Етажната собственост - такава, каквато си я направим 8

• 39 737
  • 777
  •   1
Отговори
# 480
.....
Тук не става дума за отсъстващ за да се прилага чл.51.
Става дума за смърт.
Друго е..както при моб.оператори при смърт на абонат, договорът се прекратява. По-особена хипотеза е...
При смърт договорите с мобилни оператори не се прекратяват автоматично.
Относно Блокирането на чипа. Пинко - ако не плащат поради една или друга причина - не могат да ползват асансьор, чипът трябва да се блокира.

# 481
Автоматично не. Но редът е специален - прекратяваш предсрочно, без неустойка, каквато ще има ако неумрял прекрати преди срока. Това имах предвид...че е по-спец.хипотеза.

# 482
Автоматично не. Но редът е специален - прекратяваш предсрочно, без неустойка, каквато ще има ако неумрял прекрати преди срока. Това имах предвид...че е по-спец.хипотеза.

оф топик - тел на баща ми беше на мое има - човек, който не можеше сам да си сменя плана или каквото и да е и затова аз движех нещата. Като почина беше страшен зор да го закрия - хем тел си е мой и могат да ме принудят да го задържа, хем им беше неудобно и неморално, та в един момент клекнаха и го закриха.

# 483
Няма как. Ти се водиш абонат. За теб важят срокове и общите условия за прекратяване.
Житейски те разбирам.
Но юридически по друг начин стоят нещата:grinning:

# 484
При ремонт на покрив, който с състои от подмяна на керемиди, смяна на улуци и поставяне на худроизолация нужно ли е от съвета разрешение? Никаква промяна в конструкцията на покрива не правим.

# 485
Не би трябвало.
Последно като изменяха ЗУТ, вкараха в чл.147 основния ремонт на покрива. Тоест..ако е основен, трябва само РС, без проекти, само с констр.становище.
А ще е основен ако се пипа конструкцията...тоест да разпокриеш, махнеш там дървените греди, и замениш с нови.

Понеже и на нас ни предстои..
Аз обаче не знам какво искат за правим. Като това описаното от Ябълка, или искат изцяло нов  Rolling Eyes
Но аз от нов не виждам смисъл. Ако де подмени и се сложи хубава хидроизолация?
Капело им иначе, течало.
Но то нали от плочата тече, тя като се изолира, откъде ще тече??

Може от инженер конструктор  да си вземете становище, че с описаните дейности К.на сградата не се засяга.

# 486
При ремонт на покрив, който с състои от подмяна на керемиди, смяна на улуци и поставяне на худроизолация нужно ли е от съвета разрешение? Никаква промяна в конструкцията на покрива не правим.

предвид стойността на ремонта не трябва ли да се иска решение? Това е нещо немалко, произволна фирма ли викате, не преглеждате ли оферти?

# 487
  • BG

предвид стойността на ремонта не трябва ли да се иска решение? Това е нещо немалко, произволна фирма ли викате, не преглеждате ли оферти?

Ние търсим няколко фирми и искаме оферта. За съжаление, не стигнахме до цялостен ремонт и все къприм.

# 488
Под цялостен какво разбирате?
Да си сверя часовника Grinning

# 489
Като правихме нашия покрив звънях в общината и разпитвах. Самите жени ме отказаха да се занимавам като обясних какво ще правим. Ние сменяхме  изгнили греди от конструкцията на покрива, бяхме разкрили целия покрив. После коваха дъски плътно, мушама, двойна скара, нови керемиди, поли и т.н. Всичко сменяхме с ново и ламарините също, капандури, мазахме комини и т.н. Почти чисто нов покрив направихме - за мен това е основен ремонт.

# 490
  • BG
Под цялостен какво разбирате?
Да си сверя часовника Grinning

В нашия случай се касае за цялостно разпокриване на покрива, смяна на греди, летви, подпокривно фолио, улуци, водосточни тръби (отводнителна система), поставяне всичко на ново и нови керемиди. Като трябва да се поправят и част от комините, които са започнали да се рушат. Вероятно забравям нещо, но това е в основни линии.

# 491
Ами основен си е. Нова покривна КОНСТРУКЦИЯ се прави все пак.

Аз нашите дървении горе не знам в какво състояние са. Ще трябва да се кача, че като ми обясняват, не схващам.
Иначе олуци сменяхме с нови скоро..вертикални и хоризонтални горе.

# 492
Като правихме нашия покрив звънях в общината и разпитвах. Самите жени ме отказаха да се занимавам като обясних какво ще правим. Ние сменяхме  изгнили греди от конструкцията на покрива, бяхме разкрили целия покрив. После коваха дъски плътно, мушама, двойна скара, нови керемиди, поли и т.н. Всичко сменяхме с ново и ламарините също, капандури, мазахме комини и т.н. Почти чисто нов покрив направихме - за мен това е основен ремонт.

Можете ли да кажете тази цялата работа  за колко квадратни метра  е и на каква цена отговори?

# 493
Няма да е актуална информацията въобще, защото  минаха около 7 г. Цените и на труда и на материалите вече са съвсем други.

# 494
Най-накрая ще имаме събрание Simple Smile
За да съм подготвена имам въпрос. Идея си нямам какви задължения има " протоколчик-а"
Една от точките е "Избор на протоколчик"  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт