Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 737
  • 742
  •   2
Отговори
# 360
Здравейте момичета , поизостанах четенето и попрехвърлих доста  назад но не съм наваксала с всичко споделено, моля да ме извините ако пропусна някого или нещо . Аз се потроших да бягам по инстанций, да вися по кабинети  и .т.н вече 2 седмици, та затова съм назад с материала.
. Ани да минава леко ковит-а и скоро да е зад гърба ви всичко ,  на всички други стискам палци и чакаме хубави вести от скенерите , сцинтиграфийте,  хистологийте и всичко друго.

При мен вълните започнаха мисля при 2-рата инжекция золадекс , (вече имам 6 ) а сега ми добавиха и новалдекс,  и си е същото , нито повече, нито по малко.

Момичета аз да се оплача , миналата седмица ми шатнаха золадекса, духнаха и порта .....и пак същото като преди ако си спомняте . За 3-ти път , а преди не съм имала никакви проблеми.
Пак отмалях точно след два часа , изтрелях се веднага у дома , адски студ зверско повдигане , и температура пак 38.4.
Парацетамол, Деган , завих се като бурито, дрямка и след 2 часа нищо .....като нова , само умора и малко болки в костите и таза , и главоболие , отгоре главата.
Незнам какво да правя ......това 5 години всеки месец ако така се тръшвам .....незнам .
Някой може ли да помогне със съвет,  някой да има като мен  ?
Муци, единствено нещо за което се сещам е евентуална реакция от хепарина с топла/ вряла вода. Аз лично никога не си взимам душ след като ми продухат порта.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 09:37 от Чукове на съдбата

# 361
Чудя се. Тези медицински лица ,които ви  слагат и след това промиват PORT и Picc line не ви ли казаха да  ги пазите от навлизане на вода в тях? Двете неща вървят в комплект с точни инструкции за ползване след като ви ги поставят. Интерено ми е защо не ви ги дават. В тези инструкции пише как да ги пазите от вода  и т.н
Те не ви казаха да си вземете тези неща? w.ebay.co.uk/itm/123218480539?chn=ps&norove
w.ebay.co.uk/itm/324308825352?chn=ps&var=51

# 362
  • София
Сега се сещам, че когато на няколко пъти ми пълнеха експандерите през портовете за тях, хирургът изрично каза да не мокря мястото през същия ден. Слагаше и водоустойчиви лепенки там. Понеже обикновено го правеше сутрин, вечер все пак се изкъпвах, но поне 8 часа бяха минали.
Муци, може би това е проблема наистина.

# 363
Именно, аз затова се озадачих.. Мисля си, че е мн по -удобно в случай на инфекция или нешо др или просто за химия.
Ще видим, аз така или иначе казах на сестрата че искам час за едно от двете.
Аз за мене си мога да кажа,че с порта е много по добре и се щадят вените.Преминала съм една химия от 12 курса вливания,а после като нямам процедури веднъж в месеца ходя да го промиват което си е ангажимент от др.страна.Не съм имала оплаквания от порта досега.

# 364
  • Варна
От 3-ти януари 2020, на всеки 21 дни съм на вливане. Това са 22 курса. Винаги с абокат. Не съм имала проблеми с вените. Освен един единствен път, когато се спука вената, защото не притисках мястото след изваждането на абоката. Поставяне на порт дори не ми е минавало като мисъл.

# 365
  • София
След 6 вливания - червена химия - бих избрала порт. Ужасно ме боляха вените още след 4 химия /при всичката премедикация и промиване в Сити/.

# 366
Тита с карбоплатина и паклитаксел ли ти беше толкова много курса химията?

# 367
  • София /Абсурдистан
Привет! Аз бях вчера на диспансерен преглед и за сега уж всичко е наред. Маркера е спаднал на 17, което е супер. Записаха ме за пет скенер като високо рискова. Ще се обадят от образното за дата и сега чакам. Когато тогава, не очаквам издънка, ама при мен никога не се знае. Предишната история излезе запушен лимфен път, но успя да ми изкара акъла. Сега ми предстои операция на лакътя и още 2 операции на гърди, то пък спряха плановите операции. Пуснат ли ги, записвам се веднага.
Аз не бих си сложила порт, та и това да го мисля, още една беля на главата. Доста ме бодоха, с малки вени вени съм, като детски, имах проблеми при химията, но сега, 2г по- късно, всичко се възстанови. Та според мен, порт се слага при проблеми, иначе не виждам смисъл. Но аз бях на бяла химия, за друг вид нямам представа как е. За експандера, обаче, порт ще ми сложат, ама то е друго.
Аз съм без хормонално лечение, нищо не мога да пия и никой от лекарите не знае има ли и смисъл. Специално питах. Дали някой знае да има и друг такъв случай?

# 368
  • Бургас
Лейди, толкова много операции Dizzy Face дано минат леко и безпроблемно.

Определно порта е добро решение ... днес, по-малко от 24 часа след поставянето му, ми вляха първата червена химия и не усетих нищо. Мястото стои като натъртено и се усеща като такова. Малко ми е странно чувството за чуждо тяло под кожата ми, но сигурно ще свикна.

От химията нищо не усетих. Дадоха ми Еменд за три дни и още две в случай на гадене. Надявам се да нямам такива екстри, ама квото-такова. Хванала съм се на хорото - ще го играя!

Хубав ден, момичета! Hug

# 369
Solace, мен първата червена ме удари на следващия ден, дано я понасяш по-леко, аз си спомням с ужас за химиотерапията. Важното е да минават една след друга. Лейди, браво за маркера и успех с операциите, когато им дойде времето!

# 370
  • София
Solace, браво, че е минала леко, все така да минават!

# 371
  • Варна
 Муци, единствено нещо за което се сещам е евентуална реакция от хепарина с топла/ вряла вода. Аз лично никога не си взимам душ след като ми продухат порта.
[/quote]

Чукче мерси ,  мен лошото ме хваща още преди да съм се прибрала понеже винаги се моткам малко по магазини , бях писала че предният път сядах по пейки , едва се довлякох у дома, и да наистина взех душ, но преди  не съм вземала никакъв душ, чак на другият ден защото се тръшнах да спя с температура и зверско гадене , а после ми беше отпаднало. .....така че и това няма да е , хепарин вместо 10 ми сложиха 5 кубика .
Не са ми казвали никога да не го мокря , но пак да си кажа че от близо година го имам , а в комбинация със золадекс вече 7 месеца ,  сега от началото на годината е това,  температурата и гаденето не знам защо , на мен от химиотерапията не ми се гадеше така .....а пък сега ???
Мерси момичета , ще видим след 3 седмици , ще ги правя в отделни дни и ще си проличи.

# 372
  • Варна
Тита с карбоплатина и паклитаксел ли ти беше толкова много курса химията?

Теди, карбоплатината и таксола бяха първите 6 курса + авастин. После остана само авастин, пак венозно.

# 373
Здравейте, искам да ви попитам всяка година ли трябва да си правим Пет скенер? На мен от онкото във Варна не искат да ми дават направление за никаква образна диагностика. Говорих със един онколог и той каза че е добре да се прави Пет скенер всяка година поне първите пет години. На вас дават ли ви направления за Пет скенер?
И всяка година ли го правите?

# 374
  • София
Аз никога не съм била на ПЕТ скенер. Пращат ме на сцинтиграфия и ЯМР на гърди всяка година.Ако си поискам,няма да откажат.

И моите вени са много тънки,все съм с детски абокат  и кръв взимат с бътерфлай игла,но онколозите каза да не слагам порт за 6 химия(бях 3 на 3) .Добре са ми вените сега,минаха почти 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт