213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 834
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Doppelt, билет купил ли си? С изтекла ЛК едва ли ще ти продадат.

# 121
Doppelt,
 С час за май, лична карта ще видиш чак август евентуално. По-добре извади пасаван за пътуването и в България по-бързата процедура нова карта.

# 122
Doppelt, билет купил ли си? С изтекла ЛК едва ли ще ти продадат.

Не, не съм опитвал, заради многото неизвестни, но най-вероятно си права.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 14:30 от Doppel T

# 123
Ако не сте ходили скоро, да ви кажа, че консулството се премести близо до месе турм-а.

# 124
Бела, аз не казвам, че складираните в банките пари са нещо добро. 😊

Да. Май си права. Ти каза , че материално не липсва.

# 125
  • Germany
Doppel, според консулството в Мюнхен, удължаването на личните карти важало само в България. Немците уж не го признавали. Може би е най-добре да се пита компанията с която ще летиш или нещо като информация на летището...

# 126
Някой дали има информация за отваряне на училищата в НРВ?За Дюселдорф става въпрос.Моя позната ми каза че от другата седмица децата тръгвали на училище,синът и е първи клас а ние още нямаме информация.Аз ли нещо съм пропуснала...

# 127
Някой дали има информация за отваряне на училищата в НРВ?За Дюселдорф става въпрос.Моя позната ми каза че от другата седмица децата тръгвали на училище,синът и е първи клас а ние още нямаме информация.Аз ли нещо съм пропуснала...

Преди 2 седмици г/д обявиха, че от 22.02 ще отварят поетапно училищата (НРВ). Какво ще рече това, да кажат тези с деца.

# 128
Аз пак съм от друга планета явно...97-ма нямам никакъв спомен да ни е било зле...и последвалите години също не...даже си ни бяха много добри години тогава.
Одеве една майка се провикваше на някаква позната в магазина, че понеделник отваряли градините и беше много щастлива щото малкото още нямало 2 год и я побърквало.
Аз записах детето за общо 3 дни занималня и даже ме е яд, че не го направих за всички дни..ако продължава това и след 5 март няма да се замислям повече.

# 129
  • Берлин
Синът ми е роден ноември 96. Помня всичко така ясно, че ми настръхва косата от спомена. Майчинството ми се бавеше, тогавашният ми съпруг вятър го вееше на зелена поляна. Събрахме се с майка и татко да живеем- той току-що пенсиониран с неизлязла пенсия, брат ми със смъртоносно заболяване. Ориз, фасул, качамак. Синът ми е захранен с к.мляко поради липса на адаптирано такова. Тогава си обещах, че никой около мен никога няма да гладува и мизерува. Постигнах го. Но онази зима ще помня винаги

# 130
  • Немция
Рейна, явно си била дете тогава и не ти е направило впечатление.
Аз бях студентка в София, не съм гладувала, но и живеех доста скромно. Спомням си и хиперинфлацията, и протестите пред Парламента(присъствах и на боя, и на стрелби пред Университета), и участвахме в студентски протести, и как се редихме на огромни опашки за хляб и не ни огряваше накрая. Пържих мекици един ден, защото нямахме хляб.
Родителите ми пращаха кашони с храна тогава и това беше голяма помощ. Точно в онзи период единият кашон беше пристигнал наполовина изпразнен. Някой беше пробил дупка и беше измъкнал потайно от хранителните стоки.
Но бях млада, здрава, неангажирана с деца и семейство и някакси не го усетих така драматично.

Относно НРВ - учениците от 1 до 4 клас тръгват разделени на групи на училище. Една седмица 2 дни, другата седмица 3 дни.
Бъдещите абитуриенти също тръгват на училище, все пак им предстои Абитур.

За градините не знам какъв ще е точния ред.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 19:11 от Бибит

# 131
През 97 следвах вече в НАТФИЗ и точно изваидх късмет, че бяхме дали апартамента под наема рещу валута, иначе щях да умра от глад в София заради инфлацията. Помня стачките, затворените кръстовища, демонстрациите и еуфорията, че може да се промени нещо. Помня опашките, празните магазини, липсата на куп продукти. Не го пожелавам на никого този ад.
Аз съм гражданче и нямах помощ от село със затворени буркани със зимни а, някое и друго заклани прасе, така че си гладувахме на общо основание.

# 132
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В училището на детето решиха 2 пълни учебни дни и един от 3часа. Пасва ми, дано и детето е доволно.
Яслата всеки ден нормално. Та си мисля, че и ДГ нормално ще отворят.

Виденовата зима ходехме да ядем ори едни американци. Уж бяха студенти, някакви библейски сценки правеха, но ние ходехме заради бруталните бананови сладки с много масло, и много захар.
Един приятел твърдеше, че не били студенти, друго правели, но нас не ни интересуваше.
Аз също бях студентка и ми беше широко около врата, наистина с дете/ деца е ужасно.

# 133
  • Немция
Вечке, значи сме се засичали с тебе по улиците. Grinning Живеех в центъра на София.

То и аз съм гражданче, но в моя край сериозна хранителна криза не сме усетили, отделно винаги сме имали лозе, градски двор и оттам идваше зимнината.

# 134
Аз нямам ясен спомен от Виденовата зима. Била съм още в училище. За щастие семейството ми не е мизерствало.

При нас още няма никаква информация за училището. Ще си чакаме до петък.

Вече имам тенджера под налягане, сега спешно ми трябва сешоар. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт