Отговори
# 630
Здравейте,
Бебчето ми е с атопичен дерматит и ми препоръчаха ранно въвеждане на алергените (до 8-мия месец). За сега съм дала само зеленчуци, като от утре ще почна с белите меса. Може ли насоки как да продължа сред месото. На 6 месеца е точно. Кой алерген да въведа първо, в кое хранене през деня?

Здравейте, след месото може да въведете жълтък и риба в обедното хранене към зеленчуковото пюре. Жълтъкът в началото е 1/4, рибата е 20 г. Следващите алергени са сирене и глутенова каша, те се въвеждат в 7-8 месец. Сиренето се дава със закуската, количеството е 25 г.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 13:14 от Рaдост

# 631
Здравейте  моля ви да ми помогнете имаме проблем с акането от 2 седмици насам водих го три пъти при личният изписва ми само свещи и клизми по моя препоръка го попитах за сироп и ми изписа дуфалак но не помогна точно обратното стана по зле момчето ми е на 8 месеца яде се пюрета повече круши сливи пие доста вода но от малък има проблем с акането бяхме на Litle Steeps след това на Хип след това на Аптамил комфорт и Аптамил пронутра нямаше проблем но от както започна да с захранването отново се появи вече не се издържа с клизми а и той не ми дава въпросът ми е какво мляко и какво да му давам вече за това запичане

# 632
Здравейте  моля ви да ми помогнете имаме проблем с акането от 2 седмици насам водих го три пъти при личният изписва ми само свещи и клизми по моя препоръка го попитах за сироп и ми изписа дуфалак но не помогна точно обратното стана по зле момчето ми е на 8 месеца яде се пюрета повече круши сливи пие доста вода но от малък има проблем с акането бяхме на Litle Steeps след това на Хип след това на Аптамил комфорт и Аптамил пронутра нямаше проблем но от както започна да с захранването отново се появи вече не се издържа с клизми а и той не ми дава въпросът ми е какво мляко и какво да му давам вече за това запичане

Здравейте, хубаво е да се види режима на детето, колко са храненията и с какво. Може да има прекаляване с въглехидратите и малко зеленчуци и плодове, трябва да има и достатъчно мазнини в храненето. Ако искате пишете ми на mira@miradelcheva.com. Природната медицина също може да помогне, но за това трябват повече детайли за детето и оплакванията.

# 633
Здравейте! Предварително се извинявам ако въпроса вече е коментиран по- назад в темата. Имам бебе на почти 3 месеца, изцяло на кърма е, храня я общо взето на поискване - най- често на около 3-4 часа. Проблемът е (ако изобщо е проблем), че бебето не се изхожда по голяма нужда по над 7 дни. До преди месец нямаше никакъв проблем и изведнъж спря да се изхожда. Не знам колко време е нормално да чакам, най- много стигнахме до 8 дни и направих клизма с термометър. Педиатърът казва, че е нормално да не ака, но на мен ми се струват прекалено много 8 дни! Също така не знам и колко още могат да бъдат, 8 е най- големия интервал и то защото се намесих, може би щяха да са и 15 дни, не знам. Старая се да се храня разнообразно - фибри, листни зеленчуци, но сякаш няма полза. В началото давах био гая, но от 2 седмици не давам никакви странични пробиотици и подобни. Може би е важно да отбележа, че детето е спокойно, видимо не изпитва дискомфорти, коремчето е мекичко. А след като направя клизма изпражненията са меки, приличат все едно като пяна, цвят горцича. Трябва ли да се притеснявам и какво да предприема? Благодаря предварително!

