Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

• 46 359
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, разплаках се от умиление пред вашите отговори, които ми бяха изключително полезни. "Благодаря Ви!" - на всяка една поотделно. Спокойна вечер.

# 526
В БГ хората подхождат много емоцонално към нещата, някои са наети на някаква позиция, примерно в частна фирма, и са си определили някакъв стереотип на работа. Но идва нов човек, който трябва да свърши останалите 10% от работата, щом старшите вършат 80-90 %. Но той не работи като вас, а има друг начин. И започва една борба за надмощие, кой ще се наложи. Има случаи, в които новият е прав, а старите, не искат да си го признаят, заради егото си и това, че се мислят за значими специалисти.

Никой не трябва да се наложи, ами собственикът на фирмата/бизнесът трябва да каже как иска да се вършат нещата.
А подливането на вода, за да може някой да се хване  и да се издъни и да видят ние колко сме добри, значи, че не сте толкова добри, поне като хора, не сте.

Не си разбрала правилно, никой на никого не подлива вода и не прави интриги. Просто ти писва да замиташ след някого и да му оправяш бакиите и кашите, заради негови идейни грешки,  които са в разрез с процеса на работа, и следващия път, в който този човек се издъни, незачитайки мнението ти като по-главен, е ред някой по-висшестоящ да му посвие сърмите и следващ път да няма.

# 527
На колко дни платен отпуск имате право на мястото, където работите?

# 528
25 от тази година. До преди това бяхме от малкото в бранша с 20.

# 529
Аз съм само с 20 - минимумът, затова питам.

# 530
  • София
21 дни, в BPO.

# 531
Започва се с 20 и по 1 ден бонус за всяка прослужена година до максимум 5 дни. Отделно работата в офиса е 5 дни в месеца, другите са пожелание пак там или вкъщи.

# 532
Здравейте, отдавна си търся работа , ако има тук някой който може да удари рамо ще е ок. Английйски свободно, немски - писмено само, норвежки - пуисмено само, сферата на IT, management, проекти такива неща. Изкарах куср python basics fundamentals, Django от 3 месеца, може и стаж за backend / frontend , Excel Powerbi, datawork, ecommerce, такива неща. Благодаря

# 533
Здравейте,
Идвам с въпрос към счетоводителите в София.
На 24 съм, имам магистратура и бакалавър по счетоводство и имам 5 години стаж като счетоводител в счетоводна кантора. Правила съм всичко, което може да се прави по една фирма, вкл. годишно приключване. Говоря свободно английски и го използвам на работа.
В момента си търся ново работно място с идеята за професионално развитие и по-добро заплащане.

Въпроса ми е следния:
- Колко мога да очаквам като стартово заплащане ако почна в някой shared service center тип Каргил, Карготек и други при положение, че нямам опит със САП и подобни и нямам практически опит с МСС и работата в голяма компания.
- Колко мога да очаквам като заплащане ако почна в някоя голяма счетоводна фирма, която води счетоводството на български дружества, при положение че имам 5 години опит в това.

Ще съм много благодарна за отговорите. Аз имам някакво число в главата, но не ми се иска да подценя труда си отново.

# 534
Здравейте,
Идвам с въпрос към счетоводителите в София.
На 24 съм, имам магистратура и бакалавър по счетоводство и имам 5 години стаж като счетоводител в счетоводна кантора. Правила съм всичко, което може да се прави по една фирма, вкл. годишно приключване. Говоря свободно английски и го използвам на работа.
В момента си търся ново работно място с идеята за професионално развитие и по-добро заплащане.

Въпроса ми е следния:
- Колко мога да очаквам като стартово заплащане ако почна в някой shared service center тип Каргил, Карготек и други при положение, че нямам опит със САП и подобни и нямам практически опит с МСС и работата в голяма компания.
- Колко мога да очаквам като заплащане ако почна в някоя голяма счетоводна фирма, която води счетоводството на български дружества, при положение че имам 5 години опит в това.

Ще съм много благодарна за отговорите. Аз имам някакво число в главата, но не ми се иска да подценя труда си отново.

Познат работи във фирма Apex Fund Services. Там ще те вземат 100%. Заплащането е над 2000 бруто, но колко над зависи колко знания ще покажеш на интервюто. Това е хубавото там, че няма фиксирана заплата за определена позиция, а те оценяват по знания. Фирмата е американска и като цяло имам доста добри впечатления от там. + има придобивки като карта за транспорт, мултиспорт/подаръчни ваучери(отделно от заплатата ти), ваучери за храна. Има си измислена схема на повишаване на позицията, която зависи изцяло от теб и колко си мотивиран/а , т.е. имаш да изпълниш дадени цели и ако ги изпълниш те повишават със 7-8% от брутното възнаграждение. Такива неща съм чувал, може да погледнеш ако се интересуваш.

П.С. В момента са изцяло home office, но до кога не знам.

# 535
  • София
Здравейте, търся мнения за фирма OnProcess Technology?

# 536
Здравейте, помагам на познат в търсенето на работа. В момента му предлагат трудов договор на 6-месечен изпитателен срок, като клаузата за изпитване е в полза на двете страни - работодател и работник. Това нали означава, че може да си пусне едномесечно предизвестие за напускане и в рамките на тези 6 месеца изпитателен срок?

# 537
  • София
Изпитателния срок е в повечето случаи в полза на работодателя, което означава че може да те освободи без да спази предизвестието. Щом във вашия случая работи клаузата двустранно, означава че и служителя може да напусне без да спази предизвестието, поне аз така го разбирам, Нищо лично може да се включи като експерт.

# 538
Точно така, може да напусне от днес за утре без да спазва предизвестие.

Джулия - писах ти лично съобщение

# 539
Благодаря, дами Simple Smile Следя ви с интерес от известно време насам, много полезни дискусии провеждате.

Общи условия

Активация на акаунт