За секциото с любов ♡

• 251 105
  • 5 810
  •   2
Отговори
# 3 975
Общите тоалетни на етажа се чистеха редовно и не съм попадала на мръсни, освен измокрени от къпане. Ако толкова ви притеснява, носете си кърпички за дезинфекция. И аз не разбирам какво ви безпокои - щях да си поискам сама клизма, ако не бях отишла естествено, защото раждането започна Simple Smile стандартно се прави и преди други операции.

# 3 976
Бях сама в стая (като изключим сутринта преди изписването), изчистих си тоалетната с мокри кърпички и за по-сигурно постилах и тоалетна хартия. (Монк, какво да се прави. Satisfied Animal See No Evil)

# 3 977
Може да използваш ония дезинфекциращите гелове за ръце. Слагаш върху тоалетната седалка и с тоалетна хартия забърсваш. Изпробвано Grinning
Здравейте, искам да ви питам две неща:
1. Денят преди секциото казаха ли ви да използвате свещички, за да отидете по голяма нужда преди операцията?
2. В болницата след секциото и махането на катетъра как успяхте да пишкате, тъй като делите тоалетната с други пциентки - успвахте ли да пишкате без да сядате или по някакъв начин почиствахте или постилахте с тоалетна хартия и сядахте?

# 3 978
Здравейте, искам да ви питам две неща:
1. Денят преди секциото казаха ли ви да използвате свещички, за да отидете по голяма нужда преди операцията?
2. В болницата след секциото и махането на катетъра как успяхте да пишкате, тъй като делите тоалетната с други пциентки - успвахте ли да пишкате без да сядате или по някакъв начин почиствахте или постилахте с тоалетна хартия и сядахте?

1. Посъветваха ме да използвам свещички, но при мен нямаше резултат. Не са ме разпитвали по темата.
2. Можеш да ползваш и мокри кърпички,за да си почистиш,но мисля че след раждането тва няма да те притеснява изобщо Simple Smile
На мен ми направиха клизма, не съм ползвала свещички.
Не можах да се изпишкам няколко часа след махането на катетъра, когато ходих да се пробвам да пишкам в обща тоалетна си слагах тоалетна хартия на седалката, после когато бях в двойна стая с още едно момиче си сядах спокойно на тоалетната.

# 3 979
Вече има дезинфекциращи мокри кърпи. В ДМ например може да намерите. При нас всички стаи си бяха със самостоятелна баня, която всяка сутрин дезинфекцираха и почистваха.

# 3 980
Аз родих естествено като до последно не се знаеше кое как ще е и ми направиха клизма - честно казано доволна съм. От една страна добре се прочистих 😂 от друга по време на раждането не се притеснявах за поражения. Е накрая ми се мерна че е имало съвсем малко, но не ме притесняваше. Не си представям без. Също така след раждането и шева и кройката, с които се прибрах в самостоятелната си стая честно казано не изгарях от нетърпение да дойде първото изхождане по голяма нужда след раждането и се радвам, че благодарение на клизмата и това се отложи с два-три дни.

Радвам се че бях сама в стая. Повечето ми приятелки ме наплашиха че нямало да има кой да ми наглежда бебето, че ще ми е самотно, депресирано, че това, че онова, но си имах собствена тоалетна, ставах и лягах и се съобразявах само с режима на моето бебе. Ако някой е хъркал, пръцкал, охкал и тн. в стаята това си бяхме или аз или бебето 😂 Не съм се притеснявала и за такива неща от друг човек. Не съм гледала и минута телевизия и нямаше и да ми е приятно някой да ми надува главата с неговите предавания.

Горещо препоръчвам самастоателна стая и ако може да се избегне секциото. А и без притеснения за клизмата

# 3 981
Аз родих естествено като до последно не се знаеше кое как ще е и ми направиха клизма - честно казано доволна съм. От една страна добре се прочистих 😂 от друга по време на раждането не се притеснявах за поражения. Е накрая ми се мерна че е имало съвсем малко, но не ме притесняваше. Не си представям без. Също така след раждането и шева и кройката, с които се прибрах в самостоятелната си стая честно казано не изгарях от нетърпение да дойде първото изхождане по голяма нужда след раждането и се радвам, че благодарение на клизмата и това се отложи с два-три дни.

Радвам се че бях сама в стая. Повечето ми приятелки ме наплашиха че нямало да има кой да ми наглежда бебето, че ще ми е самотно, депресирано, че това, че онова, но си имах собствена тоалетна, ставах и лягах и се съобразявах само с режима на моето бебе. Ако някой е хъркал, пръцкал, охкал и тн. в стаята това си бяхме или аз или бебето 😂 Не съм се притеснявала и за такива неща от друг човек. Не съм гледала и минута телевизия и нямаше и да ми е приятно някой да ми надува главата с неговите предавания.

Горещо препоръчвам самастоателна стая и ако може да се избегне секциото. А и без притеснения за клизмата

Аз горещо препоръчвам секцио, за да се избегне шева и кройката 😃

# 3 982
Честно казано не са страшни. Веднага бях на крака все едно не съм раждала и към момента не ми създават проблеми. Ще видим по-натам.

# 3 983
Имам 1 секцио 2020 г.
Вече е та 3 г и 3 м малкия.
Не можа да се роди нормално.
Във началото бях 62кг и качих 23  кг
Сега 3г по късно пак съм си 62 кг.
Това за възстановяването зависи от организма на човека.

# 3 984
  • гр.Пловдив
Това пък с клизмите банално стана в тая тема...ако не можете и една клизма да изтърпите ..извинете,но е смешно да занимавате четящите с такива подробности..Несериозно е просто!

# 3 985
Постилай тоалетна хартия, абе след секцио за много малко неща ще мислиш, то бебе имаш да гледаш боли те…Като пишкаш също боли, по голяма нужда аз първия път 5-6 дни не смеех да отида, мислех си че нещо ще ми се отвори…
Втория път по-леко мина и бързо се възстанових, но тогава пък заради голямото бебе много ми падне кръвното след раждането и повръщах.
Секциото на фона на гледането на бебе и деца после е песен 😂 Не искам да плаша новите бъдещи мами, но си е така.

# 3 986
  • София, България
Аз по повод голямата нужда втория път си взех клизмичка Мелилакс, защото ясно имах спомен предния път как ме беше страх да отида до тоалетната , а лекарите го искаха от мен Simple Smile та този път си реших този проблем с клизмичка и свещички Grinning

# 3 987
Постилай тоалетна хартия, абе след секцио за много малко неща ще мислиш, то бебе имаш да гледаш боли те…Като пишкаш също боли, по голяма нужда аз първия път 5-6 дни не смеех да отида, мислех си че нещо ще ми се отвори…
Втория път по-леко мина и бързо се възстанових, но тогава пък заради голямото бебе много ми падне кръвното след раждането и повръщах.
Секциото на фона на гледането на бебе и деца после е песен 😂 Не искам да плаша новите бъдещи мами, но си е така.

Не съм съгласна. Мноооого зависи от бебето. При мен секциото беше най-голямото предизвикателство до момента + че още не съм се възстановила от него.

# 3 988
  • София
Секциото си е физическо предизвикателство, но това да бъдеш родител е много, много по-трудно и аз го установявам, колкото по-големи стават децата. 😃

# 3 989
Лютиче на колко е твоето дете?
Искам да кажа, че секциото е един ден минава, възстановяваш се по-бързо или бавно.
Но отглеждането после, ежедневните грижи, после възпитание, разболявания, аз с каката 3 пъти лежахме в болница в яслена възраст, е по-голямото предизвикателство.

Общи условия

Активация на акаунт