COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 329
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 065
  • Другата България
Моля, тези от вас, които са наясно с видовете тестове за антитела и резултата от тях, да ми обяснят с няколко думи този резултат, ако имат желание

Уау! Мъжът ти?
Точно за този тест писах вчера.
За вирусонеутрализиращи антитела.
Резултатът е страхотен.

# 10 066
Защо ще те притеснява аденовируса, а не спайк протеина на ковид? Освен това аденовирусът е модифициран така, че да не предизвиква силен имунен отговор, това не е желателно, обаче имунен отговор си има към ковид протеина. Да не говорим, че за ковид се знае, че предизвиква автоимунни, някои от които все още не ги разбираме достатъчно, например дълъг ковид.

Това с кръвното налягане засега има регистирани 5 случая... от кой знае колко милиона и изобщо не е ясно дали има връзка, само разследване. Моля ви, не започвайте сега да си мерите кръвното. Simple Smile

# 10 067
То не остава вариант за ваксина без тромбози като страничен ефект вече. Ми ще хвърляме боб явно, защото нищо смислено като информация няма и е тежко да си признаят, че май нито ЕМА, нито никой не знае какво да очакваме от тези ваксини вече.

# 10 068
Напротив, съвсем очивидно е, че щом се хващат някакви безумно редки потенциални странични ефекти, тези ваксини са с много висок профил на безопасност, че се гледат под лупа и че системата за мониторинг работи. Вероятно по-безопасни, отколкото почти всички препарати, които имаш в домашната аптека.

# 10 069
Уфф, дами , простете,че нахлувам така ...Ама се нагхлтах с дезинфектант 🐵
Колежката ми от първа смяна решила да ми измие шишето, от което пия вода. Каза, че е пеъснала в гърлито 4 или пет пъти от дезинфектанта..и забравила да го изплакне.

Наливам си аз вода след няколко часа и смело пия водица.....така брутално ми загорча!!!!
Изплюх каквото можах, ама доста бях изпила.
Много, много ми горчи 🥺🥺🥺
Според вас да очаквам ли някакви други прояви?

# 10 070
  • I want it all and I want it now.
Уфф, дами , простете,че нахлувам така ...Ама се нагхлтах с дезинфектант 🐵
Колежката ми от първа смяна решила да ми измие шишето, от което пия вода. Каза, че е пеъснала в гърлито 4 или пет пъти от дезинфектанта..и забравила да го изплакне.

Наливам си аз вода след няколко часа и смело пия водица.....така брутални ми загорча. Изплюх каквото можах, ама доста бях изпила.
Много, много ми горчи 🥺🥺🥺
Според вас да очаквам ли някакви други прояви?
Нищо, освен неприятен вкус.

# 10 071
Рових се преди по темата за маймунските аденовируси, на който му е интересно това е историята им разказана през погледа на участник в първото клинично изпитване на такава ваксина против малария през 2007 г.

https://twitter.com/podehaye/status/1344474079185702915 

Тествали са ги за различни ваксини първо при животни...

... после и при хора.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 00:04 от Adventurer

# 10 072
Какво се случва в Турция всъщност? 55 хиляди нови на ден при 8 милиона ваксинирани с две дози. Предлагат да се наложи пълен локдаун за един месец. https://m.fakti.bg/world/569402-zatvarat-turcia
Какво ли става? Тестват до дупка! Ето цитат от линка:
Цитат
Общо 54 740 случая, включително 2203 симптоматични пациенти, бяха регистрирани на 7 април в цялата страна
Симптоматичните са половината от нашите положителни тестове за ден в последно време. А както знаем, много у нас със симптоми и с домашни положителни тестове не само не са в системата, а някои от тях и повечето им контактни изобщо не се изолират.

