За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 277
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Благодаря! Ще го направя по рецептата на Марчева. Яйцата ми обаче са XL. Дали да отсипя малко?
Моите бяха L, махни половин белтък, щом са XL, не повече, но  този сладкиш е толкова непретенциозен, че винаги ще стане.

# 346
  • под тепетата
Elena, виж това дали ще ти свърши работа
https://katzenpension-gollwitz.de/108941-sbornik-retsepti-s-narc … 7-godishna-vzrast
И нали знаеш - в градината готвят най-хубаво Wink

# 347
Моля за рецепта за пухкав, ароматен и нежен кекс. Обикновено правя с тиква и лимец и става тежък.

# 348
  • София
Моля за рецепта за пухкав, ароматен и нежен кекс. Обикновено правя с тиква и лимец и става тежък.

Неустоим портокалов кейк със зехтин

Сладкиш с маскарпоне и парченца шоколад

# 349
Все искам да попитам когато се намаля захарта в рецепта трябва ли да намалям или увеличавам друг продукт? Например в последната рецепта има 300гр захар което за нашият вкус вкъщи е много. Ако сложа 100гр ще се промени ли нещо в резултата? Понякога не ми се получават рецепти и се чудя на това ли се дължи или на моите умения Simple Smile

# 350
Не променяй рецептата, не е убийствен сладък, ние също не обичаме много сладко, но този въпреки количеството захар става разкошно.

# 351
  • София
Все искам да попитам когато се намаля захарта в рецепта трябва ли да намалям или увеличавам друг продукт? Например в последната рецепта има 300гр захар което за нашият вкус вкъщи е много. Ако сложа 100гр ще се промени ли нещо в резултата? Понякога не ми се получават рецепти и се чудя на това ли се дължи или на моите умения Simple Smile

Сладкарските рецепти, за да се получат, трябва стриктно да се спазва грамажа. В противен случай си правиш експерименти. Ако нещо в някоя рецепта не те устройва, по-добре си намери друга като за теб, отколкото да правиш промени. В тази рецепта например има по-малко захар, защото има и ябълки, и стафиди вътре, които подслаждат допълнително: Ябълков кекс с ядки и стафиди.

# 352
  • Sofia
Аз намалям захарта, но не драстично.  В рецептата, която визираш - това е принципа на пандишпана - равни количества брашно и захар, та затова смятам, че няма да е мноого сладко, но все пак можеш с малко да намалиш, но не чак на 100г.

# 353
  • София
Elena, виж това дали ще ти свърши работа
https://katzenpension-gollwitz.de/108941-sbornik-retsepti-s-narc … 7-godishna-vzrast
И нали знаеш - в градината готвят най-хубаво Wink

Знам, знам. Поредна манджа от градината не уцелвам как се очаква да я направя. Последно ме побърква за леща и зелева салата, накрая се оказа че им сервират всичко в една паница. На мен ми звучи като за прасетата, а той яде та се цепи.

# 354
  • Sofia
... Последно ме побърква за леща и зелева салата, накрая се оказа че им сервират всичко в една паница. На мен ми звучи като за прасетата, а той яде та се цепи.
Леле, как ме разсмя...  търкалям се от смях ( жалко за старите иконки, мнооооого жалко)

# 355
Аз намалям захарта, но не драстично.  В рецептата, която визираш - това е принципа на пандишпана - равни количества брашно и захар, та затова смятам, че няма да е мноого сладко, но все пак можеш с малко да намалиш, но не чак на 100г.
Не аз нямах предвид за пандишпана рецептата, а тази с ябълките на Ваня над моя пост.
По принцип винаги слагам по-малко захар. 300гр наистина ми е много. Обикновено слагам най-много 100гр, понякога и 70. Дори на Медовика намалям драстично. Просто и детето яде и свикнахме на по-малко сладост.
Тоест няма как да си намеря рецепта която да е по мой вкус, освен ако не е някоя модерна, здравословна...

# 356
  • Sofia
Не аз нямах предвид за пандишпана рецептата, а тази с ябълките на Ваня над моя пост.
По принцип винаги слагам по-малко захар. 300гр наистина ми е много.
Така де, баш за нея говоря и аз... ето:
Цитат
3 бр. яйца
300 г захар
300 г брашно
10 г бакпулвер
150 мл зехтин

1 бр. портокал
пудра захар за поръсване

Това в червеното е пандишпан, със или без бакпулвера.

# 357
Здравейте. Някой знае ли как точно правят кюфтета с бял сос в детските градини?
И моя онзи ден яде това на градината.
Мен ме кара супа спанак да му правя. Аз никога не бях правила

# 358
  • София
От 47 бр рецепти, дано да подбереш, има всякакви,  с ядки,  с шоколад, само с  ванилия, с масло, с много масло, със зехтин, със сухи плодове,  с повече захар и обратно, малки, големи, огромни, американските рецепти са огромни и на всяка рецепта има посочен източник.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%B5% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

# 359
Тези пък в градината как объркват вкусовите предпочитания на децата и създават само проблеми на родителите Joy.Леща със зеле ,ужас.От купички ли пестят,горките деца😂

Общи условия

Активация на акаунт