Били ли сте на астрологична консултация? Препоръчайте астролог - 4 тема

• 111 282
  • 778
  •   2
Отговори
# 330
Никой астролог не е безпогрешен, и при най-добрите не винаги се сбъдват прогнозите. С наталния прочит е сякаш по-лесно. Но едни са добри в рекламата и други хора ги подкрепят, други не са. Манипулацията е част от рекламния подход, аз имам зорко око за това и често го виждам при колегите. Но всеки интуитивно се ориентира към астролог, който му импонира с нещо, макар че има случаи, когато човек може да бъде подведен от сладникави и извисени слова. Има го и този момент с астролозите (а също и с клиентите).

И другата ми професия е интелектуален труд, често се упражнява дистанционно, в хоум офис. Там също цените се вдигат, но просто защото изначално този труд е бил подценен, макар и експертен, и сега вече е съвсем девалвирал като професия. Извинявам се за лиричното отклонение извън темата, която се обсъжда.

Аз съм на принципа, че ако изначално в цената за нов клиент са били калкулирани твърде големи отстъпки, т.е. някои услуги направо минава гратис (докато при други колеги те не са безплатни), с тази инфлация е редно цената да подлежи на корекция. Отстъпки могат да се правят за постоянни клиенти или поне за втора консултация. Немалко колеги процедират така.

Що се отнася до тъй наречените общи годишни прогнози, аз лично избягвам да предоставям такава услуга на нов клиент. Но тя се търси масово, тъй като хората не са много наясно какво получават в такъв случай. И по тази линия има доста сериозен клиентопоток при повечето консултиращи астролози. Гледат се соларче, транзити прогресии и се взема трицифрена сума. Сладка работа. Накрая обаче обратната връзка не винаги е в полза на астролога, тъй като достатъчно детайлна обща прогноза няма как да се направи за нов клиент, чиято натална карта не си анализирал предварително по всички най-важни теми и не си я проследил как работи във времето. А някои работят и без проверка на часа, макар че за годишния солар, с техните методи на работа, тя може и да не е необходима. Но всеки си има свой начин, по който процедира с клиентите.

# 331
И за да приключа за сега писането в тази тема ще кажа , че съм разгледала  БЕЗПЛАТНО хороскопите на 258 човека за 2 години от четящите и пишещите тук.

# 332
Титания, не се засягй. От всеки има доволни и недоволни. Гледам, че има много оплювани имена в темата, но просто не го знаят, защото не четат тук 😀
Алена като взима 4цифрена сума и няма доволни от нея дреме ли й?!

# 333
Да, така е, благодаря ти !

# 334
Когато един човек наричащ себе си астролог и определил сериозна сума за прогноза , би трябвало да отдели достатъчно време да разчете астрологичната карта на клиента, по същия начин по който старателно се грижи за хонорара си.... Щото той клиента не може да направи рекламация..... Сбирютакът от думи и понятия може да направи всеки с елементарни познания, явно и аз съм ви се вързала от голямата ви реклама в бг мама титания!

# 335
Според вас може ли да се вярва на прогнозата на 100 процента. Правих такава при Илияна М., да приемам ли, че е обречено всичко, което тя е казала ? Има ли шанс да не е точна в прогнозата, например поради неправилно ректифициран час на раждане . Защото това, което ми каза, много ми повлия.

# 336
Според вас може ли да се вярва на прогнозата на 100 процента. Правих такава при Илияна М., да приемам ли, че е обречено всичко, което тя е казала ? Има ли шанс да не е точна в прогнозата, например поради неправилно ректифициран час на раждане . Защото това, което ми каза, много ми повлия.
Аз правя от 20 години прогнози, за да видя за себе си заложени събития. Установих няколко Подобия на астролози силно манипулативни и можещи да влияят с неправилни прогнози.

Ректификация са ми правили няколко астролози по тяхна идея, за да са сигурни в събитията, като от двете съм изключително доволна Румяна Кожухарова и Краси Атасио.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 16:13 от mari eta72