# 634
Здравейте! Предварително се извинявам ако въпроса вече е коментиран по- назад в темата. Имам бебе на почти 3 месеца, изцяло на кърма е, храня я общо взето на поискване - най- често на около 3-4 часа. Проблемът е (ако изобщо е проблем), че бебето не се изхожда по голяма нужда по над 7 дни. До преди месец нямаше никакъв проблем и изведнъж спря да се изхожда. Не знам колко време е нормално да чакам, най- много стигнахме до 8 дни и направих клизма с термометър. Педиатърът казва, че е нормално да не ака, но на мен ми се струват прекалено много 8 дни! Също така не знам и колко още могат да бъдат, 8 е най- големия интервал и то защото се намесих, може би щяха да са и 15 дни, не знам. Старая се да се храня разнообразно - фибри, листни зеленчуци, но сякаш няма полза. В началото давах био гая, но от 2 седмици не давам никакви странични пробиотици и подобни. Може би е важно да отбележа, че детето е спокойно, видимо не изпитва дискомфорти, коремчето е мекичко. А след като направя клизма изпражненията са меки, приличат все едно като пяна, цвят горцича. Трябва ли да се притеснявам и какво да предприема? Благодаря предварително!

Здравейте, може да опитате да стимулирате изхождането, като притискате краката към коремчето, да правите масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка, къпането с топла вода също може да помогне за отпускане. Има и клизми Мелилакс, които са щадящи и са подходящи за бебета. Комбинация от минерални соли и хомеопатия също може да е полезна. Ако искате, ми пишете на mira@miradelcheva.com за допълнителни въпроси. По-честото кърмене също може да е полезно.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 10:44 от Рaдост

# 635
Здравейте, Мира Делчева!
Бременна съм в 18г.с.,режим лежане със серклаж.
От 2 дни имам чувството, че корема ми е опънат, под гърдите, нямам болка, дискомфорт, като се изправя го усещам много изпънат, сякаш кожата ще се скъса всеки момент...
Не знам да се притеснявам ли, а ако отида при моето АГ, за да се презастрахова ще ме вкара в болницата... Изобщо не ми се стига до там...😔😔😔
Благодаря!

# 636
Здравейте, Мира Делчева!
Бременна съм в 18г.с.,режим лежане със серклаж.
От 2 дни имам чувството, че корема ми е опънат, под гърдите, нямам болка, дискомфорт, като се изправя го усещам много изпънат, сякаш кожата ще се скъса всеки момент...
Не знам да се притеснявам ли, а ако отида при моето АГ, за да се презастрахова ще ме вкара в болницата... Изобщо не ми се стига до там...😔😔😔
Благодаря!

Здравейте, може да приемате Шуслерови соли номер 1, 7 и 11, които да подобрят еластичността на тъканите и да помогнат ако има стягане и контракции. По 5 табл. от всяка сол дневно разтворени във вода.

# 637
Здравейте в 5г.с съм още не съм била при гениколог след 5пол теста..
Въпросът ми е от вчера има температура 37.2,37.0 даже 37.5 нормално ли е или е вирус?

# 638
Здравейте в 5г.с съм още не съм била при гениколог след 5пол теста..
Въпросът ми е от вчера има температура 37.2,37.0 даже 37.5 нормално ли е или е вирус?

Здравейте, най-вероятно е вирус или настинка, може да приемате Инфлуцид, Шуслерова сол номер 3 по 1 табл. на всеки час до настъпване на подобрение (макс. 12 табл на ден), след което да пиете по 5 табл. дневно още няколко дни.

# 639
Здравейте, детето ни е на 2 г и 7 месеца, можете ли да ни посъветвате за задна хрема хомеопатия, която да отбъбне лигавицата на носа, защото понякога има и прозрачни секрети, а понякога е запушен без секрети да излизат, никакви други сиптоми няма детето? Посещава ясла от 04.09.2024. Проблемите започнаха от 03.11.2024. Лекувахме бактерия в носа с локални капки за нос през Ноември. Сега отново сме със запушен нос. Правим промивки с Физиологичен р-р и Стоп Грип сутрин и вечер. Назик кидс пръскахме преди лягане, защото не можеше да спи.

# 640
Здравейте, детето ни е на 2 г и 7 месеца, можете ли да ни посъветвате за задна хрема хомеопатия, която да отбъбне лигавицата на носа, защото понякога има и прозрачни секрети, а понякога е запушен без секрети да излизат, никакви други сиптоми няма детето? Посещава ясла от 04.09.2024. Проблемите започнаха от 03.11.2024. Лекувахме бактерия в носа с локални капки за нос през Ноември. Сега отново сме със запушен нос. Правим промивки с Физиологичен р-р и Стоп Грип сутрин и вечер. Назик кидс пръскахме преди лягане, защото не можеше да спи.

Здравейте, най-добре е да се видят индивидуалните симптоми на детето при боледуване и когато е здраво, за да се вземат мерки за подкрепа на имунитета. Адаптацията към детската градина и емоционалните симптоми също са важни. Полезна при задна хрема е шуслерова сол номер 4 и евентуално Hydrastis canadensis 15ch, но пак казвам че е хубаво да се видят особеностите на хремата и секретите. Ако искате пишете ми на mira@miradelcheva.com с повече детайли.

# 641
Здравейте, от доста време страдам от силна тревожност и паник атаки. В последствие се появи и чувство за буца и стягане в гърлото и засядане в хранопровода. Което ми създава още повече тревожност и следователно всичко се засилва. Храненето ми е изключително трудно. Четох за хомеопатичните продукти на Боарон- Ignatia amara 30Ch и Cuprum metallicum 15Ch, че помагали в това състояние. Въпроса ми е как да ги приемам. Благодаря Ви предварително!

# 642
Здравейте, от доста време страдам от силна тревожност и паник атаки. В последствие се появи и чувство за буца и стягане в гърлото и засядане в хранопровода. Което ми създава още повече тревожност и следователно всичко се засилва. Храненето ми е изключително трудно. Четох за хомеопатичните продукти на Боарон- Ignatia amara 30Ch и Cuprum metallicum 15Ch, че помагали в това състояние. Въпроса ми е как да ги приемам. Благодаря Ви предварително!

Здравейте, Ignatia amara може да е подходяща за Вас, но най-добре е това да се прецени след задълбочена консултация. При хронични оплаквания не е препоръчително да се самолекувате с хомеопатия. Няма да Ви навреди, но могат да се променят симптомите или ако лекарството не е точното, да няма желания ефект. Затова първоначалната консултация при хомеопат е около един час и се взимат много фактори под внимание. Ако желаете, пишете ми на mira@miradelcheva.com с повече детайли за оплакванията.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 11:54 от Рaдост

# 643
Здравейте
Искам да попитам понеже се чудех между ХиПП комфорт и комбиотик, кой от двата да избера и педиатъра ми препоръча Комфорт, понеже давам и пробиотик на бебето.
Бебето е на 2 месеца +
И до сега беше изцяло на кърма, но вече ми намалява кърмата и трябва да взема мляко за дохранване.
Като мисля бебчо да има едно мляко изцяло на АМ
Но той има все още силни колики, но няма проблем с изхождането.
В такъв случай какво бихте ми препоръчали вие да взема комфорт или комбиотик.
Понеже се притеснявам като няма проблвми със запека, в бъдеще дали няма да има ако сега му давам комфорт
Или да започна да му давам комбиотик или друго АМ
Благодаря

# 644
Здравейте
Искам да попитам понеже се чудех между ХиПП комфорт и комбиотик, кой от двата да избера и педиатъра ми препоръча Комфорт, понеже давам и пробиотик на бебето.
Бебето е на 2 месеца +
И до сега беше изцяло на кърма, но вече ми намалява кърмата и трябва да взема мляко за дохранване.
Като мисля бебчо да има едно мляко изцяло на АМ
Но той има все още силни колики, но няма проблем с изхождането.
В такъв случай какво бихте ми препоръчали вие да взема комфорт или комбиотик.
Понеже се притеснявам като няма проблвми със запека, в бъдеще дали няма да има ако сега му давам комфорт
Или да започна да му давам комбиотик или друго АМ
Благодаря

Здравейте, ХИП комфорт е мляко подходящо при колики, което съдържа хидролизиран белтък и е по-щадящо за храносмилането. Вероятно заради коликите педиатъра го препоръчал. Той е специалиста, който проследява бебето и е най-запознат с развитието на детето, така че съвета ми е да се доверите на преценката му.

Общи условия

Активация на акаунт