Тренировки в домашни условия - 108

• 34 689
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде там
Здравейте. Бях писала в другата тема за съвети за започване на тренировки, но тъй като засега ще тренирам у дома, тук ми се вижда подходящо да черпя информация.

Момичетата ми дадоха съвети да се насоча към тренировки с тежести за по-добри резултати. Случайно попаднах на тренировките на Caroline Girvan и много ми хареса, че има много и най-различни тренировки. Има и готови фитнес програми. Насочвам се към тренировките с тежести за глезени(понеже имам такива у дома) и такива с дъмбели. Вчера стартирах с една нейна HIIT тренировка, но ми беше ужасно трудна и не успях да я довърша. Днес имам вече мускулна треска. Grinning

Имам няколко въпроса за тренирането с тежести. Моля, да ми помогнете. Тренирането на даден мускул ще подпомогне ли топенето на мазнини около него? В долната част на тялото имам много мазнини, така че дори и да постигна уголемяване на мускулите, те ще са скрити изпод голям слой мастна тъкан. Grinning Колко често трябва да тренирам дадена мускулна група за да може да има време да се възстанови мускула? Тренкровката с тежести ще помогне ли за намаляване на целулита?
И аз много я харесвам , но тренировките са и малко дълги а аз нямам такова време през седмицата .
Затова си търся някои кратки видеа които да правя сутрин .
Има ли youtube канал в който да има тренировки с booty band , resistance band ?
Имам такива ластици , но ми се иска да намеря и програма с тях.Ще се радвам да споделлите ако знаете такива програми .

# 76
Ани, да, тренирала съм и преди, но винаги е било за кратки периоди от време. Все се отказвам и ме е яд на себе си. Преди да стана семейна, съм ходила на групови занимания като Тае бо и Зумба. Последните 3-4 години се опитвам да тренирам вкъщи(Тае бо, упражнения със собствено тегло и др.), защото имам две малки деца и нямам време за тренировки извън дома. Имам някакви базови познания и за тренировките с тежести, защото преди децата с мъжа ми бяхме започнали да ходим на фитнес, но бързо се отказах. Нещо не ми допадна, а и май не тренирах правилно, защото се бях хвърлила на тренировки с по-големи тежести и малко повторения.

53кг съм, 161см. На тегло съм добре, но всъщност имам доста мазнини по бедрата и най-вече ханша. Нагоре съм слаба. Тази несъразмерност изобщо не ми харесва. Винаги съм мечтала за стегнато дупе и по-слаби и оформени бедра.

Последно съм тренирала(и то пак за кратко) преди няколко месеца. Сега съм в страшен зимен застой и се чувствам малко тромава. Резултати особени не съм постигала досега заради моето непостоянство. Може би единствено, когато за кратко тренирах с тежести, леко започнаха да ми се оформят ръцете и рамената(вероятно заради по-ниския % мазнини в горната част на тялото ми).

И за хранителния режим да питам, доколкото чета за увеличаване размера на мускулите трябва да се приемат повече калории, а за топене на мазнини - по-малко. Та как да подходя, според вас?

# 77

Имам няколко въпроса за тренирането с тежести. Моля, да ми помогнете. Тренирането на даден мускул ще подпомогне ли топенето на мазнини около него? В долната част на тялото имам много мазнини, така че дори и да постигна уголемяване на мускулите, те ще са скрити изпод голям слой мастна тъкан. Grinning Колко често трябва да тренирам дадена мускулна група за да може да има време да се възстанови мускула? Тренкровката с тежести ще помогне ли за намаляване на целулита?
За жалост няма да помогне тренирането на даден мускул да топи мазнините точно там (безкрайно нечестно Grinning ), но като цяло натрупване на мускулна маса ще ти помогне да топиш мазнини.
Целулита също е мазнина, тези неща се контролират от храненето и горенето на калории. На много жени им е генетично заложено да складират мазнини и целулит на определени места и не за всички е реалистично да поддържат толкова нисък процент мазнини за да изчезнат. Имам примери около мен, които трябваше да си върнат малко от тези мазнини, защото поддържането на визия без им костваше безумен глад. Не казвам че това е случая при теб, но е възможно. Имай предвид че с такова намаляне на % мазнини изчезват и гърдите. Много културистки са със силикон, не защото искат големи гърди, а просто защото техните са изчезнали.
Препоръките ппц са да тренираш всяка мускулна група поне по 2 пъти в седмицата за да виждаш хубави резултати.
Предполагам фигурата ти е крушовидна? Защо не пробваш да тренираш раменете и гърба повече за да създадеш  илюзия за пясъчен часовник.