# 337

Не, и друг път сме го коментирали. Никой от астролозите не е безпогрешен.
Случва се дори при много точен час и прецизно направена ректификация да не се разчетат правилно посланията на планетите в хороскопа, влиянията на различните астрологични фактори и периоди, и т.н. Така се получава, защото винаги има човешки фактор, субективен прочит, при всеки астролог.
Има и натални карти, които са доста сложни по някоя тема, и там вместо да дадеш категоричен негативен отговор, за което впоследствие да бъдеш оплюван, даваш уклончив, за което пак те критикуват и те слагат в графата "непознал". Например има карти, в които стабилен брак не е заложен или въобще трудно се стига до брак. Как да им го кажеш в прав текст? И какво да прогнозираш? За 10 години напред няма как да се направи такава прогноза, тъй като се използва много голям обем от методи и техники. А доста астролози гледат, както вече стана ясно, само годишния солар.
Има и астролози, които без ректификация нацелват, но не защото са добри, а защото с конкретния клиент просто интуитивно са налучкали нещата. Не може да се разчита само на късмета и добрата интуиция, това не сработва с всеки клиент, нека не се заблуждаваме.
Затова моят съвет е да си правите прогнози при астролог при допускане, че няма как да са на 100% верни. В модерната астрология до 60% познаваемост се считат за добър резултат. И да не се настройвате твърде негативно/фаталистично или пък със сляпа вяра в астролога като своеобразен Гуру. Някои от тях такива врели-некипели говорят на клиентите и всичко това се приема за чиста монета. Бъдете разумни, това е моят съвет към вас.

# 338
Не виждам никаква причина да се дават уклончиви отговори. Като виждаш, че няма брак,казваш няма брак и това е. Сега друг е въпросът изобщо това доколко е вярно, защото на мен астролог точно това ми е казвал,че не ми се дава сключване на брак, пък аз съм си омъжена. Така, че доколко изобщо това ,което той вижда в картата е така и ще се сбъдне в моят случай е 100 процента не работещо.
Другото,което ми каза е че ако имам второ раждане ще е изключително тежко. И сега да вярвам ли,да не ли ........вие как мислите?

# 339
Еми при условие, че не е познал за брака, защо да познае и за раждането? Какво значи тежко раждане, много е общо, поне според мен?

# 340
Не виждам никаква причина да се дават уклончиви отговори. Като виждаш, че няма брак,казваш няма брак и това е. Сега друг е въпросът изобщо това доколко е вярно, защото на мен астролог точно това ми е казвал,че не ми се дава сключване на брак, пък аз съм си омъжена. Така, че доколко изобщо това ,което той вижда в картата е така и ще се сбъдне в моят случай е 100 процента не работещо.
Другото,което ми каза е че ако имам второ раждане ще е изключително тежко. И сега да вярвам ли,да не ли ........вие как мислите?
моят личен опит ми показа, че НЕ бива да се вярва! и изобщо за прогностики, особено от такъв характер НЕ бива да се пита.
писала съм многократно подробно защо.

# 341

В никакъв случай не трябва да вярвате!!! Казала ви го е някоя объркана противоречива душа с ниска компетенция!

# 342
моят личен опит ми показа, че НЕ бива да се вярва! и изобщо за прогностики, особено от такъв характер НЕ бива да се пита.
писала съм многократно подробно защо.
[/quote

Само да кажа, че не съм питала. Просто това ми го каза в прогностичната част.
Но пък позна с точност за смърта на близък човек.

# 343
  • гр. София
Ще си позволя да се включа и аз, като човек пообиколил няколко астролога. Лошото е не в това кой колко пари взема. Лошото е, че повечето хора търсим астролога, защото имаме проблем. И ти се казват разни неща, а те не се случват, не само в посочените срокове, а и след това. Да не кажа, че ми се случи и това, което ми беше казано, че няма да се случи. Пък ти чакаш ли чакаш и се надяваш,  че той е "прочел правилно планетите". Това ми се вижда некоректно, а не колко пари ти е взел. Ако е нужно да се разгледа по-обстойно натала, за да се даде отговор и това струва еди колко си, е добре да се каже на клиента, пък той да си преценява сам. Ако всичко е в теория на вероятностите, пак е редно да кажеш на клиента, че може да стане, ама може и да не. На хора, които са изстрадали от нещо и някой прави категорична прогноза, че еди кога си, ще се случи еди какво си, не се ли замисля този някой, че човека може да се досъсипе чакайки нещо си. Вярно е , обаче и че всички ние, които търсим такива услуги си поемаме риска.

# 344
Това е много тънък момент и може би трябва да усетиш как би реагирал клиентът.
На някои като им кажеш нещо негативно, после пускат недоволни коментари, било то публични или като размяна на впечатления на лични. Други пък, ако си бил тактичен и си отговорил малко по-уклончиво, вместо да им дадеш категоричен негативен отговор, също остават недоволни. Не знам къде е златната среда, все се опитвам да се придържам към това правило в консултирането – някой да не остане разочарован, наранен, втрещен и т.н. Хората са различни, различни са и реакциите, а най-трудно, както знаете, е постоянно да работиш с хора и на всички да се опитваш да угодиш. Впрочем с угаждането вече изядох два-три шамара, което ще ме принуди да определя много по-стриктни правила и изисквания при работа с клиенти, за да се предпазя и аз от некоректни практики.

Общи условия

Активация на акаунт