COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 588
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 115
  • ВАРНА
Ето как -  актьорското - звездно съсловие  се пази от ковид 8 март 2021 -  Facebook

# 2 116
Тази анкета дали да работят заведения, фитнеси и молове(беше пусната и тук вчера)сега я видях и в браншовата група на заведенията. Ясен е техния отговор. Доколкото чух Покахонтас сутринта се страхували, че ако се наложат мерки по места няма да получат помощи.

# 2 117
  • Там,където се събуждам щастлива.
Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova
36 мин.  ·
❗️ Днес, на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две мерки:
1.     Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).
2. Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март. 
✅ Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191.
✅ Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.
✅ Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб.
✅ Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

# 2 118
Имаме във входа семейство пенсионери на по 80 години. Децата и внуците са в щатите. Ходят само в магазина, но по 5-6 пъти дневно и на вилата, която е изолирана от други. Не са контактни, само живи са... Еее... Заразени двамата... Откъде ли? От градината, от училище, от офиса, от кръчмата??

# 2 119
  • София
...
То е едно никакво положение. И аз не смея да ида на тест за антитела, като знам този ръст на заразени. Най-добре вкъщи изолация и това е, докато изчезнат симптомите. Стига да не се влоши положението.
Ако наистина искаш да направиш тест, можеш да извикаш лаборант във вас.

# 2 120
Имаме във входа семейство пенсионери на по 80 години. Децата и внуците са в щатите. Ходят само в магазина, но по 5-6 пъти дневно и на вилата, която е изолирана от други. Не са контактни, само живи са... Еее... Заразени двамата... Откъде ли? От градината, от училище, от офиса, от кръчмата??
Малко приказка със съседката пред входа, с познат в магазина и те така.

# 2 121
  • София
И маската под носа, ако вярвам на пишещите в темата.

# 2 122
Около мен пенсионерите се пазят най-много - не ползват асансьор с друг човек, нон стоп с маски, вкл. на открито и т.н.

# 2 123
...
То е едно никакво положение. И аз не смея да ида на тест за антитела, като знам този ръст на заразени. Най-добре вкъщи изолация и това е, докато изчезнат симптомите. Стига да не се влоши положението.
Не съм пробвала това никога. Знам, че Рамус предлагат такава услуга, но спрях да посещавам тази лаборатория. За други лаборатории не съм запозната. Ще проуча.

# 2 124
Около мен пенсионерите се пазят най-много - не ползват асансьор с друг човек, нон стоп с маски, вкл. на открито и т.н.
Това с асансьора е недомислица. Нали въздухът си е все същия. Човек 1 слиза и въздухът, издишан от него и от онзи преди него, си остава в асансьора. Човек 2 се качва и диша същия въздух...

# 2 125
Това с асансьора е недомислица. Нали въздухът си е все същия. Човек 1 слиза и въздухът, издишан от него и от онзи преди него, си остава в асансьора. Човек 2 се качва и диша същия въздух...

Хич не е недомислица да си спестиш престоя до кашлящ човек в клетка метър на метър.

# 2 126
...
Не съм пробвала това никога. Знам, че Рамус предлагат такава услуга, но спрях да посещавам тази лаборатория. За други лаборатории не съм запозната. Ще проуча.

Бодимед предлагаха и домашни посещения, не знам дали има още, виж на сайта им.

# 2 127
Ваксинирането при медиците започна доста отдавна. Който е искал, е можел. Антитела се създават достатъчно бързо. Това е бил техен личен избор.
За съжаление действителността не е такава, дори и в столицата. Снощи разбрах за ЛЛ, на 65 г., записал се за ваксинация в ДКЦ-то, в което работи. Ваксинирал са само няколко човека, останалите ваксини неизвестно къде са отишли... Жената не е спряла да работи, но трепери да не се зарази.

# 2 128
  • ВАРНА
Тази анкета дали да работят заведения, фитнеси и молове(беше пусната и тук вчера)сега я видях и в браншовата група на заведенията. Ясен е техния отговор. Доколкото чух Покахонтас сутринта се страхували, че ако се наложат мерки по места няма да получат помощи.

Май за да удоволетворят всички  просто ще намалят работното време на всички - без значение кой град и колко заразен е.
 То и без това всеки ден се менят силно заразените градове - скоро може би всички големи ще са в червено.

# 2 129
Точно на годишнината от първия локдаун в Италия, синът ми е позитивен. Unamused
Живеем в Комо, Ломбардия.
Зарази се в училище, буквално последния ден преди да минат на ДО, но от учител.
Твърдя го, понеже получаваме известия от училището за всеки установен случай на позитивни и точно ден преди да развие симптоми, получихме известието за болен учител. Други деца засега няма.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 12:26 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт