекърва. Не знаеш какво е патила с нея. Може да си е извадила поуки, едно време доста по са се бъркали баби.
Това леко ме озадачава.

# 52
Мдааа, приемам бележката. В един и шест не ми тече мисълта най-логично...

# 53
На тоя етап няма какво да ги интересува. Навярно им е достатъчно да знаят, че бременността върви нормално и да им е неудобно да питат подробности от рода имаш ли запек и киселини. А и може да им е неловко да коментрат и обсъждат нероден на Петко. Не че нещо, но всичко се случва, пази  Боже. Гледай си рахата, подготвяй се за раждането и не ги мисли свекърите. Имаш си майка, която да те мисли и да се интересува от тебе.Ще видиш, че като родиш друга песен ще запеят.
Родителите на мъжа ми също много много не са коментирали състояние ми когато сме чакали дете. Държаха се все едно нищо необичайно не предстои, но като се родиха децата много се радваха и много ни помагаха. Така че не прави прибързани изводи и не си създавай ненужно напрежение.

# 54
  • Варна
Лично моето мнение е, че бременната жена нито е болна, нито немощна и неспособна и няма нужда всеки божи ден под час да й се звъни да се пита как е. За мен това винаги е било досадно и съм го казвала и показвала ясно. Съответно никой не си го позволи. Приемаш, че те знаят, че всичко е наред щом не сте им казали друго, и така.

# 55
Монетата винаги има две страни.
По-добре по-далеч, че прекалената загриженост до нищо хубаво не води.

# 56
А какво да пита, като то не е родено?

Може жената да се чувства млада и да не й е приятно да й напомняш постоянно, че ще става баба хихи
.    Ако пък има общо с това ,че ще става баба , а не иска , мога да кажа само ,че жената не е добре психически ... Баба е титла която се носи със гордост,обратното ми е противопоказно .. страшно грозно и ограничено.

# 57
Аз съм суеверна и никога не съм искала да говоря за бременността и за ражданията си предварително.
Честно казано, не те разбирам какво точно искаш. Хем да не ти досажда, хем пък да ти звъни. Аз живея със свекървата в общ двор, сега на последък  вече не идва супер често, но преди буквално седеше постоянно у нас. Дори влизаше в спалнята без да почука, буквално не можех да си обуя гащите. Това е минало, към днешна дата съм го надживяла напълно. Просто при вас са цивилизовани отношения, не знам какво повече искаш от тоя живот.
Живот и здраве ще бъда два пъти свекърва. Смятам да си гледам личния живот, кариерата, приятелките, не смятам да се бъркам и да давам акъл, но виждам, че и това не се цени от отсрещната страна. Честно казано и аз ако съм на мястото на свекървата ти, не знам какво бих правила, ако не младите хора да са доволни, поне да не ме тормозят с техните очаквания. Като звъниш/ идваш-защо досаждаш, като не звъниш, не идваш-не се интересуваш. То просто няма правилен подход.
Сега аз съм перде и бих си гледала само себе си, колко и остава на тая свекърва още живот, че да се трови до края на живота си, какво пак прави грешно.

# 58
Не знаеш какво ѝ е на главата на свекърва ти, нито какво е преживяла. Щом толкова ти тежи, я питай в прав текст дали се радва. Може пък да не иска да досажда и да те товари излишно с ентусиазма си. Все пак бременните не са болни, но повечето са хормонални бомби.
Относно сватбата ти, не мисля, че е трябвало да я отменяте като е излязъл положителния резултата. Трябвало е още като са я карантинирали да го направите. Не може да кажеш 10 часа преди сватбата на гости, хипотетично идващи от на ***** си, че няма сватба. За капаро и прочие да не говорим.

# 59
  • София
За моята първа бременност разказах, но за сватбата и аз си мислех същото - след като се знае, че карантината е 14 дни ( че може и повече) би било редно още тогава да се отмени събитието. Аз, изначално не бих правила сватба в тази ситуация, може би едно подписване, пък сватба като се успокоят нещата напълно. Камо-ли пък родител  (не просто учинайка някаква) да е карантинирана.  Аз, рождения ден на детето лятото не го направих, че  сватба.
По повод поста на Кристина се сетих за една майчица, която слушала майките да  се  оплакват от свекървите си - що идвала, тя имала нужда от спокойствие, втората искала сама да си готви, не ѝ трябвали манджите на свека. Третата и тя нещо мрънкала. Накрая се изцепила: "Аз като стана свекърва ще оставя младите да са си със семейството, няма да им се бъркам", когато някаква мацка се изрепчила: "Пфу, точно като моята свекърва. Никаква помощ и си гледа кефа!".
Та положението е точно "що си с шапка, що си без шапка".
Продължавам да си мисля, че конкретната свекърва просто се притеснява да пита, може да е суеверна, или пък наистина да е  обидена от  ситуацията със сватбата. Защото сама по себе си ситуацията говори, че както сватбата може без нея, така и бебето.

Общи условия

Активация на акаунт