Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 220
  • 808
  •   1
Отговори
# 270
Аз бях така преди. Нищо не ме интересуваше , никога не съм мислила за здравословни проблеми и забременях от раз. От миналата година обаче ме налегнаха едни паник атаки и като се почна, обиколих всички видове доктори. И всеки казва, че съм в добро здраве и аз пак продължавам да търся. Сега съм решила да спра малко и да не го мисля толкова, затова и дълго време само Ви четях , без да се включвам.

# 271
Хера, при теб май си е от стрес. Паник атаки казваш....
Аз вярвам като лекарите нещо кажат, ама ако кажат, че всичко ми е наред също им вярвам. С това мисля малко да се оттегля от дискусията и да се съсредоточа в добрия, анти стрес секс. Grinning Grinning Grinning Може даже и никакви изследвания да не си правя. Мисля, че не е за мен, само ще полудея.

# 272
Аз пък искам да кажа, че благодарение на форума разбрах що е то тромбофилия. След аборта ми никой лекар не ми каза "изследвай се", макар че тези изследвания аз си ги платих, не те и този съвет нищо нямаше да им струва. Та благодарение на форума се изследвах и открих, че си имам тромбофилия, която изисква терапия. А това ми спести потенциален следващ ужас от загуба. Пак благодарение на форума открих и страхотни лекари, на които имам пълно доверие.

А с половинката не споделям, че чета и пиша тук Joy И без това ме е набедил за хипохондричка, няма нужда да му подхранвам съмненията Joy Изпитваше съмнения за режима ми (аз съм на почти стриктно кето заради инсулина и поликистозата ми и фастинг), но като ми видя последните резултати от изследванията вече си мълчи Blush

# 273
Здравейте, и аз като маргото и мандария съм по - скоро страничен наблюдател напоследък, но днес влизам да се оплача.
Вчера ми беше последен ден, а днес усещам прорязвания ниско, по средата.  По принцип усещам болки от ляво или дясно за наближаваща овулация, но по средата досега не съм. Не знам от това ли е, от какво е, ама ми се струва и рано за такива усещания на 6ти ден, с цикъл 28-30 дни, та не знам...

# 274
  • Замък сред облаците
Здравейте, и аз като маргото и мандария съм по - скоро страничен наблюдател напоследък, но днес влизам да се оплача.
Вчера ми беше последен ден, а днес усещам прорязвания ниско, по средата.  По принцип усещам болки от ляво или дясно за наближаваща овулация, но по средата досега не съм. Не знам от това ли е, от какво е, ама ми се струва и рано за такива усещания на 6ти ден, с цикъл 28-30 дни, та не знам...

Ггърл, то може и нещо друго да е, приятелка така откри, че има песъчинки, които се придвижват надолу. Мен понеже цял живот ме мъчат газове, най-редовно ме прибоцква и имам по някой изненадващ спазъм и като ми се наместват червата в района. Ако продължи над един ден, по-добре пусни една урина и ПКК за всеки случай. Понякога и от изстинали крака се случват такива усещания.

# 275
Последно само: като имах акне бях опитала какво ли не.... бях чела като луда, даже ме скъсаха в унито на един изпит, защото четях за пъпки, а не за каквото трябва. И една натуропатка накрая ми казва, че имам гъбички в червата, кандида не знам си какво, пропускливи черва. В резултат на което на мен просто ми призля, то не бе едно кето, вм нвд, не бяха едни анти кандида добавки, пробиотици. А ставаше все по-зле и по-зле. Колкото и да го казвах на лекарите, които вече ме смятаха за луда и то с право, не намирах научно потвърждение за тия гъбички. Дори дерматолог ми се беше изсмял в лицето. Днес ям точно вглх., не вярвам на натуропати много-много и се доверявам на медицината. Кожата ми няма следа от акне. Не мисля, че онези луди диети и добавки ми помогнаха с нещо, може би само пробиотиците.
Имах и момент, в който си мислех, че имам някакви скрити стафилококи, паразити и т.н. Еми, не, нямах. Имах психо.
Най-много трябва да ни е страх от страха и хипохондрията :Д.
Успех, момичета!

# 276
Аз също благодарение на форума разбрах за тромбофилиите, за ИР и се изследвах. За съжаление дори терапията за тях не ми помогна. Всъщност след аборта четох за инсулина като възможен причинител, защото ендокринолог ми каза "задължително при бременност спираш глюкофаж, спираш достинекс". Ами хубаво, спрях ги. Но като стриктна месоядка и с диета с минимум и само здравословни въглехидрати преди да забременея, след това вече ми се гадеше само при мисълта за месо. И какво стана, спрях терапия, почнах да ям тесто и направих аборт. И как при гадене и неспособност да се придържаш към диета и лекарства инсулина да е в добри граници? Вероятно цял живот ще си задавам въпроса "защо така стана".

Аз снощи почнах утрогестан, утре слагам пбмс и в понеделник трансфер. Лигавица 11, прогестерон идеален (за нулев ден, почти нула 😄 ).
Добре дошли на новите и никакво задържане!

# 277
Дам, права си, Андреева-комплексно е!
Успех през март, ще стане! Може пък да му е писано по-късно да дойде бебчето и затова. Simple Smile Аз си вярвам в тези неща.

