COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 220
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 515
Скрит текст:
Шофьорите на камиони, пътуващи до UK, които остават за два дни или повече, ще трябва да се явят на тест Covid в рамките на 48 часа след пристигането си.

Ако останат в UK за по-дълъг период, втори тест се изисква в рамките на 5 дни след пристигането, трети тест се изисква след още 72 часа.

Новите правила ще влязат в сила от 6 април.

Всички шофьори, пристигащи в Англия от континентална Европа, ще трябва да попълнят формуляри за локация на пътници, за да улеснят контакта, докато са в UK.

Тестовете ще бъдат достъпни безплатно на повече от 40 правителствени сайтове за транспортни превозвачи и ще има глоби от £2000 за неспазване.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56554227
В УК заслужават всички транспортни фирми да откажат да ги снабдяват, точно според тяхната статистика 99,9% от шофьорите на тежкотоварни автомобили са били с отрицателни пср тестове на влизане.
И за Германия и Чхия съм на същото мнение.

А какво Ви е мнението за стоките? Кой ще обезщети производителите, кой ще унищожи стоката, или ще намери нов пазар?
То е добре транспортните фирми да откажат, но и на тях кой ще плаща като не работят.....

# 7 516
Скрит текст:
Шофьорите на камиони, пътуващи до UK, които остават за два дни или повече, ще трябва да се явят на тест Covid в рамките на 48 часа след пристигането си.

Ако останат в UK за по-дълъг период, втори тест се изисква в рамките на 5 дни след пристигането, трети тест се изисква след още 72 часа.

Новите правила ще влязат в сила от 6 април.

Всички шофьори, пристигащи в Англия от континентална Европа, ще трябва да попълнят формуляри за локация на пътници, за да улеснят контакта, докато са в UK.

Тестовете ще бъдат достъпни безплатно на повече от 40 правителствени сайтове за транспортни превозвачи и ще има глоби от £2000 за неспазване.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56554227
В УК заслужават всички транспортни фирми да откажат да ги снабдяват, точно според тяхната статистика 99,9% от шофьорите на тежкотоварни автомобили са били с отрицателни пср тестове на влизане.
И за Германия и Чхия съм на същото мнение.

А какво Ви е мнението за стоките? Кой ще обезщети производителите, кой ще унищожи стоката, или ще намери нов пазар?
То е добре транспортните фирми да откажат, но и на тях кой ще плаща като не работят.....

Въобще не ме интересува, да си осигурят трасета за доставка. Кой мисли за шофьорите, които се редят на километрични опашки по границите за да преминат, после и за тестове. Уж щяха да имат зелени коридори, а в момента е ад. В Чехия например освен на границата искат отрицателен пср за да влезеш да разтовариш или натовариш където и да било - логистичен център, завод, склад ... А не дай си боже да трябва да разтоварваш в Чехия, после да трябва да товариш в Германия. И тези тестове съвсем не са безплатни. Иначе тировете на всички са им виновни когато са по пътищата.

# 7 517
Много мои познати на възраст между 75 и 85 в Норвегия са ваксинирани с Модерна последните 2 седмици. Според тях се ваксинира повече с Модерна след спирането на АЗ. Те са щели да получат АЗ, но след спирането им е сложена Модерна. Чувстват се добре и чакат втората доза.

# 7 518
  • София
Ние като нямаме ваксиниран персонал по курортите това ще си е жива руска рулетка. Да не говорим каква борба за малкото туристи ще бъде. Ако нашите не забегнат за Гърция, заради сложната работа с тестове и ваксини, пак ще сме на бг туристи. Не мисля, че руснаците ще дойдат, англичаните още по-малко, та евентуално израелци, но те вече са се заклели на гърците сякаш. Ама това да са ни проблемите. Аз повече мисля за следващата учебна година.

# 7 519
  • Там,където се събуждам щастлива.
При нас лекари и сестри са доброволци. Въртят смяна в болницата и след това отиват за общото благо да ваксинират.

Моят братовчед ми разправя за Торонто и задължителната карантина в хотел. Някаква жена не резервирала стая навреме и слиза на летището, отива в хотел Х и само Президенския апартамент бил свободен. Трябвало да плати 4000 долара за една нощ. И казва моят братовчед колко заразени имали и приятелят му казва “Е, ние в Бургас имаме повече”. Торонто е 10 милиона.

