За секциото с любов ♡

• 251 293
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 855
  • София
Ако за две седмици и по-малко е станало 2300, не е толкова тревожно. Има още време да расте, ако доплерите са добри.
Аз бих отишла на второ мнение. Не казвам, че задължително си моя случай, но ако е така - всеки ден е от значение за оцеляването на бебо. Когато плацентата спре да ги храни - спират да растат. В началото кръвотокът се насочва към жизнени органи като мозък и сърце, а телцето остава мъничко. После...по-добре да не мислим.
Дай Боже всичко да е наред!
Миналият път колко кг беше бебчо?
към 2кг

# 3 856
Започнах с Магнерот 3 х2табл за 5 дни след което 3*1за 10 дни от днес заради контракции и аз дано има ефект, бързо ли се усвоява?🙄
Аз лично почти не усетих ефект, а съм пила и при 2те си бременности от 3 месец нататък 3×2 на ден. Може би много лека разлика имаше, но нищо съществено, при движение, при возене в кола и т.н. имах постоянно контракции, беше доста кофти, пих ги до края на бременността.

# 3 857
Аз пих от шестия месец. Чудила съм се дали това не оказа влияние за преносването, липсата на достатъчно контракции и дали нямаше да родя нормално по-рано, вместо преносено със спешно секцио. Няма как да разбера. Но все пак, иди за второ мнение, както съветват.

# 3 858
Питах двамата ми доктори, този в репродуктивния център и АГто където ще раждам. Било нормално, след 10 дни сме на преглед и ще мерим шийката. 👌

# 3 859
Аз си бях с постоянно стягания от шестия месец нататък. Не пих магнезий и преносих. Една приятелка обясняваше, че щом имам контракции, ще родя лесно после, защото матката се е подготвила. Друг път...
Та е строго индивидуално.

# 3 860
Аз лично, ако се подготвям за естествено раждане, бих спряла магнезия най-късно в 36 г.с.

# 3 861
Днес бях на преглед бебчето се води 2.200/2.300 Аг- то ми изписа Магнерот до вторник да го пия 3по1 , тези хапчета за задържане ли са , или аз го разбрах погрешно , че малко се уплаших , че е толкова на кг , а съм в 9 м
3-4 дни преди секциото измериха дъщеря ми 2.4, роди се 2.970, така че имайте предвид, че не са съвсем точни тези измервания.

# 3 862
  • София
Хич даже не са точни, моето никой не очакваше, че ще се роди над 4 кг. 🤣

# 3 863
  • София
При мен за съжаление приблизително познаха. Бяха ми казали тегло 2100, роди се 2270.

# 3 864
Хич даже не са точни, моето никой не очакваше, че ще се роди над 4 кг. 🤣
В деня на секциото лекарят ми го измери 4200, а той се роди 4370. Така че зависи от лекаря и от апаратурата. Аз още като в началото на 9 месец ми каза че е повече от 3 кг. му повярвах де 😁, то си личеше по корема ми и изобщо.

# 3 865
При първото ми секцио в деня преди това измериха бебето 4.200, роди се 4.250.
Сега при второто го мериха 4.100, роди се 4.600, та и аз смятам, че си зависи от лекар и апаратура.

# 3 866
  • София, България
Една и съща лекарка ме е гледала и двата пъти на апарати и в кабинета и в отделението, едни и същи - първото дете измерено 3100 - роди се 3100. Второто измерено 3600 - роди се 3180.
За първото секцио магнезия си го пиех до края, но сега при втората бременност ми каза да го спра накрая последната седмица преди датата за секцио.

# 3 867
Килограмите се изчисляват на база мерки на корем, крака и тн. Някое ако върви по - напред е нормално да измерят по - голямо бебе.
Моето никой не вярваше, че ще има 3 кг, мериха я 2800 - 900, роди се 3130 кг.

# 3 868
Освен това имат и някакъв индекс за покачване на килограми и следят дали от преглед на преглед наддава с един и същ темп. И на база това може и прогнозни килограми да посочат.
Нашият син засега е 2,700гр в почти 34 г.с. и не е дребно бебе. Очакваме над 3кг да се роди като докторът не прогнозира цял кг да качи, както показва този индекс, но поне 3,300гр каза, че ще стане.

# 3 869
Бедро и глава по спомени мереше моя доктор. Спомням си, че точно на прегледа в 9 месец мери сигурно 10-15 мин. Отчая се, вика голямо е. Питам Колко? Той вика, Чакай пак да меря....мери мери - размер на главата. Питам - Какво стана, а той - Спирам да меря, че по глава излиза още по - голямо 😁😁.

Общи условия

Активация на акаунт