За секциото с любов ♡

• 255 251
  • 5 910
  •   2
Отговори
# 5 850
  • София
На мен след първото секцио и допълнително венозно ме обезболиха като им казах колко ме боли. Никога не са ми помагали тези свещички.

# 5 851
  • София
Носих си Профенид аз. Ако ги чакам тях щях да си пукна от болка. Не знам позволяват ли не съм ги питала. Те също имаха ама им се свидят…
На своя глава не трябва да вземате лекарства, за да не направят реакция с някои, които Ви поставят.
Е, те ги дават там тия свещички. Кое е на моя глава? Просто не желая да им напомням по 200 пъти. С водата беше същото положението. За една бутилка вода се молих 2 дена. Накрая просто си взех шише с филтър.
Сама сте написала, че сте си носила Вие Профенид. После защо пишете, че те ги дават? Кое е вярното?
Не четете…Надолу съм обяснила и защо, но явно не Ви изнася да го прочетете Simple Smile

# 5 852
  • София
Самият ден след операцията не знам с какво са ни обезболявали, но на другата сутрин на изпроводяк ни дадоха течен аналгин, да си го изпием от спринцовка. Това беше и последното обезболяващо, което пих, въпреки че и аз си носех въпросния Профенид. Не знам дали многото движение ми помогна да мине толкова леко или нещо друго, но е факт, че има и такъв вариант.

# 5 853
Профенид (активна съставка кетопрофен) е напълно съвместим с кърменето за разлика от аналгина, който трябва да се приема с по-голямо внимание и със сигурност не повече от еднократно, ако не и въобще при новородено. Същото важи и за Лидол, който се дава по нашите отделения.

# 5 854
  • Sofia
Носих си Профенид аз. Ако ги чакам тях щях да си пукна от болка. Не знам позволяват ли не съм ги питала. Те също имаха ама им се свидят…
На своя глава не трябва да вземате лекарства, за да не направят реакция с някои, които Ви поставят.
Е, те ги дават там тия свещички. Кое е на моя глава? Просто не желая да им напомням по 200 пъти. С водата беше същото положението. За една бутилка вода се молих 2 дена. Накрая просто си взех шише с филтър.
Сама сте написала, че сте си носила Вие Профенид. После защо пишете, че те ги дават? Кое е вярното?
В болницата дават именно Профенид. Казват и колко често може да се слага.
И аз си носих, за да не ми се налага да ги издирвам при нужда.

# 5 855
Здравейте,
Следващата седмица имам планово секцио.закупила съм един пакет гащи за еднократна употреба както и превързки за след раждане.
Чудя се какво белъо да взема с мен за превързките и за след това.
Трябва ли да търся някакви дълбоки гащи,да   бъдат над раната или какви?

# 5 856
Аз си взех безшевни бикини дълбоки от шейн, 5 бр мисля, че бяха и даже все още си го нося вкъщи, макар, че вече са ми широки. Те са си за бременни. Вземи си нещо без ластик, или да е широко, защото корема не изчезва веднага и не е удобно нещо да се опира в операцията.

# 5 857
На чен не ми беше удобнж с еднократни гащи и пакета си остана, ползвах нощни превръзки и безшевно бельо по-дълбоко.

# 5 858
  • София
Аз си ползвах стандартните бикини, същите които си ползвах и преди, и по време на бременността.

# 5 859
Първия и втория ден след раздвижването памперс гащи не ми бяха удобни за самото обуване заради навеждането. Иначе се късат отстрани за по-лесно, но обуването беше трудно. Според мен са по-удобни за следващите дни, както и за вкъщи, при по-обилен цикъл както беше първия ми след раждането.

Ако има като памперси за бебе, ама за възрастни, с лепенки, това би било най-добрия вариант. То не е нужно и да са специални за родилки.

# 5 860
Здравейте, при секцио има ли местна упойка преди спиналната? Объркана съм защо някои казват, че нищо не са усетили при поставянето, а други, че боляло много?

# 5 861
  • Sofia
Не, няма упойка преди упойката.
При мен боля като всяка инжекция, нито повече, нито по-малко.

# 5 862
На мен много бързо ми сложиха спиналната, а анестезиологът каза "сега ще обезболя и подготвя мястото за упойката", усети се бодване, след няколко секунди каза, че слага и упойката. И при мен се усети като инжекция + в пръстите на краката все едно ме удари ток за момент. Всичко беше бързо като усещане.

# 5 863
Здравейте, при секцио има ли местна упойка преди спиналната? Объркана съм защо някои казват, че нищо не са усетили при поставянето, а други, че боляло много?

При мен да (моята беше епидурална де), но не съм в България. Нищо не усетих

# 5 864
Моето секцио не беше със спинална, но имам друга операция със спинална упойка. Като изключим,че трудно я поставиха и бодоха 5/6 пъти не е болезнено поставянето. Усеща се като обикновенно убождане. Само ме предупреждаваха, че ще бодът за да не е изненадващо и да подскоча.

Общи условия

Активация на акаунт