Какви са личните ви нагласи за раждането на повече от две деца?

• 43 533
  • 1 447
  •   1
Отговори
# 1 365
Е то и аз съм ги родила с идеята да ги отгледам Simple Smile Никога  преди 10-11 години не съм мислила, че ще се разведа, нито че ще се омъжа пак, нито че ще имам пак дете от втория брак Simple Smile Това са изненадите на живота Simple Smile
Аз съм различна и винаги предполагам всякакви вероятности, защото доста неща съм живяла в този живот.
Скрит текст:
Като Кристина каза, че майка й се е нагледала на насилени и убити момичета, така и аз съм видяла най-лошото от човешката природа и се опитвам всечески да се предпазя от травми и вероятни сътресения. Не че не се случват, но големите житейски и съдбовни такива досега някак избягвам да ми се случват.
И знам, че ще ме ударят супер много ако се случат, защото съм чувствителен и отдаден човек, но страховете ме държат под контрол да не правя нещата, които презирам, и от които  страня.

Като бях млада девойка и говорех същото ми се смееха всички как не се планувал така живота както си го мисля, как нищо не ставало както го мислиш, как съм прекалено малка/ млада за да знам как е в живота и как ако искаш нещо да не се случи го разкажи на глас..

И понеже знам, че все някой ще те обвини за нещо, съм решила за себе си, че предполагам всичко по всяко едно време и правя това, което ще ми позволи донякъде да живея живота си както го разбирам.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 19:54 от Анонимен

# 1 366
Тогава е добре, че все пак си родила и едно дете. Simple Smile Вечен страх от всичко не е добре го мислим ежедневно.

# 1 367
Брей, и эатова да спрем да действаме умно и предпаэливо? :Д Той светът нека свърши, като стане това ще му мислим.

edit: Представям си го просто след 10-15 години едните са събрали спестявания эа това-онова, вкл и эа някоя друга годинка университет на децата. Другите се оглеждат, пращат децата по пътя им и се оправдават в бг мама ,,Ми преди 10на години ние не бяхме глупаци да планираме. Светът и беэ това може да свърши утре". Joy

Не си го представяй. Ако тия, които спестяват са толкова умни и предвидливи ще са си направили един SWOT анализ и ще са си огледали рисковете.

# 1 368
Аз преди да имам дете, не предполагах колко е трудно, струваше ми се фасулска работа. Но аз не съм интроверт, не се вглеждам в хорските проблеми, живея си в мой център, където поставям само собствените си желания. Това е една от причините да не искам повече деца.

# 1 369
Имам една позната, която само в почивни дни идва тук със семейството си. Детето ѝ, първото с година по-голямо от моето, и обясняваше как всичко било въпрос на възпитание и затова детето ѝ, тогава да е било на около 2, става в 9, след това си лежало кротко 1-2 часа, след това 1 час разходка, след това ядене и заспивали към 1, ставало в 5 следобед и лягали в 9-10. Добре, ама детето ѝ едно флегматично и тежкотоварно, все гледаше да поседне на площадката, моето не се спира. После роди второ, то по-палаво и енергично и нещо не ще да спи по 4 часа на ден и възпитанието ѝ не действа.

# 1 370
Аз съм от бедно семейство и винаги ми се е искало да ми дават повече пари и по-малко внимание. Вниманието се изразяваше в това да ми дишат във врата и да ми дават тон в живота как да живея. Пари просто нямаше.

Като те чета виждам живота на майка ми.
На мен пари никога не са ми липсвали. Е, аз исках главно за учене - курсове всякакви. И за парцали е имало, де.

# 1 371
  • France
Така е, Куку, до дете е. Моето Монсти днес за сефте седна до мен на площадката. Сега го следя да не се разболява. Пак.

# 1 372
  • София
Имам една позната, която само в почивни дни идва тук със семейството си. Детето ѝ, първото с година по-голямо от моето, и обясняваше как всичко било въпрос на възпитание и затова детето ѝ, тогава да е било на около 2, става в 9, след това си лежало кротко 1-2 часа, след това 1 час разходка, след това ядене и заспивали към 1, ставало в 5 следобед и лягали в 9-10.
Скрит текст:
Добре, ама детето ѝ едно флегматично и тежкотоварно, все гледаше да поседне на площадката, моето не се спира. После роди второ, то по-палаво и енергично и нещо не ще да спи по 4 часа на ден и възпитанието ѝ не действа.
Точно така бях аз с първото и една приятелка (2м. разлика). Когато и да се чуем, нейното все спи, почива си, играе си, занимава се с нещо и тя гледа ТВ, пие кафе, а аз търча из площадките.
С второто - същата работа, ама с друга приятелка. Моето второ, нейното първо (3м разлика)- еми тя изчете де що има книги, изгледа сериали, а аз нямах време да се изкъпя и чаках само да видя ММ да се зададе отнякъде след работа и да ме смени.

