ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 635
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
Мария, добре си се обадила, за да изясните ситуацията.
Децата ни са големи, но са деца и имат нужда от едно рамо.
Дала си го, аз също бих постъпила като теб.
В тази връзка, споделям нещо, което много ми хареса:

Скрит текст:
Всяка година родителите на Мартин го водеха с влак до селото при баба му да прекара летните ваканции и го връщаха със същия влак в края на лятото.
 Един ден момчето казало на родителите си:
 „Вече съм голям.Мога ли просто да отида сам при баба ми? "
 След кратка дискусия, родителите приеха.
 Те стояха в очакване на влака да тръгне,  сбогуваха се  със сина си и му  даваха някои последни съвети през прозореца, а Мартин повтаряше:
 "Знам!
  Казвали сте ми повече от хиляда пъти. "
 Влакът беше на път да тръгне
 и баща му прошепна в ухото му:
 "Сине мой, ако се чувстваш зле или несигурен,
 това е за теб!".
  И той сложи нещо в джоба му.
 Сега Мартин е сам, седнал във влака, както искаше
 без родителите му за първи път.
  Възхищаваше  се на пейзажа от прозореца,
 около него непознати се бутаха и вдигаха много шум,
на всяка спирка те влизаха и излизаха от вагона.
 Кондукторът на влака прави някои коментари за факта, че детето  е само. Друг го гледаше с тъжни очи. Мартин се чувстваше зле със всяка минута, която минаваше.
 И сега той се страхува.
 Наведе глава и се разплака . Чувстваше се уплашен и сам.
 После си спомни как баща му сложи нещо в джоба му и
 треперещ търсеше онова, което му беше дал баща му.
  Той намери лист хартия, на който пишеше:
 "Сине мой, аз съм в последния вагон!"
 Това е животът, трябва да пуснем децата си, трябва да им се доверим. Но винаги трябва да сме в последния вагон, да гледаме, ако се страхуват или ако срещнат препятствия и не знаят какво да правят. Трябва да сме близо до тях, докато сме още живи, децата винаги се нуждаят от родителите си.
 Завинаги в последния вагон ❤
Сотирис Калкацакос

# 226
  • София
Благодаря ви за хубавите пожелания! ❤

Кажете сега като няма да има щаб има ли шанс децата да се върнат на училище по-рано?

# 227
  • софия
Заповедта за ИП или както там са го нарекли е до края на месеца. Ако не го продължат, би трябвало да се върнат.

# 228
  • София
И на мен същите мисли ми се въртят в главата в момента. Заповедта изтича на 30.04 и ако не я удължат, трябва ва да се върнат всички присъствено. Лъч надежда Innocent

# 229
  • София
Аз просто вече не смея да се обадя по темата ДО.
Съвършено съм се сбуторясала (както и да се пише това).

# 230
  • София
Аз бих го написала сботурясала Joy

# 231
Ред, има светлина в тунела!
Съфирясай се!

# 232
  • София
Хахаха!
Въпросът е за етимологията - от "ботор" или от "бутам". 🤣
Може би пък да последвам съвета на Бисето, пък А дано (нещо там някъде отгоре мръдне).

# 233
  • София
с щаб или без, решението за ДО се взима от други.Щабът даваше препоръки.Ама на властите.А сега власти  няма все още.Министъра на здравеопазването вече не е министър и  няма как да е в щаба Wink Нищо не пречи новите да  съставят нов.НО нека първо  видим  как ще стане завъртането с консултациите и даването на мандати за съставяне на правителство.Дано се вместят в  календара до края на април.На мен наистина не ми пука вече за тая учебна година.Днес    учителката по математика е върнала  тестове от м. февруари...!  След месец и половина  оценяване, видяхме и какво е оценила.СипАх си Simple Smile Утре е поредния тест.Него може и  до юни да го оцени.ДА й дойде музата  дето се вика, като види оптимизма на края на  учебната година....

# 234
  • София
Ама тая оставка приеха ли я? Аз се обърках. Нали това правителство е действащо до избирането на друго или назначаването на служебен кабинет? От друга страна пък като са подали оставка какво става в промеждутъка до назначаването на следващия кабинет?

# 235
  • София
Е тези си остават до ново правителство (гласувано в парламента или служебно).
Леко неочаквано за мене днес всички са успели да тръгнат в синхрон. Не че смея да се надявам, но все пак звучи като добра новина.

# 236
  • у дома
Светле, акробатичен рокендрол тренира. Вече е в клас юноши и правят леки акробатики. Разбирай - той мята момичето и всички се надяваме да я хване после Wink
Оф, при нас такова животно няма,а подозирам,че ще му допадне...От спортните танци се отказа,защото не му допадаха стандартните като валс и прочие-на ча-ча и др подобни беше в стихията си.По-късно като стигна компа ще пусна снимки.

# 237
  • софия
Настоящото правителство е в оставка, но би трябвало да работи пълноправно и пълноценно до избора на ново. Има тези пълномощия. Дали ще го прави е съвсем друг въпрос. В този смисъл министри по ресори има, могат да издават всякакви заповеди, както са го правили до момента.
Когато изберат другите, те имат право да ги отменят.

# 238
  • гр.София
Наистина не мога да се оплача от обучението им засега.
Но се оплаквам,че си е влошила сериозно зрението.  Не вижда,хем седи на първия чин.  И било масово в класа.
Взех днес направление за очен.

На  езиковедките да предложа и да се осеферят Grinning

Изпуснах днешните събития в Парламента. Оказа се ,че масово хората са следили и гледали.

# 239
Рени, да ти е здрава и щастлива рожденичката! Много успехи, сбъднати мечти и добри приятели!
Мария, хубаво е, че си се обадила на учителката! Дано сега обърне внимание на детето, и си свърши работата - да преразгледа решението! Успех!
Туиг, успех на състезанието! Жалко, че няма да има свободни зрители, много го харесвам! (За миг се върнах в студентските години. Със колегите ходихме на акробатичен рок. Невероятно удоволствие, въпреки, че при нас не беше много "акробатичен" Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт