COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 844
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 055
Сериозно питам: наистина ли се спазва? контрол има ли от някой?
В Австрия имаш право да се срещаш, с когото си искаш, ако ти е по някакъв начин доказано близък и важен за твоето психично състояние, и след вечерния час - тоест всичко е по правилата и се спазва Relaxed Иначе повече от две двойки приятелки на две различни пейки не съм виждала през деня, но зная от таксиджии, че вечер във Виена имат курсове. Както и приятелите ми със заведения са казвали, че имат огромни поръчки след осем вечерта. Но и всички, които познавам, си правят поне един или два пъти ПСР-тестове, безплатни са и във формата на гаргара, а не бъркане с клечка.

Скрит текст:
Към мен полицай никога не се е държал грубо, не съм и била глобявана. Веднъж се срещнахме в парка и мина осем, докато се наприказваме, веднъж забравих да си сложа маска на едно оживено място - спират, молят учтиво да спазваш правилата и заминават. И в приятелския ми кръг няма някакъв див тормоз. Зная за глоби, анонимни сигнали, проверки.. Всичко обаче в някакви достойни рамки.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 09:45 от Анонимен

# 14 056
  • Пловдив
За празничен ден бройката заразени и починали не е малка. Ще видим след почивните дни какво ще е положението.

И на мен ми направи впечатление това. За всичките почивни дни не са малки бройките. Просто не ми се мисли каква статистика ще излезе утре вечерта, като се прибавят неотчетени бройки от почивните дни. Обнадежаващо е това, че от няколко дни няма линейки, а според мен това е показател.
Не искам да съм песимист, но ако е имало масови събирания по празниците, не очаквам ситуацията да се подобри.

# 14 057
# 14 058
  • Deutschland/HE
Софт, ние сме на малка улица и винаги се вижда ако има гости (по паркираните коли). Сега като се постопли времето може и да се променят нещата.
При вас може да се пазарува, а при нас и това не може Sad Затвориха и баумарктовете, оставиха само градинската част отворена. При това Хесен е с по-нисък инциденс от NRW.

# 14 059
За празничен ден бройката заразени и починали не е малка. Ще видим след почивните дни какво ще е положението.

И на мен ми направи впечатление това. За всичките почивни дни не са малки бройките. Просто не ми се мисли каква статистика ще излезе утре вечерта, като се прибавят неотчетени бройки от почивните дни. Но не искам да съм песимист. Обнадежаващо е това, че от няколко дни няма линейки, а според мен това е показател.
Тук в София си чувам линейки даже и в почивните дни на няколко пъти. Иначе е съвсем очаквано да има покачване и в реда на нещата на цялото това разпускане. Много надежди на топлото време се възлагат, но все още то си е променливо и недълготрайно топло.

# 14 060
  • София
И в Индия е топло, и в Бразилия. Изобщо не знам защо се продължава да се споменава времето.
У нас няма толкова сериозен спад на хоспитализираните, все още са си много и с едно избухване ще занитим бройката легла, която цяла година ни рекламират.

Интересно сега какъв ще е служебният кабинет и какви мерки ще вземе. Няма накъде да се разпуска повече, а дали някой би посмял да затяга се съмнявам силно.

# 14 061
Какво например да затяга?

# 14 062
Софт, ние сме на малка улица и винаги се вижда ако има гости (по паркираните коли).

И ние, и затова виждам и чувам гостите. Преди пандемията бяха само в петък и събота, сега са през цялата седмица.

# 14 063
  • София
Какво например да затяга?
Еми каквото и да е при нужда. Егоистично се надявам да върнат всички на училище. Едните завършват скоро, но други, ходили по 7-8-9 дни от октомври насам, са на училище до 1-ви юли все пак. Изобщо не виждам смисъл да има класове на ДО, както е по последната заповед.