# 1 373
Аз преди да имам дете, не предполагах колко е трудно, струваше ми се фасулска работа. Но аз не съм интроверт, не се вглеждам в хорските проблеми, живея си в мой център, където поставям само собствените си желания. Това е една от причините да не искам повече деца.
Достатъчно време съм се занимавала с деца и преди да родя нашето, че да ми е ясно колко време, ресурси и внимание ще са ни нужни докато си поеме пътя в живота. Нищо не ме изненада, освен колко по-лесно ми е само с едно дете и колко по-трудно ми е с по-голямо дете.

Тогава е добре, че все пак си родила и едно дете. Simple Smile Вечен страх от всичко не е добре го мислим ежедневно.
Не е страх от всичко, а рационално имам наблюдения над голяма маса хора с различни съдби и случайности в живота. Просто съм такава от дете- размишлявам над всичко и по много, анализирам, търся статистики, гмурвам се в писане и обичам да имам време за себе си. Сама или само с мм.
Това в нашия живот ще е почти невъзможно с две и повече деца.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 20:21 от Анонимен

# 1 374
  • София
Аз като бях млада, децата ама въобще и изобщо не ме интересуваха. Сега, не бих родила трето, ако ще да дойде принцът на бял Мерцедес да ме моли. /Или кой знай./

# 1 375
  • France
И аз като млада избягвах децата. Бяха ми скучни, шумни и неприятни. Дори се питах дали ще поискам един ден. Сега ме виж как се разтапям от любов по моите. Няма такова щастие.

# 1 376
  • Paris, France
Невена, това и за възрастните ли се отнася? На ММ главата се поти откакто го познавам (близо 30 години)

Честно да ти кажа не зная. На мене по друг повод ми установиха тежка липса. При долна граница 30 моят беше 8. Биха ми инжекция и симптоми, които съм имала от дете изчезнаха. При мене липсата води до мазна кожа и скалп, сухи, изпръхнали ръце, мъх по лице (за това не съм много сигурна), жестоко горене на слънце и зачервяване. Изпръхналите ръце не съм ги имала непрекъснато, ното мазната кожа. Чела съм за болки в костите и потене, непоносимост към горещина и светлина, но познавам хора, които се потят по главата без да са дефицитни на вит Д. Интересно, че такива симптоми съм имала и като съм живяла на слънчев климат и тропици, а като живеех в Англия нямах. В Англия млякото е обогатено с витамин Д и пиех доста мляко. Плешиво теме при мъжете може да е симптом.

Масова е липсата. Зависи от бактерии в червата.

При бебета може да доведе до тежки костни изменения , меки кости, рахит. В късна възраст води до остеопороза. Свързан е с преждевременно раждане, аборт и незабременяване. Родените недоносени са в риск.

Кукумицинка, иди при личната, обаче, да ти кажа не обръщат внимание. Педиатър ми беше казала, че потене по глава + малко сън, при дете било сигурен знак за липса, но не зная доколко е вярно.

# 1 377
  • София
Ей, заради потене на малкия по време на сън бях побъркала всички вкъщи и ЛЛ. ЛЛ се беше видяла в чудо с мен.

„Преди да се оженя имах шест теории за отглеждането на децата. Сега, имам шест деца и никакви теории.“ – Джон Уилмот

# 1 378
И много да ти е щуро детето пак можеш да го научиш на режим. А пък тези еднорози, които само спят и са бавнички - дай Боже всеки му по едно такова Simple Smile

Ей, заради потене на малкия по време на сън бях побъркала всички вкъщи и ЛЛ. ЛЛ се беше видяла в чудо с мен.

Освен вит. Д би било добре да се изследва и за таласемия или друг вид анемия. Много, страшно много българи са с най-различни анемии. Таласемията например ходи по беломорските българи Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 20:35 от Елфичка

# 1 379
Неизвестен, на мен ми е супер с тинейджър..говори простотии, аз говоря три пъти повече от него. Пу ПУ, ама нямаме никакви проблеми, но като беше на възрастта на детето на куку, исках да се гръмна. Забравила съм го и никога повече не искам да се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт