213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 837
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Аз пък вече имам и тенджера и две пластмасови шейни и спешно ми трябва сняг.

# 136
При нас през платформата написаха, че синът ми е 2 група и ще ходи на училище от вторник, четвъртък и после пак понеделник, сряда и петък.

# 137
  • в сърцето на един мъж...
Синьо, гледах някъде в рошурите - или лидъл, или алди имаше сешоари Simple Smile

# 138
Аз друго не мога да разбера- защо в детската градина могат да започнат всички дечица,а в първи клас трябва да са на смени през ден? Thinking
И друго- поредната "Маски " драма! Получихме мейл,че децата трябва да са с медицински ДЕТСКИ маски! Е писна ми! Само такива нямам вече вкъщи... Mask
Иначе и аз си спомням Виденовата зима,опашките пред Халите и т.н. Sad

# 139
# 140
Аз пък обратното не разбирам. Защо детската градина остава още в Notbetreuung, докато  1.-3. клас могат да започнат училище, пък било то и по ротационния модел.

# 141
  • Germany
Аз пък въобще нищо не разбирам и даже не се опитвам вече. Купих си прекрасна бяла рокля и с Бела няма да се разберем за този сняг, който чака 😉

# 142
Ами бързо да я върнеш и да си вземеш сребърен визон, защото ние смятаме да се пързаляме все пак Yum

Или ти си стой с бялата рокля, а ние отиваме на Фелдберг има много сняг . Гледах им уеб камерите.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 08:24 от bella_ciao

# 143
  • Варна
Добро утро Simple Smile
В нашата кита започват редовните посещения от 22 февруари, но с 10 часа по-малко. Моите бяха на 35 часа, а сега ще са 25 часа. Ако някой има обяснение, моля да го сподели Simple Smile Единственото, което ми хрумва е, че не достига персонал.

# 144
  • в сърцето на един мъж...
Вероятно една част от колегите са още на курц арбайт, затова са ви намалили часовете

# 145
По време на Жан-Виденовата зима бях вече семейна. Изкарахме я на хляб и сланина. И никога няма да забравя как веднъж нямах пари за цял хляб и помолих да ми отрежат половина.
Помня и купонната система, когато наистина нищо нямаше в магазините.
Затова сега хамстерувам и винаги купувам повече отколкото ми трябва. Ей така да има, за всеки случай.

При нас (BW) дойде Email от гимназията,  че онлайн обучението ще продължи до 7 март. За след това не се знае.

# 146
  • Berlin
Тая зима май не я помня аз, само една ли е била? За долара, че е бил сума лева имам спомени май някакви, обаче какво сме правили не знам. После помня, че баба разказваше как имала спестени $45, които били много един ден, а в следващия момент стрували нищо почти, но това не знам кога е било. Аз помня само режима на тока и повече имам спомени за моите ученическите страсти и неволи, 5-7клас май, а не за положението в страната по това време.

Аз ползвам детски маски, другите са ми много големи, а съм и с очила и нищо не виждам, когато вляза в магазина или автобуса. Поне 5 мин. оправям, нагласям и пак не става и освен това от тези маски започвам да разбирам защо се оплакват хората, че имали пъпки и обриви, те запарват много. FFP и платнените са по-добре.

# 147
Брей, брей, тази Виденова зима! Тук май сме основно списвачи с антикварна стойност събрани. Smiley
Да се впиша в общата картина - аз имах късмета в голямото нямане да служа на Родината и ме храниха доволно с ... държавния хранителен резерв с изтекла годност.
Не, не се оплаквам - даже още помня супата от неизвестни същества, но съдейки по консистенцията - родственик на медузите.

# 148
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Как беше: бут с печат от 60те. Най-гадно е като ти се падне печатът, мастилото е попило и цялото парче е синьо ....
🤪

Аз пък нямам толкова лоши спомени от режима на тока, обичах да си играя със свещите. Готвехме на газ, баща ми беше направил една лампа да свети от акумулатор. Та беше ок.

Докато Виденовата зима беше не само студена, а липсваше въобще перспектива (това дълго се задържа) и малко ми напомня на сегашната ситуация.

Днес случайно хванах по ТВ новите корона числа, съвсем малко надолу от преди седмица... 😒
Това не ми дава много надежда за нормален учебен процес в близко бъдеще.

# 149
  • Пловдив
А аз няма да забравя как стоим с мъжа ми в един магазин и се чудим дали да си купим паста за зъби или не. Пастата беше Поморин и струваше безумните 70 лв.
Левовете толкова бързо се девалвираха, че нямаше никаква сметка да ходим с обществен транспорт на работа. Просто заплатата ми беше по–малка от сумата за билетчетата за месец. И така ходих пеша по 1 час в едната посока. То даже беше забавно, защото по пътя се събирахме голяма група колеги. Толкова взе да ми харесва в един момент, че когато нещата се нормализираха, аз продължих още година да си ходя пеша. 
Сега тези моменти ми се струват, като от някакъв друг живот.

Общи условия

Активация на акаунт