# 78
_Anna-Maria_, за стегнато дупе и бедра – клекове с различен разкрач. Може и с тежест (аз съм правила преди време само с лост), но трябва да пазиш кръста. Цъкни в интернет, ще ти излязат видовете и техники на клякане.

За храненето – наблягаш на протеини, намаляваш въглехидратните храни, но не ги спираш напълно. Мазнините не пипаш. За женското тяло те са супер важни. Целулита намалява с много течности, за да чистиш, редовно ходене/бягане. Той "набъбва" и си личи повече, когато задържаме вода, а задържаме според метаболизма, прием на алкохол, повече сол, солени храни, хормони и още куп неща. Бе няма лесно, затова всеки за себе си търси най-доброто, което му да действа на него. Експериментирай. Simple Smile

# 79
Поздрави на всички, които имаха поводи през последните дни.
Накратко за моите тренировки. Започнах преди година и половина. Минах през почти всички възможни варианти. В началото тренирах сама във фитнеса, за няколко седмици стана ясно, че няма да се получи. Пробвах няколко сесии с треньор на живо, с онлайн такъв, както и няколко месеца с група по време на втория локдаун. Най-добри (видими) резултати постигнах с онлайн треньора, но при затворени фитнеси нямаше как да продължа с него. Руснак е, привърженик на класически упражнения, без изгъзици и странни движения. Планът беше да сваля 5-6 кг и да изчистя мазнините, доколкото е възможно на 46г. никакъв опит преди това.
В момента съм на ден 29 с Transcend на Сидни. Вероятно ще продължа с Ignite.

# 80
Благодаря, момичета за съветите.

Glossycherry, да, крушовидна ми е фигурата. Не е от най-изразените, но нали знаеш, че жените все сме критични към външния си вид. За гърдите така е, но моите вече станаха по-малки заради кърменето. Планирала съм корекция за вбъдеще.

Босилка, да, явно ще трябва да опитам различни неща за да видя кое ще даде резултат.

# 81
Oтчитам много приятна тренировка за рамо и бицепс.
Включих раменна преса с пудовка вместо с гири, хареса ми много, различно е. Преди не ми харесваше, явно не съм се чувствала достатъчно стабилна, за разлика от сега.
Също включих мелница и ореол. Отдавна не бях правила, мисля да си ги оставя за в бъдеще.

# 82
  • Бургас/Пз
HugПриключвам януари с 23 тренировки. /Агентче, много яка статистистика на Полара Heart Eyes / За мен това е много добро постижение и съм супер доволна. Средната продължителност ми е била около 75 минути.
Остават ми още три тренировки и приключвам Transcend на Сидни. Още съм в дилема дали да продължа с Игнайт или да почвам 80 day obsession , но май клоня към втората. Иначе все ще се чудя какво да добавям към Игнайта, понеже са предимно около 40минути тренировките.
Със сигурност и февруари, ще тренирам вкъщи, март ще му мисля ...

Дези, много се радвам, че си по-добре.

G&B, как ти се вижда програмата на Сидни? Доволна ли си?? Аз почти не успявам да достигна нейните тежести, ообено за горна част и въпреки това ме натоварва достатъчно.

