Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е препоръчително да въведете глутен в диетата на дете?
Какви са някои подходящи източници на протеини за бременна жена, която не харесва месо и яйца?
Какви са препоръките за хранене на бебе с колики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е препоръчително да въведете глутен в диетата на дете?
-
Какви са някои подходящи източници на протеини за бременна жена, която не харесва месо и яйца?
-
Какви са препоръките за хранене на бебе с колики?
Препоръчително е да се избягват газообразуващи храни като зеле, броколи, боб, ядки, ограничаване на кофеина и осигуряване на масаж на корема в посока по часовниковата стрелка. Освен това може да се обмисли използването на чай от копър или пробиотици. Също така е важно да изберете хомеопатично лекарство, което е индивидуално подходящо въз основа на симптомите.
-
Какви са подходящи храни за бебе с рефлукс?
-
Какви са подходящи храни за дете, което отказва зеленчукови и местни пюрета?
Бих се радвала да чуя вашето мнение като специалист. Случаят ни е следния: преди 2 седмици с бебчето ми ( което е на 3 месеца и половина в момента) се разболяхме, бяхме с Ковид. От тогава момченцето ми не си изяжда млякото, разбира се може да е просто съвпадение и да няма общо с вируса. Винаги е имал апетит и си е изяждал всичко, на АМ е, храня го 8 пъти на денонощие през 3 часа като 5 минути преди часа за ядене започваше да подсеща, че е време да хапва, като часовник. Понякога огладняваше и по- рано. Сега изяжда всичко ,без да плаче единствено като спи. Когато е буден щом види шишенцето започва да се облизва, личи си, че е гладен, но започнем ли с храненето хапва малко и започва да се обтяга назад, да бута с езиче, свива си устните, че не иска повече. Пробвам много пъти, започва да плаче, изправям го да оригне и продължаваме така по 30 минути ( преди хапваше по 10- тина минути), залъгвам го с играчки и така успява да си изяде всичко, но не винаги, но не винаги, иначе остават 10- 20 мл (160 мл му давам). В 6 часа сутринта му остават 40мл ( тогава не мога да го залъжа). Миналата нощ не го будих в 3ч през нощта и си събуди сам в 4: 30 с плач, че е гладничък. Педиатърката ни каза, че може да започнем на 4 часа да се храним. Аз мислех да пробвам да махна нощното хранене в 3ч. , но не съм сигурна и не знам как да постъпя. Ще се радвам да разбера вашето мнение по въпроса. Благодаря предварително