Отговори
# 2 100
На колко време доливате антифриз?
Долях преди около 2 месеца до макс, а не карам много интензивно.
Чудя се дали това е сигнал, че има някакъв проблем колата? Защото сега пак беше на долна черта и долях до макс.

# 2 101
  • София
Да, звучи притеснително. Явно отнякъде губи антифриз щом на два месеца пада под/до минимума.

# 2 102
  • София
Мр Смит давам ти идеи, провери най лесните неща, налягането на гумите, крива джанта да няма, ако ли не размени лява с дясна. Ако пак тегли, вече... Крив носач и т.н.
За антифриза, провери маркуча и разширителния съд, при мен там подлизва, засега е малко, но съм си поръчала нов.

# 2 103
  • София
При мен колата теглеше надясно. Оказа се изкривена джанта. Оправих я и няма проблеми сега.

# 2 104
  • Пловдив
Възможно и тампон да е.

# 2 105
  • Варна
Не доливам антифриз. Веднъж годишно го сменям заедно със смяната на маслото и толкоз. Не ми се налага доливане.

# 2 106
  • София
Не доливам антифриз. Веднъж годишно го сменям заедно със смяната на маслото и толкоз. Не ми се налага доливане.
Веднъж годишно Simple Smile)))) Леле

# 2 107
  • София
И аз ги сменям веднъж годишно. Ако трябва да сметна колко км навъртам за отиване и връщане до работа на година са около 6 хиляди километра. Предвид този факт, какво точно неправилно има в това да се сменят веднъж годишно? Повечето хора ги сменят на 8-10 хиляди, да не кажа и повече, но това вече не мисля, че е редно.

# 2 108
  • София
И аз ги сменям веднъж годишно. Ако трябва да сметна колко км навъртам за отиване и връщане до работа на година са около 6 хиляди километра. Предвид този факт, какво точно неправилно има в това да се сменят веднъж годишно? Повечето хора ги сменят на 8-10 хиляди, да не кажа и повече, но това вече не мисля, че е редно.
Със сигурност няма да навреди да се сменя всяка година, но е безсмислено. Веднъж на 4,5г смяната на антифриз е ок

# 2 109
  • Варна
Ти да видиш... Не знаех. Значи мога да спестя. Мерси Simple Smile

# 2 110
Я, по този въпрос хич не съм мислила..
Моята направи 30 000 в ръцете ми, не съм сменяла антифриз никога. Не съм сигурна дали са го менили при първоначалното обслужване,  но вероятно не.
И баща ми не помня някога да е споменавал да мени... Rolling Eyes

# 2 111
На старата каручка антифриза го смених веднъж за 6 години и после само го проверявах и евентуално доливах.
На сегашната идните дни ще го сменя, за да съм сигурна през зимата.

И като споменах старата - доста старичка е, първата кола ми беше, но ще я давам за скрап. Чудя се колко ли ще дадат за мицубиши колт, 1.3, бензин, 97ма година. Не се надявам за някаква голяма сума, но дали има вероятност да е повече от 200лв Grinning

# 2 112
  • София
Аз сменям антифриз, веднъж в годината, карам с червения, но го сменям. Все пак са 20 лева не са 2000. Не пестя от дребни суми, затова сега ми е спукан разширителния съд, защото не е бил замерван зимата, съответно е замръзнал и се е спускал. Сега може и от старост да е, не споря, но не си струва според мен.
Скоро върнах кола за скрап, взехме 350 лева за нея, ама прозвънях няколко фирми. Моя мъж свали катализатора, музиката, че беше с добър касетофон и хубави колонии, които отидоха в старата кола. За катализатора взе 200 лева, та се получи добре, давам идеи 😁.

# 2 113
  • Пловдив
Вместо да сменяте антифриз без да е необходимо си сменяйте спирачната течност. Там нещата са да го кажа така  - изискващи по-голямо внимание.

# 2 114
  • София
Всичко сменям, записвам си като глупавите кое на колко хиляди се сменява. Имам си едно тефтерче в жабката на всяка една кола и записвам. Защото съм руса и забравям 😁😁😁. По принцип антифриза не е необходимо да се сменя всяка година, само се мери за зимата дали има необходимия концентрат. Просто аз гледам в детайлите и занапред в бъдеще.
Ако нямам спирачна течност е много зле, първо ще пропадне педала, ама тъп да си, със стар автомобил да си, ще се сетиш. Да не говорим, че на по новите коли свети и индикатор на таблото, че имаш проблем.
Сега нека ви разведря малко как може и как не трябва да се кара.
Вчера се реши много бързо да направим един пазар в Турция. Тръгваме 5 коли, като сме различни като кубатура, най малката ще води, а лошото бе, че е шофьор с най малък стаж. Ние нарочно го пуснахме пред нас, за да дава темпо, не че не го предупрдихме да не вдига повече от 110, ама кой ли слуша.
Тръгнахне в 4 сутринта, младока /гаджето на малката с книжка от 4 месеца /, настъпва защото му е кеф, каката и тате го следват, а аз се влача последна 🤐🤐🤐. Загубихме се последните 2 коли, тате звъни, ти Къде си???, викам му спирайте на Оризово.
Те вече кафето им наполовина, а ние тепърва идваме, дъщеря ми само каза - мамо ма много си бавна!!! Само се усмихнах и им казах, а искате ли вие на опашката а. Обяснявам им аз, бавно че ги гоня със 160-170, те ми се смеят, не вярват, викам им ок, смяна на местата. Като мъжа ми седна да кара колата на младока, ама вече се редим само опитни шофьори.
И като се почва една гонка, едни паравани.. Седя в лява лента с ляв мигач и тегля останалите, ТИР-овете ни пускаха. Сетне спираме на безмитния, зад нас една лъскав мерджан, само ни казала евала, следвах ви и ви се кефех.
Гаджето на малката само ми каза, благодаря за урока, а моя мъж ме овика 🤣🤣🤣, щото аз под 120 не паднах, а вие смятайте с колко е гонил последния... Е все пак е 275 коня, можеше да си го позволи 🤪.

Общи условия

Активация на акаунт