Отговори
# 480
Добър ден, д-р Делчева, искам да ви попитам, един въпрос, според вас мислите ли, че прекалено много хомеопатични препарати могат да повлияят отрицателно за едно детенце. Посетили сме хомеопат, изсписа ни схеми за чести боледувания при детенце. Но притесненията са ми в това, че са 5/6 препарата които трябва да приема за доста дълъг период от време. Благодаря предварително.

Здравейте, има различни подходи в предписването на хомеопатия. Аз съм се обучавала в класическия подход, при който се препоръчва едно или понякога две лекарства да се дават. Но има и други подходи, при които се предписват няколко лекарства. И двата подхода могат да са ефективни, но лично аз съм привърженик на класическия метод.

А така могат ли да навредят като са толкова много изписани?

Ако искате пишете ми на имейла mira@miradelcheva.com какъв точно е казуса, с какви оплаквания е детето и какво е предписано. Тогава мога да дам по-компетентен съвет.

# 481
Здравейте, Мира Делчева!
Бременна съм в началото на 9ти месец. Неразположението което изпитвам е, че когато бебето се движи и си се намества в корема ми е понякога болезнено. Натиска ми влагалището и имам чувството,  че ще го изпикая... понякога се случва в по дълъг интервал (около2-3 часа). Редовно си правя прегледи и консултации, и всичко е наред с бебчо и мен, но никой нищо не ми казва като го дам като оплакване. Доста ми е неприятно чувството и ме притеснява. Благодаря Ви!

# 482
Здравейте, Мира Делчева!
Бременна съм в началото на 9ти месец. Неразположението което изпитвам е, че когато бебето се движи и си се намества в корема ми е понякога болезнено. Натиска ми влагалището и имам чувството,  че ще го изпикая... понякога се случва в по дълъг интервал (около2-3 часа). Редовно си правя прегледи и консултации, и всичко е наред с бебчо и мен, но никой нищо не ми казва като го дам като оплакване. Доста ми е неприятно чувството и ме притеснява. Благодаря Ви!

Здравейте, нормално е да имате най-различни усещания и болки, т.к. при движенията на бебето се притискат органите и пикочния мехур. Още малко търпение! Simple Smile

# 483
  • София
Здравейте Мира,
Родих 3 седмици преди термин със спешно секцио заради хипотрофия. Бебенцето ми се роди 2270 гр. в началото на 37 г.с. Захраниха го с Фризолак прематюр 30 мг на 3 часа. На 1 седмица вече му беше малко и увеличиха дозата на 60 мг на 3 часа. Отказа да суче от гърда, дори със силиконови зърна. Цедя му по 1-2 пъти на ден по около 30 мл кърма, която смесвам с АМ. Вече на 3 седмици, теглото му дръпна на 3100 гр. Буди се по-начесто и гладен. Увеличих му леко дажбата на 80 мг и гледам, че му стига. Понякога обаче има  рефлукс или колики и повръща част от храната. Давам му капки био амика.
Какъв хранителен режим ще ми препоръчате от навършване на 1 месец? Да мина ли на нормално АМ тип Нестле НАН или Аптамил?

# 484
Здравейте Мира,
Родих 3 седмици преди термин със спешно секцио заради хипотрофия. Бебенцето ми се роди 2270 гр. в началото на 37 г.с. Захраниха го с Фризолак прематюр 30 мг на 3 часа. На 1 седмица вече му беше малко и увеличиха дозата на 60 мг на 3 часа. Отказа да суче от гърда, дори със силиконови зърна. Цедя му по 1-2 пъти на ден по около 30 мл кърма, която смесвам с АМ. Вече на 3 седмици, теглото му дръпна на 3100 гр. Буди се по-начесто и гладен. Увеличих му леко дажбата на 80 мг и гледам, че му стига. Понякога обаче има  рефлукс или колики и повръща част от храната. Давам му капки био амика.
Какъв хранителен режим ще ми препоръчате от навършване на 1 месец? Да мина ли на нормално АМ тип Нестле НАН или Аптамил?