Извън темата е, но аз също вярвам, колкото и банално да звучи. Много се надявах при нас да е станало, а явно си имаше причина да не е, защото 2 дни преди да ми дойде паднах много лошо и съм обездвижена цялата... Тааа.

# 278
Здравейте, след двумесечно следене на темата се записвам и аз тук. Simple Smile
Спрях си противозачатъчните през декември. От тогава правим опити, т.е. вече два цикъла. Бях на гинеколог за профилактика, каза, че всичко ми е наред (колкото може да се прицени при обикновен преглед) и ми изписа Неофолик.
Цикълът ми е 29 дни, при миналия на 29.01., т.е. на 14-я ден втората черта на теста за овулация беше много ярка. Мисля този път пак да правя тестове, понеже ми е интересно да проследя какво се случва. На 29.12. като бях на гинеколог, видя 13 мм доминантен фоликул, който ми се стори малък като за 13-ти ден.
Вашите мъже пият ли някакви витамини/добавки подобни на фолиевата киселина за дамската част?
Като цяло за пореден път се сблъсквам с ужасната черта на характера ми да бързам, да искам нещо сега, веднага и даже преди половин час. Опитвам се да съм търпелива, но в главата ми винаги има поне няколко черни сценария.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 14:49 от Welt

# 279
  • London
Аз благодарение на интернет, сама си открих проблема 😆 Знам, че не е най-добрия вариант, но 3 години ме въртяха и все ми казваха - Тежка форма на поликистоза. То не беше ИР, тестостерона беше в небесата, липса на цикъл по 9-10 месеца, косата ми окапа и като цяло букет от симптоми. Килограми качвах, при положение, че съм спортувала цял живот. От 57кг, за няколко месеца се издух до 80кг.
Та накрая, на своя глава си пуснах кортизол - брех, при горна граница 600, моя беше 1300 🤨Уж можело да е моментно само, ама това моментно продължи доста време. И от там вече се самодиагностицирах - синдром на Кушинг. В България ендокриноложката ми каза, че съм луда и това било прекалено рядко срещано, нямало как да го имам. Да де, само дето два месеца по-късно, в Англия ми потвърдиха диагнозата. Тъй като наистина е МНОГО рядко срещано и малко хора са чували за това, да поясня. Кушинг се получава при два случая - дълго време приемане на стероиди или от доброкачествен тумор (слава Богу!), секретиращ ACTH хормон, който подтиква към свръхпроизводство на кортизол. Та, моя милост беше втория случай.
Наистина в тялото ни всичко е толкова навързано. 5 дни след операцията ми и резкия спад в кортизола, лелката се появи. А не ми беше идвало от 8 месеца ! И от там насетне, стана редовен. Тестостерона влезна в граници за няма и месец, ИР няма и следа. Косата ми се възстанови, спря да капе. Килограмите се стопиха със скоростта на светлината. Акнето също изчезна. Като цяло, мога цял роман да изпиша 😆 Дълъг и мъчителен път извървях, но съм благодарна, че всичко приключи.
Само чаках английската ми ендокриноложка да даде зелена светлина за бебок, за да впрегна и мъжлето в действие 😆 В деня, в който ми се обади, за да ми каже последните резултати от изследванията, само го погледнах и викам “Сваааляй гащите, войнико!” 🤣

# 280
Ох разби ме с последното изречение! : ) Браво!
Само където ние без симптоми и със склонност на хипохондрия сега ще реагираме по този начин: ,,Малее ами и ако на мен ми има нещо, за което не знам". :Д ,,Я да си пусна изследвания за всичко възможно". Grinning Всяко действие трябва да е адекватно според човека. : ) Мисля, че ти предвид проблема ти си постъпила добре.

# 281
  • London
О не не, аз като една хипохондричка, съвсем не искам да ви карам да си мислите, че имате същото.  Наистина е много, мнооого рядко. Дори не познавам друга българка, която има същото. Казах го, защото се заговори за хормони и кортизол, пък аз като чуя кортизол и вече настръхвам :Д
Ох разби ме с последното изречение! : ) Браво!
Само където ние без симптоми и със склонност на хипохондрия сега ще реагираме по този начин: ,,Малее ами и ако на мен ми има нещо, за което не знам". :Д ,,Я да си пусна изследвания за всичко възможно". Grinning Всяко действие трябва да е адекватно според човека. : ) Мисля, че ти предвид проблема ти си постъпила добре.

# 282
Здравейте, правим опити за бебе от 5 месеца, досега няма резултат. Този цикъл почнах с тестове за Ову. Досега няма положителен. Притеснява ме, че вместо да потъмнява контролната линия, тя изсветлява. Нормално ли е?

Последен цикъл 05.02, дължината варира от 28 до 32 дни. Днес е 14 ден на цикъла, тестпвете на снимката започват от 11 ден отгоре на долу.

# 283
  • London
Здравей 🌹
По кое време на деня си правиш тестовете и спазваш ли правилото да не приемаш течности преди това ?

# 284
Правя ги в 7 вечерта, поне 3 часа не съм пишкала преди това и не приемам никакви течности

Общи условия

Активация на акаунт