Но разликата е в грижата.
Някой беше писал, че децата му учат в чужбина. Доста сериозна грижа си е това, финансова и емоционална. Децата за малък период от време в първите няколко години са абсолютни консуматори на време, енергия и майчни ресурси, който каквото иска да ми говори. Това не означава, че майката не ги обича, не бди и не се раздава и на ръба на физическите си сили.
Но едно е майка на 20, която след още 20 години надали ще има възможностите и финансите за адекватна грижа за отрасналите си деца. Повтарям - адекватна, а за мен включва добро образование, покупка /помощ за имот.
Малко момичета успяват да се образоват, да съградят кариера, да сполучат с подходящ мъж(защото освен много работа във връзката и малко късмет си трябва) и да са успешни и отдадени майки на 20.
Физически времето не стига, а и житейският опит. Неслучайна е приказката за многото дини под една мишница.
За мен лично беше важно да съм адекватна и надявам се, че и добра майка за всеки период от живота на детето си.
В индустриaлизирания, западен Свят все по-често ще се работи за успешни "сделки" с приорадата.
А, че ще има жени/двойки които ще са изтеглили "късата" клечка в борбата за деца е ясно и на 20 годишните, и на 40 годишните.