Здравейте, млякото не може така да се смени, детето трябва да се проследява от педиатър, а при преждевременно раждане и от неонатолог. Така че с тях обсъдете кога да се премине на друго мляко. Но може да опитате да увеличите кърмата, като изцеждате на 3 часа, два пъти дневно, само ако изцеждате ще спре. Има вариант да се стимулира и с хомеопатия, с лекарството Urtica urens 15CH, което да се приема ежедневно. Ако повръща малко количество, една-две лъжички, не е рефлукс. За рефлукс говорим, ако е на фонтан и e по-голямо количеството.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 11:25 от Рaдост

# 485
Здравейте! Как да облекчим болките в гърба и опашката в трети триместър?
В 7 месец съм, а гърбът страшно ме боли, болката тръгва надолу. Понякога към седалищния нерв и крака. Не мога да лежа, нито да стоя, никак не ми е удобно, а болката е ужасна.
Не ми е разрешена прекалена активност, тъй като съм със серклаж.
Благодаря!

# 486
  • София
Благодаря Ви, Мира, за бързия и изчерпателен отговор! Поздрави

# 487
Здравейте! Как да облекчим болките в гърба и опашката в трети триместър?
В 7 месец съм, а гърбът страшно ме боли, болката тръгва надолу. Понякога към седалищния нерв и крака. Не мога да лежа, нито да стоя, никак не ми е удобно, а болката е ужасна.
Не ми е разрешена прекалена активност, тъй като съм със серклаж.
Благодаря!

Здравейте, може да са полезни Hypericum perforatum 15CH и Шуслерова сол номер 7.

# 488
Здравейте Мира,
Искам да помоля за съвет как да премахнем нощното хранене?На 10м.е вече,но се пробужда вечерта за мляко и отново заспива.От скоро имаме 2 заместени хранения -обяд и вечеря.Благодаря!

# 489
Здравейте Мира, аз също искам да задам въпроса си към вас😊
В почти 7г.с съм и имам нещо като контракции, наподобяващи болка при цикъл, траещи около 20-30 секунди. Не са през точно определено време, нито пък са през кратък период, по-скоро през часове. Но все пак искам да попитам дали са нормални.

# 490
Здравейте мира в 4-ти месец съм и мисля да се мажа с алое Вера гел 99% ще навреди ли нещо за бебето ако се мажа с него някой дами ми казаха че помагал за премахване на стрии и силният сърбеш в гърдите и корема благодаря ви предварително!

# 491
Здравейте Мира,
Искам да помоля за съвет как да премахнем нощното хранене?На 10м.е вече,но се пробужда вечерта за мляко и отново заспива.От скоро имаме 2 заместени хранения -обяд и вечеря.Благодаря!

Здравейте, важно е преди лягане бебето да се кърми/храни с адаптирано мляко, както и сутрин при събуждане. През нощта може да опитате да давате по-малко мляко или само вода или само да гушкате бебето, ако има нужда от успокоение. Също е добре да се види приема ли достатъчно храна през деня.

# 492
Здравейте Мира, аз също искам да задам въпроса си към вас😊
В почти 7г.с съм и имам нещо като контракции, наподобяващи болка при цикъл, траещи около 20-30 секунди. Не са през точно определено време, нито пък са през кратък период, по-скоро през часове. Но все пак искам да попитам дали са нормални.

Здравейте, това са т. нар. Бракстън Хикс контракции, които са нормални. Хубаво е да пиете повече течности, да не се натоварвате много физически и да почивате повече, да се разхождате и да избягвате стреса. Ако контракциите зачестят или са по-продължителни, се консултирайте с проследяващия гинеколог.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 10:47 от Рaдост

# 493
Здравейте мира в 4-ти месец съм и мисля да се мажа с алое Вера гел 99% ще навреди ли нещо за бебето ако се мажа с него някой дами ми казаха че помагал за премахване на стрии и силният сърбеш в гърдите и корема благодаря ви предварително!

Здравейте, може да се мажете с алое вера гел.

# 494
Здравейте, ние сме на 10м с 2 заместени хранения. Но вечер продължава да се събужда много често и яде през 2, 3 часа. Режима е :
Около 6ч кърма
9ч каша и кърмене
12ч пюре с месо/жълтък
15ч кърмене
17ч пюре/каша
19и30/20 кърмене
22ч, 1ч, 4ч примерни кърмене/ събужса се по-често от 3 пъти/
Как да огранича честото събуждане и ядене през ноща?
Също колко грама месо трябва да давам на тази възраст. Яде около 180гр пюре общо?

Общи условия

Активация на акаунт