COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 828
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 070
  • София
Да, в много европейски държави големите супермаркети не работят през уикендите. И не само те, в Швейцария не работеха и магазините тип "Практикер", поне когато аз бях там преди... бая години. Но в България културата е друга, няма нужда баш сега да се правим на западноевропейци. Нека да пускат пак на порции хората и, за Бога, някой да следи за дистанцията, защото това е огромен проблем.
А Кирилов според мен трябва да започне да дава отчети - пристигат Х ваксини, У от тях отиват за РЗИ и лични лекари, Z от тях са за записани през портала. И каквото остане/ ако остане - да се пуска в "коридори". Още вчера писах за хора, които искат иРНК ваксина, но вече са получили обаждане, че няма и има само Астра Зенека. Къде "изтичат" тия Pfizer-и... Много ми е симпатично това момче, но е време да започне да се появява по-честичко и да си върши работата по-прозрачно.

# 2 071
И при нас имаше едни времена дето неделя магазините не работеха, и официалните празници... Е.. Оцеляхме..

# 2 072
Много заразени медици и деца.
Всички те по веригата после разнасят.
За мен трябва затваряне на всичко без магазини хранителни и аптеки за 2 седмици
Не ми се иска още хора да губят близки и деца сираци
Нови починали лекари и учители чета във ФБ. Коментарите са защо не са си сложили ваксини. Обаче ваксините им трябва време да подействат, а лекарите работят, учителите-начални и детски и те не са спирали от януари. Жалко и за тях и за дечицата им останали сираци. Някак...лош материал сме наистина, като чета във ФБ.

09.03. - 3 502 новозаразени (PCR 2332, БТА 1170), 266 805 общо
- 20,37% от 17 193 проби (PCR 9896, БТА 7297), 23,57% само от PCR, 16,03% само от БТА
- 38 385 активни случаи, 38 736 карантинирани
- 76 новозаразени медици, 140 новозаразени деца
- 6 017 хоспитализирани (+114), поне 252 новохоспитализирани, 497 интубирани (-6)
- 138 починали, 10 902 общо
- 3403 освободени от карантина и "излекувани", 217 518 общо
- 2683 с Комирнати, 4864 с АЗ и 472 с Модерна поставени дози, 51644 с две дози, 302 151 общо
.
Благоевград  126
Бургас  441
Варна  272
Велико Търново  70
Видин  16
Враца  114
Габрово   50
Добрич  37
Кърджали   27
Кюстендил  49
Ловеч   35
Монтана   49
Пазарджик   87
Перник  64
Плевен  142
Пловдив   217
Разград  8
Русе   72
Силистра  52
Сливен  99
Смолян  50
София  147
София (столица)  882
Стара Загора  145
Търговище  7
Хасково  102
Шумен  79
Ямбол  63

# 2 073
Ако се затворят магазините, ще има повече струпвания през времето, когато са отворени. По-добре да се пускат ограничен брой хора вътре, останалите да чакат отвън на опашка всеки през 1 метър. Но охраната трябва да стои на входа и да организира хората.

# 2 074
В този портал,нямаше ли начин да се направи бутона с избора на ваксина да е активен,едва когато пристигнат бройки?Сега там за където съм се записала няма никакво инфо какви ваксини има.Гледах им сайта-няма инфо,звънях-не вдигат,ами ще стане като отида за часа си и да се откажа.Е кого ще извикат на мое място?
А по повод евентуални затваряния,стига само се мисли за затваряне на едни и същи.Да направят месец локдаун тотален,с вечерен час до 18ч.Никой да не работи освен аптеки и хран.магазини и то само за храни!!!Без другите им сектори.Стига само се въртяхме като пумпали в едно и също блато.

# 2 075
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ваксинирането при медиците започна доста отдавна. Който е искал, е можел. Антитела се създават достатъчно бързо. Това е бил техен личен избор.

# 2 076
В UK вече всички ученици са присъствено на училище.
Ще видим до колко ще покачат новозаразените.

# 2 077
Италия започва производството на Спутник 5

Италия първа в ЕС започва да произвежда руската ваксина „Спутник V“. Италианско-швейцарска фармацевтична компания се съгласи да произвежда руската ваксина.

