Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 21 132
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 874
Имам тези продукти... Дали ще стане торта от тях +течен шоколад




Аз слагам заквасена сметана на медовика, не знам с разбита как ще стане, но не пречи - просто ще си е твоя импровизация!
По-добре заквасена сметана защото тази е сладкарска и с карамела и шоколада  ще ти стане много много сладка и няма да успее да се напои хубаво, тъй като няма да има влагата на заквасената сметана

# 31
  • Шумен
  • Мнения: 5 194
Мисля да приготвя тази вечер панирани пилешки дроб чета. Не съм ги правила от доста време(няколко години) и не помня точно как се правеше панировката. Върти ми се в главата паста патафри с бира. Но първо трябва ли леко да ги сваря или само пържене то ще им е достатъчно?

# 32
  • под тепетата
  • Мнения: 4 966
В трилема съм Wink Омазах свински джолан с подправки, сос от нар, соев сос и се триумя утре с какво да го пека - бяло, червено вино или тъмна бира? Пеп-4о, изчетох трудовете ти, посетих Пейчев, ilang, Йоана и пак съм в чуденка.

# 33
  • Мнения: 672
Аз бих го изпекла с бира .

# 34
  • Sofia
  • Мнения: 18 435
Днес правих сладкиш с маслено тесто и крем от кисело мляко и белтъци.Много хубав стана,хрупкав и лек.
Въпросът ми е къде да го държа,на стайна температура или в хладилник?
Трябва да издържи до понеделник.

# 35
  • София
  • Мнения: 958
И аз съм за тъмната бира!

Имам нужда от изпитана рецепта за кекс!
Имам молба за почерпка с кекс, но той трябва да може да издържи транспорт, да е лесен за ядене в "полеви условия"!  Не ме бива много по сладкото. Имам няколко изпитани рецепти за сладкиши и торти, но в случая ми трябва нещо което може да издържи 2,3 часа път, да не се рони много, да не трябва да се яде в чиния и с вилица...

# 36
  • София
  • Мнения: 6 176
И аз съм за тъмната бира!

Имам нужда от изпитана рецепта за кекс!
Имам молба за почерпка с кекс, но той трябва да може да издържи транспорт, да е лесен за ядене в "полеви условия"!  Не ме бива много по сладкото. Имам няколко изпитани рецепти за сладкиши и торти, но в случая ми трябва нещо което може да издържи 2,3 часа път, да не се рони много, да не трябва да се яде в чиния и с вилица...

Мисля, че този отговаря на всичките ти условия: Обикновен кекс с масло.

# 37
  • Стара Загора
  • Мнения: 431
И аз съм за тъмната бира!

Имам нужда от изпитана рецепта за кекс!
Имам молба за почерпка с кекс, но той трябва да може да издържи транспорт, да е лесен за ядене в "полеви условия"!  Не ме бива много по сладкото. Имам няколко изпитани рецепти за сладкиши и торти, но в случая ми трябва нещо което може да издържи 2,3 часа път, да не се рони много, да не трябва да се яде в чиния и с вилица...
https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=1096010
Мисля, че и този ще е подходящ и без пудра захар е много вкусен.

# 38
  • под тепетата
  • Мнения: 4 966
Doli, на хладно го дръж, че е с белтъци.
 Да, и аз клоня към бирата. Благодаря, момичета!
 Едни мъфини няма ли да свършат работа - лесни за носене и хапване.

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 18 435
Напоследък правя кекс с портокалов сок вместо прясно или кисело мляко,слагам и 1 настъргана ябълка,настъргана портокалова кора,4-5яйца,100-150гр  разстопено масло,1пак.бакпулвер,1ч.ч.захар,около 2ч.ч.брашно и какао за 1/3от сместа.
Става много ароматен,пухкав,лек и не се рони.

# 40
  • Мнения: 4 012
Моето предложение за кекс, винаги се получава и става бързо и лесно.
5 яйца се разбиват до побеляване с 1и1/2ч.ч. захар, добавят се 5суп.лъж. олио, 5суп.лъж. вода, 1 бакпулвер (аз го разтварям във водата), 1 ванилия и 2ч.ч. брашно. Изсипва се във формата, като се оставя малка част от сместа. Тя се оцветява с лъжица какао и се изсипва по средата, с вилица се правят кръгови движения с цел кекса да стане шарен. Пече се в загрята фурна. Да ви е сладко!

# 41
  • Sofia
  • Мнения: 14 970
И без да чета дадените рецепти за кекс, знам че и моята ще почти същата... И аз не съм виждала ронещ се кекс. Е, ако се реже преди да е изстинал/стегнал, може и да се зарони...  Охлажда се добре и се увива в стреч фолио за транспортирането.
Само бих предпочела да е с олио, вместо масло или поне смес от двете, че само с масло все пак става по-сух кексът.  И както писа Биляна, мъфините са супер удачни за целта и според мен.
Биляна, много ме разсмя с твоята трилема...
Скрит текст:
щерката на около 5год. ме чува да си говоря с татко ѝ, че имам дилема... и мрънка жално "Мамо, какво е дилема... искам и аз да си имам дилема..." забравих дилемата си умрях от смях...

# 42
  • Мнения: 798
Мотка ми се един пакет полента кастело. Първо се вари, а после се пече нали?
ММ не обичал качамак. Искам да го направя в друг "формат" 🤭 да видя дали ще познае какво яде. Дайте идея 🤪

# 43
  • Sofia
  • Мнения: 14 970
Мотка ми се един пакет полента кастело. Първо се вари, а после се пече нали?
ММ не обичал качамак. Искам да го направя в друг "формат" 🤭 да видя дали ще познае какво яде. Дайте идея 🤪
Simple Smile Аха, първо вариш, после ... на грил/грил тиган.

Скрит текст:

Или пък така

# 44
  • Sofia
  • Мнения: 18 435
От полента /грис/може и сладкиши да се правят.

Общи условия

Активация на акаунт