За секциото с любов ♡

• 251 136
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 960
Моят колан беше за 7лв. от китайския магазин, ластичен, от онези, които се залепват отпред.

# 3 961
А как търпяхте колани след секцио? Едва успявах да си изтърпя дрехите и ме дразнеше всяко докосване. Коремът ми се прибра бавно, но се прибра без колан. Не е като на 25 години, ама аз и преди си имах малко коремче Simple Smile първите дни буквално усещах как от ден на ден се прибира си постепенно минавах на по-тесни в талията дрехи, до края на първия месец горе-долу, след това бавно и постепенно, но като спрях да кърмя малко напълнях.

# 3 962
Мен ме оперираха преди 4 месеца, но все още чувствам някаква болка, и на самия разрез, но и вътре в корема. Дали това е нормално?

# 3 963
10 дни след раждането не ви ли извикаха на преглед?
Мен ме оперираха преди 4 месеца, но все още чувствам някаква болка, и на самия разрез, но и вътре в корема. Дали това е нормално?

# 3 964
На преглед ходих 30 дни след раждането и ми казаха, че всичко е наред.

# 3 965
Значи всичко е ок !
Как се чувствахте след самата операция ?
На преглед ходих 30 дни след раждането и ми казаха, че всичко е наред.

# 3 966
Между моите операции има 15 години разлика. Вторият път се възстанових по- бързо, не знам дали заради метода / Щарк/ или нещо друго, честно казано. Писала съм за ужасните си спомени от първата ми секцио. Първият път не съм сигурна дали въобще нещо обезболяващо са ми дали /преди  вече 16 години, държавна болница/.  Мъжът ми тогава плати на доктора под масата /официално го нямаше това за избор на екип/, но на сестрите нищо не дал и май затова ме зарязаха така. Цяла вечер буквално ми се схвана ченето от стискане на зъбите от болка, а не съм с нисък праг. Чудех се момичето до мене как успява да спи, а за се треса, стискам зъби и треперя цялата?! Чак на второто секцио разбрах, че можело и да се спи и вечерта след операцията.
Каква точно болка усещаше? Парене, щипене, пулсиране или различна? В зоната на разреза точно ли? Rolling Eyes

# 3 967
А как търпяхте колани след секцио? Едва успявах да си изтърпя дрехите и ме дразнеше всяко докосване. Коремът ми се прибра бавно, но се прибра без колан. Не е като на 25 години, ама аз и преди си имах малко коремче Simple Smile първите дни буквално усещах как от ден на ден се прибира си постепенно минавах на по-тесни в талията дрехи, до края на първия месец горе-долу, след това бавно и постепенно, но като спрях да кърмя малко напълнях.
Аз все още нямам усет на корема си. В последните месеци на бременността беше толкова опъната кожата и толкова чувствителен, че бях забранила на всички да го пипат. Коланнът не ми пречеше, напротив, понеже стоеше на едно място прилепнал и дрехите не ме дразнеха.

# 3 968
Здравейте, искам да ви питам две неща:
1. Денят преди секциото казаха ли ви да използвате свещички, за да отидете по голяма нужда преди операцията?
2. В болницата след секциото и махането на катетъра как успяхте да пишкате, тъй като делите тоалетната с други пциентки - успвахте ли да пишкате без да сядате или по някакъв начин почиствахте или постилахте с тоалетна хартия и сядахте?

# 3 969
Не са ми препоръчвали свещички. Не съм ползвала. Не са ми правили клизма.
На тоалетната бих сядала. Бях сама в стая, но и да не бях, пак бих сядала. Евентуално бих подложила тоалетна хартия на седалката.
След секциото последната ми грижа беше къде ще седна на тоалетната.

# 3 970
  • София
Дори за една секунда не ми е било проблем, че няма да ползвам само аз тоалетната.

# 3 971
Точно защото не желаех да съм с друг човек в стая, заявих самостоятелна такава. То няма гаранция, че ще има такава за посочените дати, но много се надявах.
Лежах за задържане няколко пъти и единият бях с още две момичета - ами, не благодаря.

За свещички не са ми препоръчали, но правеха клизма. Лично аз нямам против тези практики и не разбирам защо хората толкова се притесняват - все пак става въпрос за операция на коремна област. Не го мислете, не е голяма работа.

# 3 972
И аз не съм го мислила,целта ми беше да стигна до тоалетната,беше в стаята и бяхме общо две момичета .

# 3 973
Няма да успееш да пишкаш без да седнеш. Аз също не сядам никъде освен у нас по принцип и слава богу първото ми ходене до тоалетната, беше в самостоятелната стая, там криво ляво- приех го.
Свещичка си сложих рано, рано преди секциото. Не е нищо кой знае какво.
Успех!

# 3 974
Здравейте, искам да ви питам две неща:
1. Денят преди секциото казаха ли ви да използвате свещички, за да отидете по голяма нужда преди операцията?
2. В болницата след секциото и махането на катетъра как успяхте да пишкате, тъй като делите тоалетната с други пциентки - успвахте ли да пишкате без да сядате или по някакъв начин почиствахте или постилахте с тоалетна хартия и сядахте?

1. Посъветваха ме да използвам свещички, но при мен нямаше резултат. Не са ме разпитвали по темата.
2. Можеш да ползваш и мокри кърпички,за да си почистиш,но мисля че след раждането тва няма да те притеснява изобщо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт