COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 513
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 560
Тираджиите точно малко трудно ще хванат делта в камиона, а и постоянно ги тестват.
Да да. Те щото не са хора и не слизат от камиона. Иначе за тестването си права. Ама в други държави тестват всичко що прехвърча и пак се случиха пробиви.

# 22 561
  • София
Не разбирам новата заповед на Кацаров - Англия като сме г поставили в червена (не оранжева) зона - какво изискваме от тях или въобще не ги допускаме, или...?

EDIT: така като чета самата заповед - английски туристи - Йок! - за предстоящата седмица.
кой смее сега да скокне срещу служебния, да видим...

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 15:38 от Ronald

# 22 562
значи от понеделник руснаците и англичаните ще пристигат само с PCR, и също само с PCR ще се освобождават от карантина сънародници, които се връщат от почивки в Кипър, Испания, Португалия

Антиген йок?!
да, само PCR за червена зона и за онази специалната, в която освен Русия от понеделник влиза и Португалия, а пък UK, Кипър и Испания преминават в червена зона

# 22 563
  • Mostly in my mind
Не разбирам новата заповед на Кацаров - Англия като сме г поставили в червена (не оранжева) зона - какво изискваме от тях или въобще не ги допускаме, или...?

EDIT: така като чета самата заповед - английски туристи - Йок!
кой смее сега да скокне срещу служебния, да видим...
да, и аз така го разбирам. че английски туристи не се допускат.
иначе самата заповед е написана ужасно. трудно се ориентира човек...ето тук е систематизирано основното

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/izmenen-e-spiskt … vetovi-zoni-i-na/

# 22 564
Що ли си мисля че пристигащите туристи са доста по малко отколкото бай Ганювците тръгнали да слугуват на европейците....

# 22 565
По-опасно са тези наши сънародници които се завръщат от рискови държави отколкото чуждите туристи.

# 22 566
Жалко за английските туристи. Можеше да ги пускат с тест.

# 22 567
В Англия се влиза с PCR  тест за скромните 250 паунда, седи се в специален хотел който също е цифра и се излиза отново с такъв тест независмо дали имаш сертификат за ваксинация  ... така, че няма какво да ги жалим английските туристи, които основно са пиянски групи бедняци дошли на олинклузив.

# 22 568
Жалко за английските туристи. Можеше да ги пускат с тест.
При тази ситуация, по-добре е да не идват..Догодина, живот и здраве.

# 22 569
  • Bristol
В Англия се влиза с PCR  тест за скромните 250 паунда, седи се в специален хотел който също е цифра и се излиза отново с такъв тест независмо дали имаш сертификат за ваксинация  ... така, че няма какво да ги жалим английските туристи, които основно са пиянски групи бедняци дошли на олинклузив.
Има и друг тип туристи, но България предоставя условия основно за пиянските групи.
Британски граждани, които не са постоянно пребиваващи в България или български граждани не могат при никакви обстоятелства да идват в страната. Има изключения и за служебни пътувания. Но определено тези не са клиентелата на Слънчев бряг.

# 22 570
  • София
Хора, изкарайте спокойно едно хубаво лято.

Не могат. Вече се виждат първите щети от пандемията по човешката психика, за които някои говорим още от началото на всичко това, но беше заклеймено като "глезотии, хората войни са преживявали". Последно когато го споменах, ми беше отговорено, че "ама то психиката много лесно се лекува". Явно само загубеняците и глезльовците им трябват часове и часове терапия и разговори със специалист...

А последствията от високата смъртност върху психиката на близките? На мен вече взе да ми идва вповече това вайкане за психичните проблеми. Ще отминат психичните проблеми, все пак нито е блокадата на Ленинград, нито Втората световна война, нито Хирошима!

# 22 571
Основните клиенти на Слънчев бряг са алкохолизирани тинейджъри, от които не виждам какво ще се спечели..То вярно и условията са кофти, така че примерно богати, възпитани, на средна възраст, които харчат доста средства, няма как да отидат там..
Аз, затова казвам, че минават едни потоци чужди туристи по черноморието, кой болен, кой здрав, никой не знае, увеличава се риска от разнасяне на зараза..Но в крайна сметка, печалбата, която реализират в бранша е никаква, затова не си струва поемането на този риск, така или иначе после пак ще са недоволни в туристическия бранш..

# 22 572
Andariel, и аз се чудя що за психика е това, на която десетки хиляди преждевременно починали не й се отразяват, но пък, ако не може да седне на пейка в парка например, тогава се срива тотално.

Иначе да, нещата май се очертават както миналото лято - месец, два аху иху и после тихо. Т.н. сезонност на ковид също е доста съмнителна и както се вижда вълни може да има и посред лято.

# 22 573
Това е още една "есктра" от чудесния живот с вируса и непрекъснатите вълни, които ни заливат една след друга и на които не им се вижда края -  пълната непредвидимост както за бизнеса, така и да планираш каквото и да било в личния живот.
Иначе солидарност с хората загубили доходите си може и трябва да има само под формата на помощи от страна на държавата, но не и цената да бъде платена с човешки животи, поне така е в общества, които се броят за цивилизовани. Самият факт, че изобщо тази тема трябва да се дискутира показва колко ниско сме паднали.
Също така хора като доц. Мангъров, които работят непрекъснато за това да има нови и нови вълни на вируса като говорят против мерките и ваксините, просто трябва да спрат да бъдат канени по медиите. Вредата от това, което те правят е меко казано огромна.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 17:20 от LillyM

# 22 574
  • София
Сега следва един много откровен пост, който ако сметнат за спам, нека бъде изтрит от модератори...
Аз без срам си признавам, че в момента се боря с психически проблеми от дългото заседяване, хоумофисът и всичко, което се случи. Не съм си поставила тази диагноза сама, постави ми я специалист, държа да отбележа. Защото в някакъв момент си си за специалист и не е "ама то минава".
С риск да бъда замеряна с виртуални камъни, искам да призная, че когато изпаднеш в паник атака или пристъп на хипохондрия, не мислиш за никого, буквално за никого - нито за майка и баща, нито за мъж, нито пък кой бил починал. Единственото ти желание е или това да мине, или да умреш. После си викаш - какво пък, поревах си, ще ми мине, ще се стегна, сещате се, хората войни са преживели. Ама на следващия ден не минава. Викаш си, че е от лошото време, че в работа те тормозят, че екипът ти не те слуша, ама не минава. И така осъзнаваш, че май не е нещо безобидно, щото спираш да си ефективен, не ти се ходи в офиса, а у.
После отиваш на терапевт, при който сте не един и двама, ами сте опашка - всичките, със същото. Всичките - хора като мен, млади, работещи, уж нормални бе, нищо ни няма на пръв поглед. Гледаме се като плъхове в тръстика, разминаваме се, ама почваме да споделяме. Никой от нас не изглежда луд, слаб, кекав, има мениджъри на големи компании даже, хора, дето държат други хора за топките, ама като споделяме - и ей на, тука според форума сме някакви глезльовци. Орда идиоти, дето не им пука за умрелите, ами се тръшкат за себе си. И ходят по някакви си терапевти да плачкат и да ни дундуркат. Мерси за определението, ама аз си знам с какво се боря в тая глава.
И, да, много ми се иска да не минавам през това, а да гледам надменно и да викам - ама, к'ви сте вие беее, слабациии, коравосърдечни к***лета. Ма не мога.
Отново казвам, ще разбера, ако това бъде изтрито. А сега сте спокойни да ме нападнете и изядете с парцалите.

Общи условия

Активация на акаунт