COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 307
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 625
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всеки български талант се развива в чужбина, защото има подходящи условия/климат  и база. Не съм убедена, че у нас е така.
Това по повод за българската ваксина.

Е, точно това питам - защо ние не искаме да създаваме условия да се развиват български специалисти. И омаловажаването на труда им допринася ли за създаването на условия?

Не, не искам да субсидираме полети до Марс. Става дума за ваксина - нещо, което ще предотврати заболявания, смърт и т.н. Имам предвид здравеопазването - там винаги си заслужва една държава да инвестира и субсидира - положителните резултати се виждат от всички.

Причини много. Някои са в резултат на манталитет, други на финанси, трети на традиции.

# 14 626
  • София
Ситуацията в Индия е ужасна. Не знаех, че и на Малдивите положението е толкова тежко, а нашите си пътуват без проблем. Ей така става менкането на вируси между държавите

# 14 627
Всеки български талант се развива в чужбина, защото има подходящи условия/климат  и база. Не съм убедена, че у нас е така.
Това по повод за българската ваксина.
Зад всяка една ваксина на пазара стоят милиардите на фармацевтичните компании, които често са по-мощни и от държави като нашата. Така, че е съвсем нормално нашата вакисна да не види бял свят скоро, това са прекалено рискови инвестиции и проектите се отсяват и преценяват внимателно от компаниите които ще ги произвеждат. А до стигане до пазара има много път който не всеки е готов да поеме и осъществи.

# 14 628
Е, зад Куба какви милиарди стоят?
https://www.24chasa.bg/novini/article/9776332

# 14 629
Ситуацията в Индия е ужасна. Не знаех, че и на Малдивите положението е толкова тежко, а нашите си пътуват без проблем. Ей така става менкането на вируси между държавите
Да, Малдивите са пламнали и много вероятно точно от там да ни дойде  индийския щам /  може и вече да го има, но да не са го засекли още/. Няма забрана за пътуване до Малдивите, само стандартните предупреждения, така че си има обичайното движение на  хора, а пък дали и как спазват карантината после, е друг въпрос...

# 14 630
Критикува другите, може и те да са ваксинирани/преболедували
Май я е подразнило, че никой не носи маска и не спазва дистанция вътре. Не зная актуалните правила, премахнато ли е това изискване? Явно и персоналът не е бил задължен да е с такива.

# 14 631
  • Буркина Фасо
аз незнам какъв е ужаса. Индия е с 200 пъти повече население от нашето.
имат 4000 починали за ден, което се равнява на 20 починали в БГ. доскоро у нас имаше 80-100 и повече починали за денонощие.  кой е по-зле в този случай ...?

# 14 632
Проф.Балтов каза,че българка сложила първа игла пфайзер в Испания,днес се е ваксинирала с втората в Пирогов.
Попадали ли сте на информация,възможно ли е така да се процедира в страни в ЕС?Слагам в София първата,местя се да живея в Нидерландия или Австрия и на място като му дойде времето,там ми слагат втората.Знам,че действат по протокол,но дали са възможни и такива врътки?Чувам,че много американци се прибират за месец да се ваксинират,понеже в зап.Европа,където живеят,процедурата е много тромава и трябва да чакат до края на лятото да  се ваксинират.

# 14 633
  • в страната на чудесата
Доста българи също се прибраха за ваксина тук.

# 14 634
А как ще,вземе сертификат с една доза там, една тук?

# 14 635
А как ще,вземе сертификат с една доза там, една тук?

В Нидерландия не може, защото сегашния сертификат е на нидерландски, а на български не признават.
Това е и причината в момента да е почти невъзможно да си извадиш документ за прекаран Ковид.

# 14 636
Калинка, не са ли на два езика сертификатите? Тук са на български и английски.
И на мен ми е странно как може втора доза и сертификат в държава, различна от поставената първа доза. Но Балтов го каза. Явно има някаква организация, да не вярваш.

# 14 637
Калинка, не са ли на два езика сертификатите? Тук са на български и английски.
И на мен ми е странно как може втора доза и сертификат в държава, различна от поставената първа доза. Но Балтов го каза. Явно има някаква организация, да не вярваш.

Още не. Чакат да го измислят за всичко в ЕС да е еднакъв документ.
Първата възможност била около 1 август, а нашата лятна ваканция свършва на 21 август. Та сега ще го мислят как по-бързо да стане.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 20:29 от Kalinka

# 14 638
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не зная дали сте го обсъдили, но нови проучвания доказват, че Сарс- Ковид се интегрира в хромозомите на човешката ДНК

Учените дълго време са се чудили как така излекували се пациенти изведнъж отново стават позитивни в ПСР тестовете. Разбира се възможно е и повторно заразяване, но в случая не говорим за това...

In the paper, published online May 6 in the Proceedings of the National Academy of Sciences, Jaenisch and collaborators show that genetic sequences from the RNA virus SARS-CoV-2 can integrate into the genome of the host cell through a process called reverse transcription.

Тук

Тук

и ето ги тук  известията на Националната агенция на науките на САЩ

Статиите от последния брой, ще излязат на 25.05

# 14 639
  • При семейството си
Смъртност по седмици според НСИ:

https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W16.png

Има спад и според тези данни.

Общи условия

Активация на акаунт