За секциото с любов ♡

• 251 219
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 840
Лично аз намирам за много опасно това прекалено глорифициране на естественото раждане, понеже не всяка жена има психическа устойчивост.
Много често бременната попада в среда, която непрекъснато бива облъчвана колко прекрасно, велико и не знам си какво там е естественото раждане. Че направо се срамува и се чувства непълноценна майка и жена ако не се случи по естествен път раждането. И това са само леките последици, а какво да кажем за бебетата родени с увреждания заради прекъснат кислород към мозъка в следствие на спряла/усложнена родова активност. Особено ако е продължила да упорства да не я режат.
Наскоро разбрах за ужаса преживяла моя близка в хода на раждане, ситуацията е стигнала до " въпрос на живот и смърт". Смятам, че всяко жена трябва има право да избере как да роди според своето усещане. И да може да разчита на адекватна лекарска намеса ако се налага, без излишни влияния и глупави фиксации за незнам си там какво.
Чак се дразня някой да си да извава глупави книжки и да си прави парите на гърба на бъдещите майки, използвайки техните страхове, чувста и мечти за този толкова специален момент.
За мен раждането на детето ми беше най- специалния момент в живота ми. И още се прозълзявам като мисля за него, пък нека е било секцио. И и аз като Лютичето много трудно и месеци напед се влачих с болки. А раната ми е аще зачервена, макар да са минале 18 месеца от тогава.

# 3 841
Напълно подкрепям горното мнение. Същото и за кърменето. Заради това като не успях да кърмя изпаднах в депресия.

# 3 842
  • София
За мен секциото беше действително въпрос на спасяване на живот - този на сина ми! И иначе бях избрала този метод, и имах даже дата за планово, но в случая мина по-рано по безспорни медицински показания - интраутеринна ретардация, ако детето не беше извадено до дни, голям беше процентът да го изгубя, тъй като плацентата беше престанала да го храни, кръвното ми вече не се влияеше от никакви лекарства и бях пред прееклампсия. До термин и естествено раждане ми оставаха 3 седмици. В моя случай, ако бях изчакала, до мъртво раждане. Разбира се, не се стигна до там и в бонус към идеално протеклото секцио, имах и изчистена миома. Никакви усложнения след това и само 400 мл загубена кръв.

# 3 843
Аз пък направо си бях с тежка животозастрашаваща прееклампсия и ако не беше секциото, седмачето ми, напълно неподготвено за външния свят, най-вероятно нямаше да премине успешно тежкото предизвикателство на "естественото раждане". Себе си дори няма да споменавам какво щях да правя с кръвно 180 и нулево разкритие. И съм благодарна, че живеем в тези времена. Simple Smile

# 3 844
Дайте да не се лъжем - медицинските заведения предлагат и маркетират услуги за всички таргет групи. Това Е и бизнес, отдавна не е чиста медицина в идеалистичния й вариант. Съвсем нормално е да има промотиране на естествено раждане, на оперативно, както и има трендове за домашно раждане, водно раждане и какво ли още не.

Разбира се, че има риск независимо какво избереш. Затова и се подписват един куп документи. На мен тая тема с раждането като се съберат жени на едно място ми е като темата с казармата от едно време - дъвче се едно и също и това надцакване коя по-по-най е много смешно.
При мен беше тръгнало естествено раждане, по-гадно не съм се чувствала никога, а съм с дългогодишни гръбначни проблеми с остри фази, в които от болка не съм могла да ходя. В същото време от операцията се възстанових за около седмица максимум и в края на първия месец вече почнах и да тренирам отново. Не кърмя и не изпитвам никакво неудобство кой какво щял да каже - ами, каквото иска.
Така че всеки да избере за себе си най-подходящия вариант и да си стиска палци да има късмет всичко да мине по най-добрия възможен начин.