# 14 064

И не, в Исландия няма повече ваксини, нито ваксини на склад, нито се очаква да има скоро. Желаещите са много, но ваксини просто няма. Имаме дни без ваксинация точно поради тази причина. Имаме зала за масова ваксинация в Рейкявик, примерно, с капацитет около 10 000 души на ден ваксинирани, но е използвана няколко дни досега, просто защото ваксини няма, за да се ваксинират там всеки ден 6000 - 10000 души.

Норвегия щеше да даде на Исландия 16 хиляди Астра Зенека ваксини, но не знам какво стана. Писаха ли нещо във вашите медии?

# 14 065
От другата тема за ваксините, едно интервю с професор Кюркчиев. Хареса ми мнението му за Спутника и руските неща:
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Prof-Kiurkchiev-Vaksinite … IbHi-x_s-1LO7wSRU

# 14 066
Бояна е права. Не може всичко живо юруш на маслините в кръчмите, а децата пред монитора вкъщи. Не може 12 клас да могат да ходят на дискотека, но не и на училище Astonished
Нещата вече са необратимо изпуснати. Явно ще гоним първо място по всички негативни показатели.

Шансове имаше нещата да се направят правилно. Пропиляха се в безмислени спорове.
Следете статистиката на НСИ за обща смъртност. Там единствено се виждат реалните размери на ситуацията. И преди някой да е споменал, все тая е вече дали Ковид е пряко или непряко причина. Губим повече хора, отколкото сме загубили през която и да е война.
Ако продължаваме така още месец два, ще минем двете световни взети заедно.
Вече няма и какво да пишем, нещата са ясни. Мисля, че след години чак ще се видят изследвания колко всъщност е било зле. Дотогава на хората не им пука.

ПП. Ромите също са хора, също се разболяват, също умират, също ползват погребални агенции. Казвам го защото вчера се водеше дискусия тук.
И аз не харесвам мангалите. Обаче мангал е малко като селяндур. Описва държанието, а не нещо друго. И да ви кажа, в последната година, българите се показаха в голямата си част мангали. Всичко, което повечето хора мразят в "циганите" е всъщност толкова вече инкорпорирано в българската душевност, че само цвета на кожата различава някой хора.

ПП 2. Съдейки по негативно изказаното мнение на съфорумката с познат в погребална агенция, едва ли той е от "онези". А те имат навика да се подкрепят и да ходят при свой. Може би защото другите ги гледат отгоре. Та може и в неговата агенция да няма много "цигански" погребения.
Но както казах, те също са хора, също боледуват, също умират. И това, че на белите мангали не им пука за тях, не променя ситуацията.

# 14 067
От време на време си пиша с една рускиня. Вчера тя сподели, че в нейната професия (държавна работа) почти на 100% всички са ваксинирани със Спутник. Също имало случаи на хора, които се разболяват след ваксина, но не били много. Писа ми обаче, че има вече подобрена ваксина Спутник лайт, която била много по-добра. Хората я понасяли много по-леко. Знаете ли нещо за този подобрен вариант? Каква е разликата му с другите ваксини?

# 14 068
  • София
Аз не съм съвсем сигурна дали служебен кабинет има правомощията да взима решения извън задачата си да организира възможно най-скоро нови избори и логистиката около тях...

# 14 069
  • В заешката дупка
Скрит текст:

И не, в Исландия няма повече ваксини, нито ваксини на склад, нито се очаква да има скоро. Желаещите са много, но ваксини просто няма. Имаме дни без ваксинация точно поради тази причина. Имаме зала за масова ваксинация в Рейкявик, примерно, с капацитет около 10 000 души на ден ваксинирани, но е използвана няколко дни досега, просто защото ваксини няма, за да се ваксинират там всеки ден 6000 - 10000 души.

Норвегия щеше да даде на Исландия 16 хиляди Астра Зенека ваксини, но не знам какво стана. Писаха ли нещо във вашите медии?

Писах няколко пъти в темата. Да, даде. Пристигнаха още миналата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт