ОСМИ клас 2020/2021 - Пролет пукна, осмокласник към училището хукна 😉

• 31 639
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
  • софия
Рени, честита петнайсетгодишна Flowers Blossom
Нека с постиженията си да ви радва и да се гордеете с нея, да е здрава и щастлива!

# 211
Честита да е рожденичката на Рени! Здраве,късмет,успех и много младежки емоции. Flowers Four Leaf Clover Като прочетох 15 години и...реших,че е грешка! Изведнъж осмислих,че малчовците растат ,като гъбки и вече 15!
                       Мария, този проблем с падането на гласа,а даже и изчезването му при мен се случва често и....помага евкалиптово масло няколко капки върху захарче.Бях в Карелия насред ладожкото езеро с група деца ,повечето тийнове и....съвсем естествено гласът ми изчезна.Бяхме на учебно плаване с кораб и капитана ми даде от аптечката евкалиптово масло /струваше тогава 2 копейки/ и проблем.....няма захар на кубчета.90-та година се развива действието.То и друга захар пак нямаше.Та капнах в устата си и.....ужас...но вечерта пеех заедно с децата и от тогава в къщи винаги имам евкалиптово масло.

# 212
  • у дома
Честита да е девойката на Рени!
Стон и моя  е от вчера с 4 по АЕ на думи само че е от писмено изпитване-има и още 3 шестици  по др предмети да ми замаже очите,защото за тези думи дудна от месец сигурно...
Туиг спортни танци ли тренира? Моето тренираше от 1 до 4 кл и се отказа-сега си гледам само снимките и клипчетата с умиление...

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 22:49 от svetlaem

# 213
Светле, и аз дудна за думите. На предишното ПО пак беше с четворка. Дудна, ама кой да ме чуе. Вечерта преди изпитването ме атакува с учебника, да съм го изпитвала. И недоволен. Не съм избирала достатъчно засукани думи, г-н А. много засукани ги избирал. Ами на него това му е работата.

Рени, живо и здраво да ти е голямото вече момиче!
Туиг, пусни после тайно клипче с изпълнението на малкия Туиги, да изплакнем очите

# 214
  • у дома
Моето на предишното ПО беше с 5-а сега даже е спорил с госпожата за някакви думи щото бил написал синоними и прочие,но не му ги е признала-а аз подозирам-че е спорил,защото  една дума не му стига за 4,50.И да искам не мога да го изпитвам.защото не съм учила се,а пък той да има желание и да поиска абсурд.

# 215
  • sofia
Може ли да ви питам нещо?
Има ли масова практика за вътрешно оценяване в края на осми клас? И в кои училища се случва, навсякъде ли?
Покрай служебен разговор на мъжа ми с една далечна позната се заприказвали за децата. Тази жена също се оказала с дете в осми клас, което много съвестно учело и се подготвяло за вътрешно оценяване през юни. Ама не знаем за кое училище става дума.
А аз не съм чувала за такова оценяване от дъщеря ми.

Нашето училище - 1 АЕГ- ще има такова, и то този понеделник. Уж все го местеха, отмениха го, но уви ще го дадат, като са добавили нови части, които ги няма на предишните, за същото време. Учителите казват, че в други училища няма такъв изпит като нашия, тъй като директорката много държи на него и наистина взискателността към него  е огромна.

# 216
  • о`майна лунна нощ е
Светле, акробатичен рокендрол тренира. Вече е в клас юноши и правят леки акробатики. Разбирай - той мята момичето и всички се надяваме да я хване после Wink

# 217
Светле, на моя му е проблем, че изпитването е на дъската, пред всички. Ако било писмено, на всеки по лист с думи както правеха предни години, щяло да му е по-лесно. Сега обаче ги изпитват един по един на дъската. По 2т на думата - 1т за значение и 1т за правилно изписване. Доста думи са и шестица май никой не успява да изкара. Уж не е от притеснителните, даже изобщо, но казва, че направо блокира на катедрата. Вика ми: "Смятай, мамо, щом не можах да се сетя за ancient и roof" Ми, негов проблем си е. Знае как протича точно това изпитване, да си го оттренира. Има на телефона инсталирано приложението WordTheme. Даже и думи взе да си вкарва, ни трябва повече тестове да си прави с него.

# 218
Честита да е рожденичката на Рени! Здраве, късмет и много сбъднати мечти!

# 219
  • у дома...
Светле, акробатичен рокендрол тренира. Вече е в клас юноши и правят леки акробатики. Разбирай - той мята момичето и всички се надяваме да я хване после Wink
ТуиГ Laughing

# 220
Хаха, ТуиГ😀

Аз съм бясна дтес. В часа по АЕ( школата) някой се е включил с имената на няколко деца , включително и на Моника,и е пускал музика, крещял е и какви ли не други маймунджелъци. Все едно, че те го правят. Учителката е толкова на " вие" с технологиите, че сто пъти е питала децата, защо пускат музика. После е видяла, че има две Моники, две Х, две У и пак не е разбрала какво става.
Отделно от това, в часонете се бистри кой какво си купил, с кого е гадже и т.н. И цялата тази ин ормация се приема със смях от учителката, вместо да въдвори ред и да учат.
Ег@ти лиготиите.
Май ще сменяме школата.

# 221
  • София
Рени, честита да ти е порасналата девойка, от здраве и успехи да не се отърве!
ТуиГ, това звучи страшно интересно за гледане( за танцуване не знам), пусни вярно някое клипче.
Моят се отказа от републиканското този уикенд, нямало смисъл. Аз си мисля, че малко разнообразие щеше да му се отрази добре. Предполагам, че ако беше тук, щеше да отиде, но то е в Хасково и не му се пътува.

# 222
  • София
Рени, да ти е жива и здрава рожденичката! ❤️

Туиг, 🤣🤣🤣!

# 223
Рени, честита рожденичка1 Да е здрава и щастлива!

Нашата сага с онова контролно по математика, на което има 5,875 при напълно вярно решени задачи има развитие. Днес имат математика и имаше обещание да преразгледат заедно задачата, но Ния е вкъщи и писа на учителката, че иска задължително да ѝ даде шанс да си защити решението, но днес ще отсъства. Получи отговор "не се притеснявай, оздравявай", след което нанесе оценка 5,50, дори не е 5,875. И този път аз подпалих, защото ми писна да я мотае и ощетява с лека ръка (за втори път се случва, първият път си замълчах и махнах с ръка) и по кой математически закон закръгли 5,875 на 5,50, а не на 6,0? И взех, че ѝ се обадих. Каза, че вероятно е допуснала грешка с ЕД и още утре ще анулира оценката. Казах ѝ, че искам да намери време да изслуша детето (било то в тиймс, или по телефон, или ако иска да я закарам в нейно приемно време) или поне да види още веднъж решението на задачата, защото аз също съм математик и грешка не виждам. Как може такова нещо?!? Ми за 1 минута работа е, при 4 сигнала за едно и също нещо (от очевидно знаещо какво твърди дете) да не погледнеш втори път една задача, която се решава за нула време, не е някакво сложно построение и да се чудиш кой откъде какво е взел. Много, много подпалих от неглижирането на задължения и отблъскването от предмета на едно от малкото деца с интерес към математика в училището.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 21:07 от Maria 007

# 224
  • Между гори и планини
Мария, браво!
Аз чакам обаждане от директорката,  помолих за среща до края на седмицата. Утре имат литература. Предполагам учителката е предупреден, ще видим какво е отношението. Но със сигурност искам разговор очи в очи.

Общи условия

Активация на акаунт