За секциото с любов ♡

• 255 238
  • 5 910
  •   2
Отговори
# 5 865
Не ме е боляло. Усеща се само боцкане на иглата, но кожата на гърба е по-плътна от на ръката, така че бих казала дори, че беше по-леко. Малко след това ми каза, че ще усещам как ми се затоплят краката, усетих как навлиза упойката, после трябваше да се излегна на кушетката и вече нищо не усещах.
От първия път я поставиха.

# 5 866
Момичета, бяхте ли казали на някого датата си за секцио? Или само вие и мъжа Ви я знаехте?

# 5 867
Мен ме подпитваха постоянно, въпреки че казах категорично, че дата няма да казвам, само знаеха кога ми е терминът. Само аз и мъжът ми знаехме датата, по-спокойно ми беше така.

# 5 868
Ние бяхме казали на моите родители, както и на по-близките ни приятели. На колеги от работа не бях казала. Аз дълго време не бях казала дори за бременността, но мен ме предупредиха, че може да има нужда от кръвопреливане и би било добре да имам потенциални донори, та и затова имаше хора, които знаеха.

# 5 869
Момичета, бяхте ли казали на някого датата си за секцио? Или само вие и мъжа Ви я знаехте?
Бяхме я казали, но родих три дни по-рано, като тогава им съобщихме след като родих.

# 5 870
  • София
Знаехме я само аз, мъжа и общо взето семействата ни.

# 5 871
Не бих казала, някак ми е по-спокойно така. Първият път имаше сърдити, но и сега втория не мисля да казвам.

# 5 872
  • 🌊
Родителите ни знаят, както и много, много близки приятели. На другите просто не усещаме необходимост да кажем.

# 5 873
На никого не казахме, директно съобщихме хубавата новина.

# 5 874
И трите пъти беше информация само за нас със съпругът ми, такава каквато е - лична.
Първият път имаше сърдити, подпитване, догатки, дори озлобление (намирам това за нагло, нахално и некултурно). Вторият и третият никой не ме е тормозил.
Слава Богу! 🙏
....че то човек да го е страх да забременее🤦🏻‍♀️

# 5 875
На мен ми беше такъв филм и тревоги цяла бременност, а ХР-ката от работа се разсипа да ме пита кога ще е, че също се сърди- знаеше само месеца, но болничните ми минаваха през нея. Е, май месец буквално през два дни ми пишеше да ме пита "имам ли повод да честитя??" 😑 Казах й, че като родя така или иначе ще разбере, че е досадно, че ме притеснява, че така или иначе имам проблеми и все отговаряше "ох, знам, ама какво толкова като кажеш, просто да знам, защото много се радвам".  Не е глупава, добронамерена е към всички, но несъобразителна.
Е, нямаше как да я блокирам, защото основно тя ми движи нещата за работа, ама за мен това точно си беше прекалено лично, достатъчно тревоги имах дали всичко ще мине наред, потенциални усложнения и ми беше само до нейното сърдене. Така и не разбирам какво толкова има да се сърдят, то така или иначе накрая във всеки момент може са се наложи спешно секцио по-рано.

# 5 876
По- скоро визирах майка, родители. Със сигурност дори на приятели няма да съобщим. Чудя се за майка ми.

# 5 877
  • София
Доколкото си спомням, че на повечето хора умишлено казах дата една седмица след тази, на която реално беше планувано секциото. Хич не ми трябваше да мисля всички, които ще ме мислят. Майка ми особено много щеше да ме напрегне. Може би само на баща ми казах реалната дата. Никой не се е сърдил.

# 5 878
По- скоро визирах майка, родители. Със сигурност дори на приятели няма да съобщим. Чудя се за майка ми.
Зависи как би реагирала - дали ще е нетърпелива, моята всеки ден ми отброяваше дните и в един момент предпочетох да не бях казвала, но трябваше да си вземе отпуск и да дойде за изписването, а и беше по нейния рожден ден. Знам, че я излъгах, че операцията е планувана късен следобед, а реално знаех, че е за 8.30ч - не исках да трепне в очакване и да се притеснява какво ще стане.
Таткото беше в коридора пред операционната и дадоха бебето на него преди на мен, беше си го снимал и на видеа. Изчака да свърши операцията и да ме вкарат в реанимация, пуснаха го при мен, поговорихме си, а прати и директно клипче на малкия още новоизлюпен на майка ми, а на нея милата, първата мисъл аз как съм. Каза й, че сме се видяли след операцията, че всичко е наред, че ще почивам и после ще й пиша.

# 5 879
Освен мъжа ми, знаеха единствено моите родители и брат ми. На свекърва ми не казахме предварително, защото щеше цял ден да ни звъни и да създава излишно напрежение.
Нещата се стекоха така, че се радвам, че моето семейство знаеше предварително.

Общи условия

Активация на акаунт