Година след появата на COVID-19 в Италия, смъртните случаи вследствие на вируса надхвърлиха 100 хиляди души.

Проучване показва, че почти половината от италианците одобряват въведените ограничения срещу разпространението на инфекциите.

https://infoteka.bg/italiya-parva-v-es-zapochva-da-proizvezhda-s … ul8dS5whqiQUtNorA

# 2 078
  • на пъпа на Златията
Оффтопик!
Четох внимателно условията на форума. Няколко пъти коментирам действията на правителството, защото те са пряко свързани с развитието на Ковид ситуацията. Това не е пропаганда, нито съм споменавала партии. Не разбирам защо ме трият. Метлата е особено политкоректна.

Да ,  управлението е част от проблема ковид.
Но на мен не ми е ясно противоречието  във  обществото. . От една страна  част  от обществото , поне 50  процента искат централизирана власт , но когато се вземат  централизирани  решения ,  другите  50  роптаят. И така  се люшкаме  50/50. 
Не можете да разберете  че зависи  от общественото съзнание. За да са вземат централизирани решения , отдавна е доказано че трябва да има  най малко 65 процента обществено съгласие.  А това общество  се създава от индивиди . И от индивида зависи най вече, Остава да чакаме индивидите да се осъзнаят .А дотогава - справка Мутафчийски със захвърления микрофон . .

# 2 079
Блуайс, това ясно.
Въпросът е сега накъде: със някакви симптоми, които могат да са Ковид, но може и да е настинка. Лл нямам. Разбрах, когато звъннах.
Лекарства сама да си изпиша не смея.
И да ида на тест в лабораторията, това няма да ми реши проблема. За болница не съм на 100%, няма смисъл да се бутам там.
Нито е да се разхождам наоколо със симптоми да търся лекар, нито е да си седя вкъщи и да се чудя дали ще мине.

ПП. Много ми върви с ваксините, няма що. Утре ми е часа, сега как да ида?

# 2 080
В Чехия по едно време затвориха хранителните стоки в неделя. Е, стана както се пише по-горе - петък, събота и понеделник - ужас, опашки, никаква дистанция. Отказаха се засега от тази идея. Сега прилагат брой хора на квадратен метър, в някои магазини броят с колички/кошнички, в други сложиха специални служители с таблет, които цъкат на всеки влязъл. С броя кошнички става една неразбория, когато пазарувате по двойки. Някъде те карат да вземеш две, другаде махат с ръка...

# 2 081
Хаос не би трябвало да има, ако чакат Файзер, освобождават часа за АЗ за друг. Достатъчно хора чакат без оглед на ваксината.....
Ще стане хаос, защото някои хора са избрали в портала иРНК, част от тях ще идат за АЗ, друга част - не. Някои няма и да си отменят часа. Като беше ясно, че избор реално няма да има, защо изобщо дадоха възможност за такъв в системата? Пак разни недомислици.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 10:47 от TafTaf

# 2 082
Блуайс, това ясно.
Въпросът е сега накъде: със някакви симптоми, които могат да са Ковид, но може и да е настинка. Лл нямам. Разбрах, когато звъннах.
Лекарства сама да си изпиша не смея.
И да ида на тест в лабораторията, това няма да ми реши проблема. За болница не съм на 100%, няма смисъл да се бутам там.
Нито е да се разхождам наоколо със симптоми да търся лекар, нито е да си седя вкъщи и да се чудя дали ще мине.

ПП. Много ми върви с ваксините, няма що. Утре ми е часа, сега как да ида?
То е едно никакво положение. И аз не смея да ида на тест за антитела, като знам този ръст на заразени. Най-добре вкъщи изолация и това е, докато изчезнат симптомите. Стига да не се влоши положението.

# 2 083
  • При семейството си
За мен трябва затваряне на всичко без магазини хранителни и аптеки за 2 седмици
Не ми се иска още хора да губят близки и деца сираци

Една година след началото на пандемията е ясно на всички, че дори и с пълен локдаун САМО за 2 седмици нищо не се случва.

# 2 084
Дейзи, не на всички им отшумяват ей така симтомите. Задължителен си е преглед от лекар, или поне консултация за необходимото медикаментозно лечение.

Общи условия

Активация на акаунт