# 3 845
Е то е далеч от нормално/естествено нейното. Физиологично, да. Но предизвикано с почти всички възможни начини - окситоцин, правене на разкритие, пукане на мехура и пак окситоцин Joy направо се учудвам как не е стигнала до секцио накрая. По време на разказа ѝ честно очаквах да каже, че са я срязали накрая Grinning

Аз също очаквах. Не я “следвам”, но надали е раждала в държавна болница, мислех че в частните лекарите гледат да не “мъчат” родилките толкова. Все още съм травмирана от чутото, а докато бях бременна се молех само да изчака датата, макар че нямаше индикации да излиза по-рабо, та да не ме опре да раждам в нашия град, че е ужас. Отношението е покъртително. Давам пример: Отивам да ми взимат кръв и урина, нямам страх от игли, седнала съм си.. Идва една 50 годишна и ми вика “Нали няма да припадаш…” Ей така от нищото, аз си с стоя с цялото спокойствие и непукизъм и й казвам, че нямам страх, питам я даже на коя ръка й е по-удобно на нея, при което ми се отговаря “Ми на която ти е по-гадно”. Попогледнах я, замълчах си, че викам недай Боже ме опре тука да раждам… Влиза доктора, който ме следеше по ЗК (иначе си се следях на частно, но за да не тичам 2-ри път за болничен, се следях по зк в града, в който живея, така предложи и лекарката, при която си родих, ако нещо се наложи, да имам някой по-нареки, който да е запознат поне малко с бременността ми) и тя му казва пак: “Нали няма да припада”? При което той й отговаря, че не съм бъзлива, а тя към мен : “Че ако знаеш какви шамари бием на припадащи…” Значи, както ми беше на нивото на ръката, ако й бях изплющяла един шамар на тази нагла, проста, мед сестра, щеше тя да е припадналата. Малко им е на такива, че ги бият. Просто останах шокирана. Отвратително отношение, което не е провокирано по никакъв начин. Затова и жените ходят да раждат в частни болници, а не че се “глезят”…

# 3 846
Днес бях на преглед бебчето се води 2.200/2.300 Аг- то ми изписа Магнерот до вторник да го пия 3по1 , тези хапчета за задържане ли са , или аз го разбрах погрешно , че малко се уплаших , че е толкова на кг , а съм в 9 м

# 3 847
  • София
Моето се роди толкова, именно в началото на 9-ти месец. Беше почнало да изостава от края на 8-ми. Иди задължително на доплери и оценка на зрялост на плацента.

# 3 848
Моето се роди толкова, именно в началото на 9-ти месец. Беше почнало да изостава от края на 8-ми. Иди задължително на доплери и оценка на зрялост на плацента.
единствено което каза е че плацентата започнала да остарява, околоплодни води били в норма , доплер също всичко наред , успокои ме и да пия тези хапчета

# 3 849
На мен ми увеличиха дозата на магнезия, заради леки контракции мисля в 6м. Родих си планово секцио 2седмици преди термина.

# 3 850
  • София
Аз бих отишла на второ мнение. Не казвам, че задължително си моя случай, но ако е така - всеки ден е от значение за оцеляването на бебо. Когато плацентата спре да ги храни - спират да растат. В началото кръвотокът се насочва към жизнени органи като мозък и сърце, а телцето остава мъничко. После...по-добре да не мислим.
Дай Боже всичко да е наред!
Миналият път колко кг беше бебчо?

# 3 851
Аз бих отишла на второ мнение. Не казвам, че задължително си моя случай, но ако е така - всеки ден е от значение за оцеляването на бебо. Когато плацентата спре да ги храни - спират да растат. В началото кръвотокът се насочва към жизнени органи като мозък и сърце, а телцето остава мъничко. После...по-добре да не мислим.
Дай Боже всичко да е наред!
Миналият път колко кг беше бебчо?
към 2кг

# 3 852
3*1 не е най високата доза Магнезий. Магнезият действа успокояващо мускулатурата и така да се каже не спомага родилния процес. Аз щях да раждам нормално и в 9 ти месец док каза да го спра. След няколко дена като видяхме колко ще е голямо бебето и определи, че ще е секцио (признавам, че имах намеса в решението), каза да продължа Магнезия до секциото.
Показателят за килограми и плацента не мога да коментирам, нашето второ в началото на 9 м. беше минало 3200 😁

# 3 853
Започнах с Магнерот 3 х2табл за 5 дни след което 3*1за 10 дни от днес заради контракции и аз дано има ефект, бързо ли се усвоява?🙄

# 3 854
Започнах с Магнерот 3 х2табл за 5 дни след което 3*1за 10 дни от днес заради контракции и аз дано има ефект, бързо ли се усвоява?🙄

Да, но и си почивай 😉

Общи условия

Активация на акаунт