Загледах се в мненията на писали под вестта за смъртта на родилката. Наистина ли такива хора вървят по земята и се наричат наши ближни? Потресаващо е.

# 7 520
  • През девет планини в десета...
Аз все още търся адекватен и смислен отговор Защо първите три групи се ваксинират само с РНК? Нали и с  АЗ може да се реимунизират с втора игла след 24 дни ако причината е по бързо ваксиниране. Има дискриминация.

# 7 521
Е, Нидерландия и Аризона да ме прощават! Доброволци ваксинират, някои втора смяна! А тук 10 лв за ваксина и 15 лв за документ! Да, кога ще ги стигнем....

Зелено камъче, мъж ми е 3 фаза, ваксинираха го с АЗ.

# 7 522
  • София
Демо версията, както някои се изразиха тук Simple Smile тече и при мен с пълна сила. С целия арсенал. Болка, зачервяване и оток на ръката. Ама, като казвам болка - наистина такава. Почти до неподвижнист. Зачервяването е около 5 - 6 см. в диаметър и е подуто, твърдо, на камък.
Болка в мускулите, ставите, главоболие и Т. Едвам се надигам от леглото.
След нурофен се подобряват нещата за около 3-4 часа и отново цялата гама.
А, да. И ми се гади.
Втора доза Пфайзер, вчера към 14.00 ч.
След първата - леко неразположение за броени часове.
Ама сега след втората е 😱

# 7 523
Е, Нидерландия и Аризона да ме прощават! Доброволци ваксинират, някои втора смяна! А тук 10 лв за ваксина и 15 лв за документ! Да, кога ще ги стигнем....

Зелено камъче, мъж ми е 3 фаза, ваксинираха го с АЗ.

Къде искат 10 лв. за ваксина?

Нина, споко, ще премине! Simple Smile

Пехоко къде е?
Спадна ли му Т?

# 7 524
Deva не искат, а получават от НзОк. Да, малко телеграфно съм го написала, но мислех става ясно за какво иде реч.

# 7 525
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Сега пък четвърта вълна, през септември?!
Нали до 2 месеца щяхме да приключим?Thinking

С този темп на ваксиниране, едва ли. В ЕС и САЩ ше се върнат към нормалния си живот, ние тук ще караме 6, 7, 8 вълна

# 7 526
  • При семейството си
Туната, благодаря за информацията. Да, при вас в жегите ще са малко по-трудни нещата, чисто организационно. За подобна организация и доброволческа дейност много могат само да си мечтаят.

# 7 527
Нинче, и аз така бях втората доза Модерна обаче. Ще мине след 10 ч. някъде, спокойно.
За американците да питам, там сертификат дава ли се някакъв , плаща ли се, също и англичани, всички др. страни след втората доза. Как е решен въпросът, дава ли се нещо и от кой, как изглежда.
Нещо взех да се притеснявам за Пехоко(( Да пише, ако влезе задължително.

# 7 528
  • в страната на чудесата
Лаурентин, плащанията са към лечебното заведение. Докторите от болниците едва ли получават 10 лв. Освен това т.нар. Зелени коридори се осигуряват от допълнителни, най-често незаплатени часове.
Този хейт е покъртителен и ще се замисля дали докторята не са прави да отсвирват ситуацията...

# 7 529
Не съм сигурна, че си спомням добре, но за реакции като вдигане на висока температура, треска, главоболие и т.н не почна ли да се говори, когато пуснаха зелените коридори за АЗ? Преди това се съобщаваха само алергични реакции, а част от медиците бяха ваксинирани с две дози Pfizer.  Очевидно за тях е била нормална и очаквана реакция от ваксина, но не трябваше ли да тече някаква информационна кампания какво предстои след поставяне на ваксините? Хората се запасяваха с противоалергични, а не с парацетамол.
Голяма част от българите нямат опит и с противогрипни ваксини.
Има ли някакви проучвания, които да потвърждават твърдението, че втората доза на РНК ваксина дава същите реакции като първата на АЗ, а втора на АЗ е като първа на РНК? И на какво се дължи различната реакция при двете дози?
Може и да сте го обсъждали....

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 21:53 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт