Електронни четци - Тема 25

• 50 102
  • 789
  •   1
Отговори
# 240
Kindle Paperwhite 4, Gen 10 (десета генерация) е последният модел на Paperwhite и е от 2018 г.
Там, където си го видяла, са дали грешна информация. Дай линк.

# 241
Заради цвета на капака са написали 2020, и в тоя смисъл не им е грешна информацията.

# 242
  • SF
Да, аз понеже исках моят да е бял, но се страхувам заради цвета да не купя нещо старо.
Вероятно ще купя цветен. Но са 2018, 2019 и 2020 и не знам конкретно 2018 ли да купя, защото тук го хвалите и обсъждате или може и 2019 и 2020, особено 2020 понеже е най-нов.

Редактирам се, защото докато го пиша, вие почти сте ми отговорили.

# 243
Бял няма. Това са цветовете.

# 244
  • SF
Да, да, аз си харесвам синьото.

Разбрах, че няма бял и ще купя цветен (син) с черен дисплей - произведен 2018.
Ако го купя днес или утре, ще ви се похваля и ще помагате с първи стъпки Simple Smile

# 245
Ако си го купиш, регистрирай го в Амазон, защото част от функциите му са заключени и не можеш да ги ползваш без тази стъпка.

# 246
Не произведен 2018 г., а моделът е пуснат тогава. Иначе четецът може и миналия месец да е бил произведен. Simple Smile

# 247
  • SF
Купих си го и го регистрирах в amazon.de.
И съм до тук!  Simple Smile

Ще се радвам, ако ми помогнете да го вкарам в употреба.
(може и на лични, за да не натоварваме темата с технически въпроси.)

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 12:55 от Esmee

# 248
Здравейте лаптопът ми изгоря а на него си свалях книги конвертирах и прехвърлях в киндъла ..няма надежда скоро да си взема нов компютър, в момента чета на телефона обаче очите много ме болят има ли начин от телефона да прехвърлям на киндъла имам и таблет?

# 249
Опитай се да изпратиш книгите на твоя Киндъл e-mail. Ще го намериш в опциите на устройството -> Моят профил.

# 250
Другия вариант е със Send to Kindle ако са в моби, май и тхт приемаше.

Esmee, инсталираш Calibre, конвертираш каквото докопаш и или прехвърляш с кабел, или с мейл, или пак със Send to Kindle.  Аз лично съм свързала Калибрето с моя имейл в outlook, и чрез него мятам всичко до мейла на Кирето. Варианти всякакви.

# 251
  • SF
Този калибър на лаптопа или на четеца да го инсталирам? Къде конвертирате? На компютър и после прехвърляте или четецът с този калибър може да ги конвертира?
И има ли тема за препоръки и размяна на електронни книги?

# 252
На компютъра се сваля. После конвертираш (най-горе вдясно има опция Конвертиране на книги) съответната книга в mobi формат и избираш Send to Device. Устройството ти трябва да е свързано към компютъра с кабел.

# 253
  • sofia
Този калибър на лаптопа или на четеца да го инсталирам? Къде конвертирате? На компютър и после прехвърляте или четецът с този калибър може да ги конвертира?
И има ли тема за препоръки и размяна на електронни книги?
Като за начало ето ти сайт с огромно количество книги на български, и то в моби формат, който ти трябва на теб.
https://www.rulit.me/books/bg/1/date
След това- харесваш си книга, сваляш  в компютъра, в моби формат, връзваш четеца с компа, с кабела, и прехвърляш в папка Dokuments- Downloads !!! Това е, почваш да четеш. Другото по-нататък.

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 15:21 от Tюркоаз

# 254
  • SF
Много сте мили!! От вчера го правя това. Не конвертирам нищо. Четецът ми чете и ТХТ формат.
Тюркоаз, от този сайт си свалих 100 неща!
Благодаря ви! За момента устройството е накичено и само трябва да ми се отвори време за четене.
Но ще продължа да си контактувам с вас! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт