Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват точно предродилните контракции? Усещат ли се как ти се свива матката?
Какво представлява упойката в болница "Св. София"? Какви са страничните ефекти на спиналната анестезия?
Какво представлява епидуралната анестезия? Какви са нейните предимства и недостатъци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват точно предродилните контракции? Усещат ли се как ти се свива матката?
Предродилните контракции са усещания за стягане в корема, които могат да бъдат остри и кратки, след което да се отпуснат. Те могат да бъдат болезнени, особено когато започне системата. Това е знак, че тялото се подготвя за раждане чрез свиване на матката. Усещането е подобно на много силни менструални болки.
-
Какво представлява упойката в болница "Св. София"? Какви са страничните ефекти на спиналната анестезия?
-
Какво представлява епидуралната анестезия? Какви са нейните предимства и недостатъци?
Епидуралната анестезия е вид обезболяване, използвано по време на раждане, при което лекарство се инжектира в епидуралното пространство на гръбначния стълб. Предимствата включват ефективно облекчаване на болката, позволявайки на майката да остане бдителна и ангажирана в процеса на раждане. Недостатъците включват потенциал за намаляване на чувствителността в крайниците, понижаване на кръвното налягане и удължаване на продължителността на раждането.
-
Какви са основните предимства на кърменето и как може да се подготви майката за успешно кърмене?
-
Какви са признаците на предстоящо раждане и как майката може да се подготви за него?
. Сега станах да вампирясвам из къщата, поне мъжо да си спи спокойно, че не е приятно някой тюлен да се мята и да ти тресе леглото.
.
. Освен това има жени, при които кърмата слиза на следващия ден и такива, при които след 2-3 дни. По-добре да съм подготвена за всеки случай.
неееееееееее,носим си се на бебка и е топли4ко в мама и се отказа да излиза,тя като видя 4е времето се разваля реши да поседи още малко вътре.
,ама побързаи 4е няма да го стискам за дълго!
!
Само да ми се родиии, аз ще му кажа аз на него 
Херка твоя Слави е голям сладурчоо - един такъв цоцолан
Хайде и другите мами да качват снимки, да гледкаме бебоци

, че нищо не можех да задържам. На следващия ден и аз бях на тонове и казаха, че всичко било нормално.
.Запо4ва на 9.10,но аз ще запо4на след НОва Година и бабите ще трябва да гледат сутрин бебето.Много ще ми коства да се разделям с него от толкова малък,но така става с тези дето не у4ат когато им е време,но така ми се стекоха обстоятелствата.Сега хващам последния влак
Направо съм като трясната, не съм спала цяла нощ. Не съм очаквала от интелигентен човек кат о него такава глупава постъпка и то броени дни преди термина ми.