Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 465
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Брей, 1 декар било дворЧЕ Frowning Че като гледах 15-ината квадрата зад къщите с пясъчник и катерушки за децата и маса и 4 стола за родителите в Кьолн, те явно са дворИЩЕ.

# 256
между Кьолн и онуй село разлика няма ... ама никаква!

# 257
Има, разбира се, като между редови къщи по 60-ина квадрата застроена площ с 15-20 квадрата двор и поне 80-100 квадрата, а често и повече застроена площ и къща на 2 етажа и половина, и декар двор в ....онези села.... То и по Немско, и по Френско, и по Австрийско, Английско и Шотландско има замъци с декари, хектари и т.н. имения, ама, как да ти кажа, замъкът все пак ... не е новичко Laughing За щатското да не говорим - простор в ранчото на шир и длъж, говеда пасат кротко, кончета и те се разхождат грациозно, идилия направо.

# 258
между Кьолн и онуй село разлика няма ... ама никаква!
И в Кьолн, и в Париж, и в селото на баба Гицка, 1 декар си е един декар, а 15 кв са десетки пъти по-малко. Та ако 1 декар за теб е дврче, би трябвало 15 кв да не попада изобщо в представата ти за двор, а да са килер за теб. Независимо къде са.
А че цената им е много различна е ясно, но това няма как да отмени обективността на физичната мярка "кв метър".

# 259
1 декар двор си е голям двор дори за много от селата. Особено в софийско. Рядко съм виждал двор по-голям от декар, но има по селата. Но 1 декар двор, особено ако къщата е строена едно време на границата на парцела без отстояние, си е предостстъчно за каквото ти дойдецна акъла, басейни, градини, райграс, кокошки, домати... и това всичко взето заедно.
Около Сф приличните прцелу са 600-800кв. И пак локация, гледка, големина, денивелация и т.н ти определят цената.

# 260
Ами не - 15-20 квадрата в Кьолн са значително по-просторни от декар в полите на Витоша.

# 261
? значи село, град .. няма значка ?

# 262
  • София
Питам се, определящият 1 дка като "дворче", дали някога е притежавал такава квадратура?
Реторичен въпрос, ама не се стърпях.

# 263
в България или в чужбина? в същност без значение отговора е да. и какво? в град или в село ?
защото вие говорите за села край града .

# 264
  • София
в България или в чужбина? в същност без значение отговора е да. и какво? в град или в село ?

Защо се чудиш как да разводниш темата, не ми е ясно?
Като нямаш какво да кажеш по същество, просто чети и асимилирай написаното от другите.
Разбрахме, всички, че живееш навън, ама и други не живеят тук, но не се чувстват длъжни непрекъснато да се изказват ни в клин- ни в ръкав.

# 265
Не съм фенка на живота в Бояна, Симеоново и Драгалевци, както знаят пишещите отдавна в темите, но е факт, че отдавна селското в тях е изчезнало - ако са останали някакви селски къщи, те са единици. А административно, и фактически, и трите бивши села са крайградски квартали на София.
Между другото, когото с електричката пътувах към двореца във Версай, той минаваше през китни градчета/селца между Париж (извън околовръстното) и двореца. Очевидно къщите бяха като за висока средна класа (по тамошните стандарти), но въпреки това и къщите, и дворчетата (много от тях с басейни) бяха минималистични, като почти всичко в Париж. Не съм ги мерила, разбира се, ама сравнено с двора на баба ми в покрайнините на София от 600 квадрата, ми изглеждаха наполовина.

# 266
За това колко е един декар двор няма никакво значение къде е. Къде е има значение за това колко струва този декар. Но 1 декар си е все толкова навсякъде по света.
Иначе въпросните села са квартали на града поне от 40 години.

# 267
  • София

Иначе въпросните села са квартали на града поне от 40 години.
Повече, дори.
Вилната зона на София е започвала някъде от "Красно село" нагоре към Княжево.
Имаше и трамвайче, което тръгваше от Павлово  към другите вили.

Не са били глупави нито едновремшните заможни хора, нито белогвардейците, акостирали у нас, за да не хукнат да "облагородяват" Симеоново и Драгалевци.
Когато се е обърнала палачинката на 09.09., новоизлюпените софиянци- управленци, в мерака да имат дворче като там, откъдето идват, са ги налазили поради близостта до града.
Не им е пречело, че няма канализация- били са родени с липсата й.
То и затова толкова години не я направиха.

# 268
Попеа става дума не за това колко струв аедин декар, а колко са големи дворовете на къщите и къде.
Ако прочетеш от къде дръгна.
Къща в Кьолн с малка тераса и без двор ми звучи ок, но къща на село с тераса и без двор ми се струва нереално.
absurT защо задаваш въпроси, като не искаш отговори?

Преди 40г. селата край София си бяха села. Най-нормални села. Сега не са села, а са нещо с претенция за градски квартал, което не може да удовлетвори условията за градски квартал, но също така са и с претенция на извънградски имоти спокойни и средприродни ... според мен проблема е , че не е ясно какво са. Ни рак ни риба.
Не ми е ясно дали ще се оправи положението.
И изобщо не разводнявам аз темата. Мандаринката включи Кьолн в нея. Не аз!

А полседните изказвания са много смешни. Особено на мен са ми много смешни. Много сме шетали навремето из района. 

# 269
сега е моментааа .....
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Susedi-se-iznasyat-ot-b … di-Krisko-1066519
грабете, докато бягат и разпродават на безценица 😀

Общи условия

Активация на акаунт