# 83
Aни, доволна съм, защото почивах (от тренировките, разбира се) повече от два месеца. Обикновено се прибирам от работя, готвя нещо, тренирам, после вана и в леглото. 40 мин. тренировки ми пасват на ритъма и текущото физическо състояние. Започнах отново на 2-ри януари. Свалила съм около 2кг, предимно задържана вода. Взех си часовник Apple SE. Задала съм си 500 калории на ден, 40 мин. тренировка, 12 часа на крак. Нямам празно до момента и изпълнявам всичко + 10000 крачки на ден.
Агент беше права за платото. При калориен дефицит от 250 калории на ден, тренировка, 2л. вода и доста ходене първите вде седмици не бях мръднала и грам. На 46г. съм и съм наясно, че изобщо няма да е лесно.
Писах вече, че се включих в две предизвикателства и това ми помага да не губя ритъм. Иначе си се познавам добре и никой/нищо не е в състоянив да ме мотивира ''отвън''. Мотивацията ми трябва да е от вътре, от мен самата.
Много ми се искаше да видя 80ДО, но всички опити досега бяха неуспешни. Омръзна ми да виждам "Недостъпно за вашата територия''.

# 84
  • Варна
Дез, какво е ореол? Като спрях да чупя китката се влюбих в раменната с пудовка.

# 85
  • Бургас/София
Вчера имах  МТ и си избрах лека тренировка: https://youtu.be/zeNfl6kjQVo. Оказа се по-трудно отколкото очаквах.
Днес Hello abs от FitOn и ден 5 (крака) от 80DO. Може да се каже, че определено ми стана ясно защо твърдят, че краката са специалитет на Отъм.

# 86
Дез, какво е ореол? Като спрях да чупя китката се влюбих в раменната с пудовка.

Ето го, сиурна съм, че го знаеш.
https://kettlebellsworkouts.com/kettlebell-halo/

# 87
За днес табата микс с кардио, корем и долна част с Хедър. Кардио частта беше добре, корем почти нямаше(малкото беше при кардиото), а долната част беше съставена от хубави упражнения, които обаче не са за табата формат. Просто трябва да се изпълняват повече от 20 секунди, за да имат добър ефект. При някои времето за изпълнение може да се удължи за сметка на почивката, но при други се сменя положението и не става.
https://youtu.be/9ypV0K0sN80
От утре се връщам към програмата с пудовката, но толкова ми хареса двуседмичната волна програма, че може би ще редувам една такава седмица с една седмица от kettleworx.
П.п. някой спомена caroline girvan. Тук има 5-дневна проглама от кратки хиит тренировки. Аз съм правила една. Ако бях с нейните тежести, щеше да ми е много трудна.
https://youtube.com/playlist?list=PLhu1QCKrfgPVTB_TE6neJ5oF0IeJWa5bh

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 22:04 от zvezdi4ka14

# 88
Здравейте.Чета ви редовно.Пак да кажа, че сте ми вдъхновение.
За този месец, като почнах на 7.0, направих 20 тренировки🙂🙂🙂.Много съм доволна, това си е постижение.Почнах с 10 -15 мин. на кростренажора и няколко коремни с колелото.Сега правя 30 мин кростренажор., 45сек.планк, 20 клека-за дупе и вътрешна част на бедрото уж и ...20-25 коремни с колелото.За вас сигурно това е нищо, за мен е много😃.Видях едни обръчи, уж за талия, сега се чудя дали да си взема, някой с мнение за тях?
Поздрави и ...нека силата за трениране бъде с вас😉

# 89
Вчера си пуснах ето тази тренировка: , но на 35-тата минута някъде я спрях . Нещо не беше моето. Но установих, че имам проблем със страничния кик(точно кадъра от снимката), разкрача ми хич, ама хич го няма и чувствам голямо напрежение. Явно не съм достатъчна гъвкава ли? Идея как да го подобря?
Payla777, виж тези клипчета на Били.
https://youtu.be/-JQNycpXTDY
https://youtu.be/sEQq0TXzShM
https://youtu.be/KlZ5uJhmv4A

Общи условия

Активация на акаунт