# 10 073
  • Bristol
Норвегия с какво ваксинират?!

# 10 074
и още Турция са 85 милиона, 55к е нещо като 4.5к при нас.

# 10 075
и на майка ми също, с някоя от РНК ваксините, но докато не се случи, няма да повярвам

е, в крайна сметка повярвах Simple Smile сложили са на десетина възрастни днес Пфайзър
друго исках да питам - за втора доза й е определена дата 05.05.2021, което е 26 ден, а не 21, както е по указание на производителя, сигурно е заради Великден и празниците, понеже 5 май се пада първи работен ден, но не знам колко е редно така; все пак ми се върти в главата, че май в UK бяха удължили периода над 21 дни, но не съм сигурна?

# 10 076
  • Бургас
Интересно ми е, не защото ще си меря кръвното, а защото съм го мерила Simple Smile често горната ми граница е 80-90. И преди АЗ съм имала такива моменти. Категорично не мисля, че става дума за супер рядък и тежък страничен ефект.

Важно е за дават информация защото сума хора с ниско кръвно вече са откачили. А този синдром не е просто ниско кръвно. ЕМА за втори път хвърлят бомба, без грам допълнителна информация. Това убива доверие и води до побъркване на хората!

Не смятам, че тромбозите с тромбоцитопения се дължат на самия вектор на АЗ. Ако и при Д&Д също ги има това е доказателство, че не е вектора.

А за новите странични реакции: редките ефекти описани като “капилярен теч” се оказа, че има такива в следствие на самия ковид.

Излиза, че ковид е много повече от просто задух, васкулит или пък кашлица. И ми се струва, че повечето тежки ефекти се дължат именно на това, че все още не познаваме вируса и е възможно точно бурна реакция към самите части от вируса носени от вектора да дават и редки усложнения след ваксина. И ако след ваксина са 1 на 1 млн. , то след ковид знаем какво става.

# 10 077
Това трябва да върви  като съобщение по всяка медия и в транспорта:
"Ваксината НЕ предпазва от заразяване, а от тежко протичане"

Това не е точно така. Има умрели и в интензивното след правилно сложени две дози. Също така различните ваксини предпазват между 65 и 94 процента. Никъде не се твърди, че ваксините не предпазват от заразяване. Добре се вижда, че в Израел при 50 процента ваксинация и поне 10 процента преболедували се заразяват много малко хора. Разбира се за момента данните показват, че преболедуването дава най-добра защита, защото е защитена основно носоглътката. При ваксинираните антителата са в цялото тяло.

# 10 078
и на майка ми също, с някоя от РНК ваксините, но докато не се случи, няма да повярвам

е, в крайна сметка повярвах Simple Smile сложили са на десетина възрастни днес Пфайзър
друго исках да питам - за втора доза й е определена дата 05.05.2021, което е 26 ден, а не 21, както е по указание на производителя, сигурно е заради Великден и празниците, понеже 5 май се пада първи работен ден, но не знам колко е редно така; все пак ми се върти в главата, че май в UK бяха удължили периода над 21 дни, но не съм сигурна?
За ЮК не знам, но в Ирландия още в самото начало определиха втората доза на Файзер да се слага след 28 дни, а не след 21, както в повечето европейски държави.

# 10 079
ваксинирах се преди 2 седмици

Понеже съм между 30-40  последните дни покрай тия новини си внуших, че нещо може да не ми е в ред с корема, защото усещах някакво изтръпване и "подскачане" на нещо като мускул. Та днес си направих едно ПКК и тромбоцитите са си в норма.

Съветвам всеки млад човек да си пусне едно кръвно изследване между първата и втората Астра (под 10 лв е - нищо). Много страх внушиха с тия новини и разбирам хората защо бягат вече от нея като дявол от тамян.

А иначе всички световни институти обявиха, че Рнк ваксините имат много повече "тежки странични ефекти" от Астрата. Какви са тези ефекти обаче никой не споменава - чудно защо. Днес пък четох , че за Джонсън&Джонсън в Америка за затворили няколко ваксинационни пункта заради прекалено много странични реакции и хоспитализирани заради това хора. Пак не казаха какви . За мен Астрата все пак си остава най-безопасната ваксина. И не си го измислям аз, а това говорят фактите

Общи условия

Активация на акаунт